Pojedynek Tytanów: British Steel vs. Painkiller
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Pojedynek Tytanów: British Steel vs. Painkiller
Głos na British Steel
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Painkiller
British Steel to nawet nie jest bardzo dobra płyta
British Steel to nawet nie jest bardzo dobra płyta
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Zdecydowanie Painkiller
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
- blackcocker
- -#Moderator

BS to nawet nie jest dobra płyta
głos zdecydowanie na Painkillera
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
-
Deleted User 7842
No wiadomo, że Painkiller.
Painkiller bez chwili zwątpienia
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
BS jest niesamowicie przereklamowane. Płyta ważna, ale nie wybitna. Natomiast Painkiller to już zupełnie inna sprawa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- AncientMariner
- -#Clansman

Dla mnie Painkiller to definicja metalu. Płyta spójna, maksymalnie dopracowana i świetnie zagrana. W gruncie rzeczy jest to wypadkowa tego, co robili przez wcześniejsze 15 lat, ale zrealizowane bardzo starannie i odpowiednio jak na datę wydania. Halford przez sesje nagraniowe miał chwilowe problemy z głosem, bo tak się starał w studiu. Sam numer tytułowy jest trochę ograny, ale dla mnie te 6 minut pokazuje wszystko to, o co chodzi w tym gatunku.
British Steel ma kilka bardzo mocnych strzałów i trochę dużo słabszych. United to taka muzyczna pierdoła, Living After Midnight słucham tylko w wersjach koncertowych. Hicior Breaking The Law to w gruncie rzeczy tylko niezły utwór. Ten album robią mi Steeler (to gitarowe szaleństwo pod koniec!), The Rage i Rapid Fire. Nie mogę powiedzieć, bym kupował to wszystko w całości. Przy Painkillerze blednie, tak samo przy DOTF, SWOD, SFV.
British Steel ma kilka bardzo mocnych strzałów i trochę dużo słabszych. United to taka muzyczna pierdoła, Living After Midnight słucham tylko w wersjach koncertowych. Hicior Breaking The Law to w gruncie rzeczy tylko niezły utwór. Ten album robią mi Steeler (to gitarowe szaleństwo pod koniec!), The Rage i Rapid Fire. Nie mogę powiedzieć, bym kupował to wszystko w całości. Przy Painkillerze blednie, tak samo przy DOTF, SWOD, SFV.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Nie no, bez przesady. Downing i Tipton nasłuchali się Riot, Pantery i nagrali płytę bardzo podobną do tych dwóch kapel. Tak na prawdę to jest tam więcej pomysłów zaczerpniętych z Riot niż wypadkową tego co grali przez ostatnie lata. Nic tam odkrywczego nie było, a już tym bardziej wyjątkowego. "Thundersteel" Riot bije na głowę "Painkiller". A za te zrzynki z Riot "The Privilege Of Power" Downing, Hill i Tipton powinni dostać mocnego kopa.Schizoid pisze: ↑sob lis 30, 2019 10:41 am Dla mnie Painkiller to definicja metalu. Płyta spójna, maksymalnie dopracowana i świetnie zagrana. W gruncie rzeczy jest to wypadkowa tego, co robili przez wcześniejsze 15 lat, ale zrealizowane bardzo starannie i odpowiednio jak na datę wydania. Halford przez sesje nagraniowe miał chwilowe problemy z głosem, bo tak się starał w studiu. Sam numer tytułowy jest trochę ograny, ale dla mnie te 6 minut pokazuje wszystko to, o co chodzi w tym gatunku.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
W Polsce np teraz wszystkie dzieciaki kojarzą Judas Priest tylko z Painkiller. I uważam ze to najbardziej przereklamowany album Priest. Gadałem z jednym gościem przed koncertem w 2018 pod spodkiem, był z siedemnastoletnim synem i kolega w podobnym wieku. Obaj mieli koszulki Painkiller. Jak powiedziałem że mój ulubiony album to Stained Class to tylko spojrzeli na siebie, zrobili zdziwione miny i zapadła cisza. O jakichś Rocka Rollach albo Sin After Sin to nawet nie wspominałem bo zrobiła by się dziwna atmosfera podejrzewamAncientMariner pisze: ↑sob lis 30, 2019 10:34 amTo samo można powiedzieć właśnie o Painkiller. Na rzucone hasło: Judas Priest, prawie każdy odpowiada Painkiller
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

bez dwóch zdań głos na British Steel. Tak jak przedmówcy uważam że na Painkiller jest zbyt dużo plagiatów. Miałem przyjemność słyszeć Thundersteel jeszcze przed Painkiller i wcale mnie ten Judas tak nie porwał jak większość którzy poza Judas Priest, Iron Miaden, Manowar i Dio nie znają nic z heavy metalu
Głos na Defenders of the Faith
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Wolę zdecydowanie Ram It Down od Painkiller i ankieta z dupy moim zdaniem.
- AncientMariner
- -#Clansman

Już kiedyś pisałem tu na forum że keidy wyszedł Painkiller strasznie kojarzył sie z Thundersteel. Wszystko praktycznie - tytuł, muzyka, okładka. Przykre jest to że Thundersteel i Power Metal nie odniosły takiego sukcesu na świecie. To samo kolejna płyta Riot - The Privilege of Power która ukazała się pół roku przed Painkiller. Judas nagrał takie same pomysły i płyta zawojowała cały świat. Wystarczy znana nazwa i sukces z dobrą muzyka graną wcześniej przez Riot, Sanctuary, Pantere jest pewny. Painkiller to taka wypadkowa Thundersteel, Refuge Denied i Power Metal. Dziwne ze tak mało ludzi to dostrzega i wynosi przeciętny Painkiller na piedestał. No ale wiadomo to Judas Priest
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Naprawdę nie rozumiem takich porównań. Thundersteel to świetna płyta, ale przecież Painkiller ma zupełnie inne brzmienie. Może podobne tempa, ale nawet na poziomie kompozycji to zupełnie inne piosenki.Felcio pisze: ↑ndz gru 01, 2019 11:29 am Już kiedyś pisałem tu na forum że keidy wyszedł Painkiller strasznie kojarzył sie z Thundersteel. Wszystko praktycznie - tytuł, muzyka, okładka. Przykre jest to że Thundersteel i Power Metal nie odniosły takiego sukcesu na świecie. To samo kolejna płyta Riot - The Privilege of Power która ukazała się pół roku przed Painkiller. Judas nagrał takie same pomysły i płyta zawojowała cały świat. Wystarczy znana nazwa i sukces z dobrą muzyka graną wcześniej przez Riot, Sanctuary, Pantere jest pewny. Painkiller to taka wypadkowa Thundersteel, Refuge Denied i Power Metal. Dziwne ze tak mało ludzi to dostrzega i wynosi przeciętny Painkiller na piedestał. No ale wiadomo to Judas Priest
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy