30/11/2019 - Ghost - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 30/11/2019 - Ghost - Katowice

Post autor: PanPrezes »

Ja mam bardzo podobne odczucia, miałem spore oczekiwania, ale i tak zostałem zaskoczony na plus, szczególnie wokalem Tobiasa. Po dzisiejszym wieczorze już wiem, że gdy Maideni i Judasi zejdą ze sceny, to Ghost będzie zespoełem, za którym będę jeździł na koncerty.
A co do publiki to zostałem zaskoczony, nie sądziłem, że można próbować robić ścianę śmierci i pogo na Dance Macabre.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

PanPrezes pisze: ndz gru 01, 2019 1:40 am Ja mam bardzo podobne odczucia, miałem spore oczekiwania, ale i tak zostałem zaskoczony na plus, szczególnie wokalem Tobiasa. Po dzisiejszym wieczorze już wiem, że gdy Maideni i Judasi zejdą ze sceny, to Ghost będzie zespoełem, za którym będę jeździł na koncerty.
A co do publiki to zostałem zaskoczony, nie sądziłem, że można próbować robić ścianę śmierci i pogo na Dance Macabre.
Podpisuje się pod wszystkim
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Mega występ Ghosta, udało mi się nawet 666 dolców złapać :D
Ale to All them witches to było takie gówno, że szkoda gadać. Już bym wolał Voodoo Six nawet czy The Raven Age. Tragedia.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

PIERDOLONE.
POLSKIE.
BYDŁO.
NIE POZDRAWIAM Z BARIERKI NA ŚRODKU SCENY...
Sam koncert petarda jakich mało :D dzięki za spotkanie wielu osobom: @Michał @Dzosef @Sardi @Schizoid @pz (w końcu mimo że w pośpiechu) @zgo @MaidenFan... DZIĘKI!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: ndz gru 01, 2019 12:39 am
pz pisze: sob lis 30, 2019 8:33 pm
MaidenFan pisze: sob lis 30, 2019 8:32 pm Rzucanie zdjęciem JP2 i śpiewanie barki to największa żenada jaką widziałem w swoim koncertowym życiu
Ale, że jak? Gdzie? Tak się bawicie na barierkach?
Cymbal ze zdjęciem papieża był gdzieś w tłumie, na szczęście Forge nie podniosl rzuconego mu zdjecia
Wydawało mi się, że spojrzał, pokazał coś Ghulowi, a potem położył na tym stopniu przy wybiegu. ale akcja mega żenująca. Jak zobaczyłem palanta że zdjęciem na fali, to przeżyłem moment załamania ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Bardzo dobry koncert. W końcu zobaczyłem Ghost w odpowiednim miejscu (hala) i w odpowiednim czasie (główna gwiazda). Mnie muzycy nie zawiedli. Mogliby tylko jeszcze pograć z 20-25 minut dłużej ;) Ja sobie stałem spokojnie na końcu płyty, żeby nie musieć być w ścisku.

Pierwszy support - ok, może być, bez rewelacji. Ten drugi to jakaś pomyłka - dobrze, że nie sprawdzałem ich twórczości przed koncertem, bo jeszcze bardziej byłbym zdziwiony kogo oni na "wsparcie" biorą.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Pierwsza czesc koncertu troche nudna ale im dalej tym lepiej,a koncowka to juz istna petarda ;) 3 gig Ghosta moge zaliczyc do udanych.Ogolnie zacna to byla impra,dawno sie tak nie ubawilem ,kilkadziesiat godzin na nogach ale w zacnym towarzystwie czas jebnal nie wiadono kiedy ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Michał pisze: sob lis 30, 2019 7:33 pm Ta muzyka co leci teraz jest strasznie... Lipna :wink:
Mistrz XD
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

No to widzę że sporo działo się towarzysko. Co do muzyki, na pewno da się Ghost szybko ponownie zobaczyć.

Co do muzyki, mnie najbardziej pasował Prequelle. Te nowe numery jakoś dziwnie zmanierowane
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Koncert dobry, aczkolwiek często tracił na dynamice przez zbyt długie przerwy między utworami. Ten "pojedynek" solówek też niepotrzebny.
Końcówka mocno przebojowa i dało się odczuć, że głównie właśnie dla niej ludzie przyszli.
Ale tak w ogóle ta muza mocno zyskuje na żywo, jest więcej "mocy" (i rapcia, tfu pazura) niż na studyjnych wersjach. I dało się to nawet nieźle nagłośnić.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Koncert bardzo dobry, co prawda set w Hamburgu lepszy, ale na szczęście zrezygnowali z tej przerwy która zupełnie zabijała dynamikę koncertu, nie było też totalnie przedłużanego przedstawiania zespołu i gadania przed ostatnim bisem - więc w Spodku o wiele bardziej zwarte to było. Natomiast kilku kawałków brakowało mocno, jak bym wtedy nie był w lutym to bym był trochę rozczarowany, tak to z mojego topu tylko Deus in Absentia nie słyszałem jeszcze. Fakt jest faktem że Dżozef ma trochę racji z tym, że obecny Ghost pod kątem klimatu ze starym ma niewiele wspólnego, obecnie to już duże halowe show - natomiast mnie to specjalnie nie przeszkadza, bo dla mnie to właśnie są następcy KISS i ich efekciarskich koncertów, a znienawidzone Danse Macabre to odpowiednik I Was Made For Loving You ;) Supporty - Tribulation ok, All Them Witches instrumentalnie do przeżycia ale wokal to chyba jeden z najgorszych jakie słyszałem - pod koniec już byli nieźle męczący, ale mimo wszystko - to serio nie był aż tak fatalny zespół ;)
Co do barierek to po prostu mieliśmy z Dżozefem niezłego farta, po wejściu na płytę kiedy już w teorii cała barierka była obłożona jakiś gość zza granicy zwyczajnie stwierdził że miejsce jeszcze jest i mnie wpuścił, Dżozef też tam się zdołał wbić.
Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych :)
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Koncert totalna petarda. Ghost robi piorunujące wrażenie na żywo i jeszcze zyskuje w porównaniu do nagrań studyjnych, które same w sobie są już świetne. Kosmiczna energia, która aż udzielała się wszystkim zebranym. Ostatni raz widziałem Ghost w Stodole kilka lat temu i jak dla mnie nie ma porównania. Obecnie to jest kapela, że tak powiem, "stadionowa", z dużym show i znakomitą prezencją sceniczną. Tobias to prawdziwe zwierzę sceniczne i kapitalny frontman. Znakomicie ustawił tą swoją rock operę.

Do objawień koncertowych należą dla mnie utwory z ostatniej EPki, których wersje studyjne mnie nie kupiły i strasznie kręciłem głową że są w secie, a wczoraj na koncercie wyrwały mnie z butów i obecnie katuję je non stop. Generalnie całe zakończenie w postaci trio: Kiss a Go-Goat, Dance Macabre oraz Square Hammer, to taki kop przebojowo-energetyczny, że drugiego takiego to ze świecą szukać.

Oczywiście brakowało mi kilku utworów, które z chęcią bym wysłuchał, ale to chyba tylko świadczy o kapeli, że mają już tyle tych znakomitych kawałków, że ciężko wszystkie zmieścić.

Podsumowując, wybawiłem się nieziemsko, czas minął nie wiem kiedy, a ja już niecierpliwie czekam na kolejną rockową potańcówkę pod batutą Tobiasa!
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

krusejder pisze: ndz gru 01, 2019 10:30 am No to widzę że sporo działo się towarzysko. Co do muzyki, na pewno da się Ghost szybko ponownie zobaczyć.
Najwcześniej 2021. W przyszłym roku robią tylko jeden gig w Meksyku i przerwa. Ale to że wrócą to jest pewne jak to że Maideni w trakcie trasy setu nie zmienią :D :lol:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Wrócą już z nową płytą i Papą IV :D
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

barsiarz pisze: ndz gru 01, 2019 10:54 am Koncert dobry, aczkolwiek często tracił na dynamice przez zbyt długie przerwy między utworami. Ten "pojedynek" solówek też niepotrzebny.
Końcówka mocno przebojowa i dało się odczuć, że głównie właśnie dla niej ludzie przyszli.
Ale tak w ogóle ta muza mocno zyskuje na żywo, jest więcej "mocy" (i rapcia, tfu pazura) niż na studyjnych wersjach. I dało się to nawet nieźle nagłośnić.
Tu się z tobą zgodzę. Miejscami rzeczywiście przerwy były za długie, co mogło trochę wybić publiczność z odpowiedniego rytmu. Oczywiście, końcówka to już totalna miazga. Hit za hitem. Ale ogólnie na żywo - bardzo dobrze wypadli. Niech teraz się tylko uporają z kolejnym studyjnym albumem i znowu mogą do nas wracać :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nie rozumiem pisania w liczbie mnogiej o wydawaniu albumu ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dobra, wróciłem do domu to mogę skrobnąć kilka słów więcej.

Dotarłem zaraz po rozpoczęciu Tribulation i zająłem swoje miejsce (jak już wiecie sektor J). Bardzo dobra miejscówka do oglądania koncertów, lekko przesunięta od osi sceny. Świetny widok, dźwięk też powinien być tam bardzo dobry i przez większą część koncertów był. Wracając do Tribulation, koncert fajny. Nie porwało mnie, ale to był dobry koncert i mimo, że ich nie znałem oglądałem i słuchałem z przyjemnością.

All Them Witches.... cóż chyba to omówiliśmy w trakcie koncertu. Nuda, tragiczny wokal, "solo" na perkusji, nudna, monotonna sekcja przez cały koncert, prawie zerowa reakcja publiki - koło mnie dwóch gości się mocno ekscytowało, ale na płycie widziałem mnóstwo odpalonych telefonów z tym, że ludzie raczej przeglądali facebunia niż nagrywali :)

Gdy za zasłoniętą kurtyną pojawiły się światła, w górę poszły setki telefonów... Na szczęście wraz z pierwszymi dźwiękami Rats telefony zostały schowane, a praktycznie cała płyta rytmicznie skakała (aż sobie to nagrałem :D). Nie jest jakimś wielkim fanem Ghosta, lubię czasem posłuchać i tyle, dlatego miejsce na publiczności mi pasowało. Muszę przyznać, że to był dobry wybór. Oczywiście "nóżka chodziła" i głową machałem, ale to był spektakl, który warto było obejrzeć z pełną perspektywą - objęcie całej sceny, reakcji publiki, publiki, która bawiła się przez cały czas. Dlatego zdziwiłem się, gdy spotkany po koncercie @Beny powiedział, że w jego okolicy ludzie się nudzili. Może trochę przestojów było, ale (pomijając słaby i niepotrzebny "pojedynek" gitarowy) były raczej krótkie i nie powinny "sadzać" atmosfery. Końcówka była piorunująca, sama hity, złote konfetti na Mummy Dust z góry wyglądało świetnie, kółko (a nie ściana) śmierci też była dobra. Widać, że Forge dobrze się czuje na scenie i potrafi rozmawiać z publiką. W obecnej formie to zdecydowanie zespół na duże sale. Świetne było też zestawienie otwarcia i zakończenia koncertu - dwa mocne, skoczne i komercyjne strzały na porwanie publiki. Najpierw na początku koncertu, żeby publiczność od razu się rozruszała. Drugi na koniec, żeby wszyscy wyszli mając w pamięci jak świetnie się bawili.

To był mój trzeci Ghost. Pierwszy w Stodole bardzo mi się podobał. Drugi był sporym rozczarowaniem. To był Graspop, gdzie grali w ciągu dnia i ewidentnie brakowało oprawy i atmosfery. Wczoraj dostałem to co chciałem. Następnym razem może dla odmiany barierki :)

PS. Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych (i poznanych) forumowiczów.

EDIT: Zapomniałbym o dwóch sprawach, które należałoby poruszyć w podsumowaniu - obie dużo mówią o "najlepszej publice":
1. Flaga z papieżem - mój główny faworyt w kategorii żenada roku
2. Dyskusja Forga z fanem, gdy usłyszał "napierdalać"

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

O co chodzi z tą dyskusją z fanem? Nie kojarzę, być może przez to, że kiepsko było w moim miejscu wyłapać słowa Forge'a. Pamiętam, że zareagował na "dziękujemy" ale "napierdalać" nie kojarzę.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Napierdalać też nie słyszałem
Rozwiń pz

Na pewno było "i want pick" które odebrał jako "i want to pee" :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Również nie kojarzę indywidualnych uwag do napierdalać. Na pewno mówił, że nie rozumie, gdy krzyczeliśmy "dziękujemy", ale to też nie było indywidualnie. A akcja z tą flagą z JPII... szkoda mi to komentować. Żałosne i niesmaczne. Tobias się zachował jak prawdziwy profesjonalista, że na to nie zareagował.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

ODPOWIEDZ