Gdyby nie Te szczyny to go tej gojiry by wgl nie bylo. powinni stworzyc fest o nazwie NibyMetalFestiwal i niech se graja zespoly typu gojira,limpbizkit, lamb of god 30 secund do marsa, 50 fingers, volbeat, a nie pchaja sie na metalowe festiwale. Dla mnie te zespoły nie maja wspólnego mianownika z metalem. Wiem nic nie poradze na toPierre Dolinski pisze: ↑sob lis 30, 2019 8:38 pm Gojira to nie jest dziwny twór. TO świetna ekipa. Która brzmi i zjada na śniadanie teutońskie szczyny trashowe zapoczątkowane pod koniec lat 80 i w latach 90tych.Na pancernych kwadratach niemieckiego wypieku kompozytorskiego świat się nie kończy.
02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Porównywanie Gojiry do 5 fingers, volbeat czy limp bizkit jest zajebiście niesmaczne i wskazuje na ignorancję.
Dobrze, eksplozjonieetoo pisze: ↑ndz gru 01, 2019 4:32 pmGdyby nie Te szczyny to go tej gojiry by wgl nie bylo. powinni stworzyc fest o nazwie NibyMetalFestiwal i niech se graja zespoly typu gojira,limpbizkit, lamb of god 30 secund do marsa, 50 fingers, volbeat, a nie pchaja sie na metalowe festiwale. Dla mnie te zespoły nie maja wspólnego mianownika z metalem. Wiem nic nie poradze na toPierre Dolinski pisze: ↑sob lis 30, 2019 8:38 pm Gojira to nie jest dziwny twór. TO świetna ekipa. Która brzmi i zjada na śniadanie teutońskie szczyny trashowe zapoczątkowane pod koniec lat 80 i w latach 90tych.Na pancernych kwadratach niemieckiego wypieku kompozytorskiego świat się nie kończy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ooo albo na MetalHammer festiwal by sie nadali.. tam juz gwiazda jest "metalowy" zespol Deftones.. ja pier.. co się dzieje.
Na Mysticu beda 3 sceny. Kazda bedzie miala swojego hedlinera? Czy np Mercyful zagra na tej samej co Judas?
Na Mysticu beda 3 sceny. Kazda bedzie miala swojego hedlinera? Czy np Mercyful zagra na tej samej co Judas?
-
Deleted User 5490
Bzdura. Jeśli chodzi o Gojirę, to tam były raczej inne inspiracje, więc niemiecki, poczwarny thrash nie miał wpływu na twórczość francuzów. Gojira jest metalowym zespołem i brzmieniowo zjadają niemieckie gwiazdki thrashowe. Umieszczanie ich w galerii dziwactw obok 30 second, 50 fingers, volbeat jest niesmaczne i świadczy o ignorancji.etoo pisze: ↑ndz gru 01, 2019 4:32 pmGdyby nie Te szczyny to go tej gojiry by wgl nie bylo. powinni stworzyc fest o nazwie NibyMetalFestiwal i niech se graja zespoly typu gojira,limpbizkit, lamb of god 30 secund do marsa, 50 fingers, volbeat, a nie pchaja sie na metalowe festiwale. Dla mnie te zespoły nie maja wspólnego mianownika z metalem. Wiem nic nie poradze na toPierre Dolinski pisze: ↑sob lis 30, 2019 8:38 pm Gojira to nie jest dziwny twór. TO świetna ekipa. Która brzmi i zjada na śniadanie teutońskie szczyny trashowe zapoczątkowane pod koniec lat 80 i w latach 90tych.Na pancernych kwadratach niemieckiego wypieku kompozytorskiego świat się nie kończy.
- blackcocker
- -#Moderator

Czytając takie wypowiedzi jestem skłonny stwierdzić, że nie słuchałeś Gojiry... Jak można ten zespół porównywać z Deftołnsami? XD Trzeba zrobić zrzutkę na laryngologa chyba
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Prawdopodobnie MF bedzie headlinerem sredniej sceny, a JP duzej
To podajcie prosze jakieś tytuły Gojiry, które przekonają słuchacza Ironów, Accept, Slayera, Vader'a.
- blackcocker
- -#Moderator

Jeśli jesteś fanem wyłącznie heavy i thrashu to wątpię, że Gojira Ci podejdzie. To nic złego jeśli nie, ale po prostu zestawianie tego bandu z Limp Bizkitami i innymi szczynami to jest gruba ignorancja. Ja od siebie mogę polecić mój ulubiony ich album - From Mars to Sirius.
https://www.youtube.com/watch?v=eg_OyqkITSE - jeden z moich ulubionych numerów Gojiry
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

O kurczaki, dzień nie zaglądam do tematu a tu przycwałował kolejny rycerz true metalu xD
Stranded słuchaj
Taaak jestem rycerzem true metalu i jestem z tego dumnyShedao Shai pisze: ↑ndz gru 01, 2019 7:41 pm O kurczaki, dzień nie zaglądam do tematu a tu przycwałował kolejny rycerz true metalu xD
Jeśli chodzi o Gojirę to jedyny utwór który w miarę mi podchodzi to "Le ́efant sauvage". Robiłem kilka podjeść do nich, ale póki co nie chwyciło. Ale gdyby była okazja zobaczyć na żywo "przy okazji" innych kapel to dałbym szansę
Night Mistress Fan Club Łódź
Dobra ku*wa. Z tym limp bizkit przesadziłem ale i tak nie moj klimat. Mam nadzieje ze dodadza cos z tych thrashowych gwiazdeczek
Jakaś jedna thrashowa pozycja byłaby wskazana, żeby ściągnąć dodatkowe osoby.

To proste. Wystarczy zapytać wujka G:
- False metal is music made specifically for money e.g Metallica's black album sell out
- False metal is music which puts image before music
- False metal is music made by people who know nothing of metal e.g. Bring Me The Horizon
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
przydałby się Annihilator, Exodus lub Overkill
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie wiem jak w jednym zdaniu może paść "przydałby się" i "Annihilator"
W obecnej formie nędzne popłuczyny, kotletowe sety, słaby skład i marny wokal Jeffa. Za to Exodus i Overkill zawsze chętnie.
Z thrashu fajnie by było, gdyby KO szarpnęli się na Heathen. Będą w trasie, np. na Graspopie i Hellfest.
Z thrashu fajnie by było, gdyby KO szarpnęli się na Heathen. Będą w trasie, np. na Graspopie i Hellfest.
Odpowiedź jest prosta: nie byłem na ich gigu z 15 lat, a po ostatnim występie słyszałem tylko niezłe i dobre opinie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
a HEATHEN - znakomity pomysł <3
Testament Exodus Death Angel w Wrocławiu wiec pewnie nie ma co liczyc na nich. Destruction i Sodom dodaja nowe trasy. Heathen tez moze sie uda. Moze Amon Amarth. Razor na metalmani. Judas Mercyful Accept Vader Obituary Nightwish za 459 zl to juz jest sztos, ale wiadomo apetyt rośnie a oni zaczeli lecieć ostro w dół z tymi nowymi ogłoszeniami. Ile piwo kosztowalo rok temu?