Ale Sharon to Ty szanuj..no
02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków
Może nie tyle niezadowolenie, co niedosyt. Nie ma co porównywać tego do Metalmanii, bo Mystic celuje w bycie po prostu metalowym festiwalem mającym szansę odnieść sukces we współczesnych czasach, a Metalmania to skamielina party dla niszy. I rozmachem i ceną - są to festy innej skali. Tylko właśnie dlatego Metalmania ma u mnie taryfę ulgową, bo 180 zł to bym dał za samo Candlemass, a do tego mam jakiś Mayhem czy inne supporty które sobie poobczajam, skoro już tam będę. A wobec Mystica mam większe oczekiwania, chcę śmigać między scenami jak na Open'erze i nie mieć chwili na wypicie piwapaulek pisze: ↑czw gru 05, 2019 9:39 am Dziwią mnie narzekania i uznawania line-upu w 2020 roku za słaby bądź nie dość dobry. Mamy pierwszy metalowy festival w tym kraju z prawdziwego zdarzenia, mamy porównanie z tym co z legendarnego festiwalu zrobił MMP, a mimo to niezadowolenie. Ciekawe skąd to się bierze....
Co do tego, czemu ten rok póki co wydaje mi się lepszy. Przekopiowuję lineup większych dwóch scen:
Dzień 1
⊕ Slipknot
⊕ Amon Amarth
⊕ Testament
⊕ Eluveitie
⊕ Jinjer
♦ In Flames
♦ Powerwolf
♦ Soulfly
♦ Vltimas
♦ Omnium Gatherum
Wszystko poza Testamentem albo znam i lubię, albo nie znam ale chętnie bym sobie obczaił.
Dzień 2
⊕ Sabaton
⊕ Within Temptation
⊕ Trivium
⊕ Frogleap
⊕ Grand Magus
♦ King Diamond
♦ Emperor
♦ Carcass
♦ Hatebreed
♦ Lost Society
Tutaj jest potężny granat smrodowy w postaci Sabatonu xD, ale reszta też budzi moją ciekawość bym sobie chociaż poszedł popatrzeć. Na 2020 jest kilka fajnych rzeczy, kilka które bym sobie obczaił, ale jakoś tak nie mrowi mnie w brzuszku jak na to patrzę
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mysle że problem z Mysticiem jest taki, że w tym lineupie poza Mercyful Fate nie ma żadnych rarytasow. Ja bardzo lubie Priest, Accept, Gojire, Obituary, czy Amorphis. Przy czym widziałem kazdy z tych zespolow kilka razy, Mystic zapomniał, że przydałaby sie jakas perełka, coś co można zobaczyć tylko tam. Duże festiwale pomiedzy typową festopaszą takie rzeczy wrzucają.paulek pisze: ↑czw gru 05, 2019 9:39 am Dziwią mnie narzekania i uznawania line-upu w 2020 roku za słaby bądź nie dość dobry. Mamy pierwszy metalowy festival w tym kraju z prawdziwego zdarzenia, mamy porównanie z tym co z legendarnego festiwalu zrobił MMP, a mimo to niezadowolenie. Ciekawe skąd to się bierze....
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Bo u nas ludzie lubią myśleć marzeniami i kończy się na jakichś wizjach Running Wild w roli headlinerapaulek pisze: ↑czw gru 05, 2019 9:39 am Dziwią mnie narzekania i uznawania line-upu w 2020 roku za słaby bądź nie dość dobry. Mamy pierwszy metalowy festival w tym kraju z prawdziwego zdarzenia, mamy porównanie z tym co z legendarnego festiwalu zrobił MMP, a mimo to niezadowolenie. Ciekawe skąd to się bierze....
Dla mnie na tym festiwalu grają dwa zespoły totalne i dla nich samych bym tam przybył, ale jest kilka fajnych bonusów i trochę kapel, których jeszcze nie znam. Mnie bardzo odpowiada to, jak ta impreza się obecnie prezentuje. Tegoroczna odsłona była dobra, ale nie ma podejścia do tego, co czeka nas w 2020.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Akurat po imprezie takiej jak Mystic można byłoby oczekiwać dogadania się z Rolfem. To byłaby ta perełka, chcieliscie Running Wild, macie Running Wild. Wiadomo, że to biznes, że festiwal musi zarobić, a boomerów nie ma tyle co fanek Nightwish. Ale mnie brak tego typu strzałów, nawet w mniejszym wymiarze boli.
Żeby nie było, nie spodziewałem się, że przyjazd RW jest możliwy.
Żeby nie było, nie spodziewałem się, że przyjazd RW jest możliwy.
Dobrałbym brakujące kapele z tego zestawu, może nawet Runningów nie być 

Saxon, Heathen, Fifth Angel, Riot, Atlantean Kodex i nie ma śmiszka we wsi

Saxon, Heathen, Fifth Angel, Riot, Atlantean Kodex i nie ma śmiszka we wsi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Sporo ciekawego mniejszym drukiem. Na Saxon nie ma co liczyć bo musiałby być headem a ci są znani.
Do Twojej listy dopisałbym Rage.
Do Twojej listy dopisałbym Rage.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie rozumiem tego, że w 2016 na Saxon była pełna progresja, a od tamtej pory nikt ich nie ściągnął
Jeśli cokolwiek z tego plakatu wpadnie, to tylko ostrzejsze rzeczy, bo heavy ma już sporą reprezentację w składzie Mystic. W sumie jak na razie niewiele thrashu ogłosili, więc może pójdą w tym kierunku.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kiedy ostatnie ogłoszenia Mystic?
Mastodon dziś się ogłosili na Sunstroke w Irlandii. Gra tam też Sepultura i Gojira. Czyli jakaś szansa na Mastodon na Mystic jest.
Mastodon dziś się ogłosili na Sunstroke w Irlandii. Gra tam też Sepultura i Gojira. Czyli jakaś szansa na Mastodon na Mystic jest.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dziwne byłoby, gdyby Mastodon nie zagrał na Mystic. Dawno ich nie było, spory fanbase, KO ich bookuje.
Gdzieś w komentarzach na FB wyczytałem odpowiedź Mystica, że już finalny skład poznamy tuż po nowym roku.
Bilet na dzień pierwszy zakupiony. Ktoś zna jakiś przyzwoity nocleg w okolicy?
- blackcocker
- -#Moderator

Coś pięknego 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Skład marzeń prawie jak dla mnie.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Zacząłem się zastanawiać (w sensie pozytywnym) nad drugim dniem, bo o ile jakichś megastrzałów póki co ten dzień nie oferuje, to po ogłoszeniu Mastodona jest tam już przynajmniej 6 kapel, które chciałbym/mógłbym zobaczyć...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Spodziewałem się tego, ale bardzo cieszy. Chyba muszę cisnac na oba dni