29/04/2020 - Whitesnake - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 29/04/2020 - Whitesnake - Warszawa
Andrzej to jebnie
Platinum na tą chwilę 1125 zł
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Te ceny to szaleństwo. Chyba pomału wkraczamy w strefę gdzie najtańsze bilety będą za 400 zł 
-
Deleted User 4876
Byłaby heca jakby się 50 ticksów max sprzedało na ten gig... juz byl w tamtym roku gig w stodole na tego gitarzystę od Bossa..wypadło mi z głowy nazwisko co to promka była za 10 czy 20 zeta...
Nie ma co płakac. Przy tych cenach to bedzie tu promka za promka.
https://www.last.fm/user/kamooo
Ja cenę poniekąd rozumiem. Zespół ma stawkę, poniżej której nie zejdzie, a Stodoła jest mała, więc biletów nie będzie dużo. Nie rozumiem jednak, dlaczego nie zdecydowano się na zestaw Wąż + Europe w Torwarze lub Spodku, wtedy bilety byłyby tańsze, a frekwencja wyższa.
Oj popłyną na tym.
Oj popłyną na tym.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Poza tym publika raczej wiekowa i przy kasie. Może się okazać, że nie będzie tak źle.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Zgadza sie, Steven Van Zandt z zespolem za 10 zl.thorgal_30 pisze: ↑śr gru 18, 2019 11:35 am Byłaby heca jakby się 50 ticksów max sprzedało na ten gig... juz byl w tamtym roku gig w stodole na tego gitarzystę od Bossa..wypadło mi z głowy nazwisko co to promka była za 10 czy 20 zeta...
Przewiduje spektakularna klape frekwencyjno-finansowa tego koncertu. Za zestaw z Europe i Foreigner dalbym polowe tej kwoty, a tak to nie wiem czy sie smiac czy plakac.
sugerowałbym przenieść wątek do sekcji Rotfl & Lol
Wiecie czemu te ceny? Bo Dawid zaśpiewa nam unikalne wersje przebojów. Za każdym razem, gdy w pierwotnym tekście było słowo LOVE, on zaśpiewa MONEY.
So give me all your MONEY tonight,
Give me all your MONEY tonight
I'll do anything you want,
Just give me all of your CASH tonight
Is this MONEY? that I'm feeling?
Is this the MONEY that I've been searching for?
Is this MONEY or am I dreaming?
This must be MONEY, cause it's really got a hold on me
A hold on me
Ain't no MONEY in the heart of the city
Ain't no MONEY in the heart of town
Ain't no MONEY, sure 'nuff is a pity
Ain't no MONEY 'cause you ain't around, baby
So give me all your MONEY tonight,
Give me all your MONEY tonight
I'll do anything you want,
Just give me all of your CASH tonight
Is this MONEY? that I'm feeling?
Is this the MONEY that I've been searching for?
Is this MONEY or am I dreaming?
This must be MONEY, cause it's really got a hold on me
A hold on me
Ain't no MONEY in the heart of the city
Ain't no MONEY in the heart of town
Ain't no MONEY, sure 'nuff is a pity
Ain't no MONEY 'cause you ain't around, baby
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 4876
Oj, jak się ciepełko na serduszku robi kiedy wiem, że LN na tym straci...
-
Deleted User 7586
Nie porównujmy Steve'a Van Zandta (to ten gitarzysta od Springsteena), którego znają w Polsce tylko najzagorzalsi fani rocka czy Springsteena (w dodatku koncert w środku wakacji) z grupą Whitesnake, która czy to się komuś podoba czy nie ma tych parę przebojów na koncie i jednak jest jakąś tam legendą czy klasykiem (jak zwał tak zwał). Poza tym jak ktoś wcześniej wspomniał na Whitesnake raczej pójdą ludzie 40+, dla których wydanie 250 czy 400 zł za bilet na koncert to "ganc pomada" jak mówił Dyzma. Myślę, że te 1500-1800 biletów spokojnie się sprzeda. Bez żadnych promek. Przypomnę, że 3 lata temu w Dolinie Charlotty bilety kosztowały do 280 zł a i tak były 4 tysiące ludzi na nich.
Ostatnio zmieniony śr gru 18, 2019 5:35 pm przez Deleted User 7586, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 7586
W 2008 roku Bob Dylan w Stodole - 260 zł. Zgadnij ile by kosztowały teraz....
Dobra. Powiedzmy szczerze. Mógłbym iść na ten koncert, ale po pierwsze nie uważam, żeby Whitesnake (w obecnym wieku) był tyle warty. Nie jest taką legendą jak Sabbath ani Purple. A po drugie porównując ceny w innych krajach widzę, że ktoś próbuje mnie zrobić w ch...
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Też myślę, że z dobrą frekwencją nie będzie tu problemu, co nie zmienia faktu, że dla mnie te ceny są absolutnie zaporowe. Trochę znośniejsze, a właściwie zupełnie znośne były we wspomnianej Dolinie Charlotty, za to w jakiej kondycji wokalnej był tam Coverdale, to jak ktoś nie był (ja na szczęście nie), może łatwo sobie sprawdzić na YT.boo_radley pisze: ↑śr gru 18, 2019 5:29 pmMyślę, że te 1500-1800 biletów spokojnie się sprzeda. Bez żadnych promek. Przypomnę, że 3 lata temu w Dolinie Charlotty bilety kosztowały do 280 zł a i tak były 4 tysiące ludzi na nich.
Ci złodzieje testują na ile sobie mogą pozwolić w stosunku do Polaków ,jeśli koncert( co jest prawdopodobne) się wyprzeda to następne tego typu gigi będą w podobnych cenach.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12