Turbo - Polska 2026

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Re: TURBO: Polska 2019 / 2020

Post autor: mic7 »

Ja się chyba do Ciechanowa wybiorę ,czuję głód TURBO(ostatni raz ich w Hydrozagadce widziałem) ,pytanie tylko kiedy nowa płyta bo best of to nie jest to na co większość fanów czeka.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

O to też planuję zapytać :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

My z @Sardim jak pytaliśmy w Krośnie, to coś tam się niby robiło, ale dostaliśmy na morde Best ofem i znów mi Turbo zbrzydło XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

No właśnie :/ w przyszłym roku minie 7 lat od Piątego Żywiołu ,Panowie się w Metallike bawią czy co ? a czas nie stoi w miejscu ,jak teraz wydadzą Best Of to znowu nowy album parę miesięcy do tyłu odskoczy.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

pz pisze: pn gru 23, 2019 12:28 pm Pewnie by już coś było na ten temat. To w końcu za 2 miesiące. Ale zapytam w sobotę.
Udało się czegoś dowiedzieć?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Czas na kilka słów podsumowania wyjazdu na Metalowe Zakończenie Roku w Bydgoszczy. To był nasz trzeci raz na tej imprezie i podobnie jak poprzednio był to udany wyjazd. Okazja do spotkania znajomych z innych części kraju i posłuchania dobrej muzyki.

Chociaż zaczęło się od festiwalu zarzynania świń... No... nie potrafię inaczej nazwać dźwięków lecących ze sceny podczas koncertu Unborn Suffer. Na szczęście bydgoskie Centrum Kultury poza salą, gdzie odbywały się koncerty ma spory korytarz z kawiarnią, gdzie toczyło się życie towarzyskie imprezy i tam właśnie przeczekaliśmy występ pierwszego zespołu.

Jako kolejni zaprezentowali się Leash Eye. Fajny rockowy koncert. Nawet nieźle nagłośniony. Zagrali kilka numerów z ostatniej płyty, które dobrze nam podeszły (i po koncercie ją kupiliśmy). Jak ktoś lubi takie cięższe rockowe granie, to polecam, 11.01 będą grali w Warszawie w Remoncie.

Po Leash Eye scenę zajął Vane. Nie jest to granie dla mnie, bardziej dla żony (jak się wyraziła coś w stylu Sixpoundera, tylko mogliby więcej pośpiewać a mniej ryczeć), więc ona poszła się bawić, a ja klapnąłem z tyłu sali i zaliczyłem małą półdrzemkę :)

Ogranizator imprezy zagrał jako przedostatni. Widać było, że to lokalna kapela, dużo znajomych na publiczności. Część sali pod sceną była wypełniona (chyba na Chainsaw był największy tłok). Dobry koncert, kawał solidnego metalu. Z przyjemnością postałem i pomachałem głową. Dopiero pod koniec, gdy zaczęli grać swój medley coverów wyszedłem z sali trochę odpocząć przed Turbo. Warto tutaj wspomnieć o największej moim zdaniem wadzie imprezy. W sali, gdzie odbywały się koncerty było gorąco i duszno. Mimo, że jest to naprawdę duża i wysoka sala, a ludzi weszło by tam kilka razy więcej. Chainsaw przyjeżdża na gościnne występy do Warszawy i zagra na imprezie Leash Eye za dwa tygodnie, więc będzie okazja znowu ich zobaczyć.

No i na koniec główna gwiazda. Turbo w bardzo dobrej formie na koniec roku. Wojtek szalał na scenie. Mariusz jak zwykle za perkusją. Tomek Dorosłe dzieci (początek bisów) zaczął śpiewać z tłumu. Set tym razem mniej wojowniczy (a w zasadzie w ogóle bez Wojownika), ale żywiołowy. Oczywiście jak należało się spodziewać mocno kawaleryjsko-kotleciarski: Szalony Ikar, Ktoś zamienił, Dorosłe Dzieci, Już nie z tobą, Jaki był ten dzień, Kometa, Dłoń potwora, Kawaleria i Żołnierz fortuny (jako ostatni), do tego z nowszych: Na przekór nocy (który grali na trasie Wojownika) oraz Przebij mur (od tego zaczęli), Garść piasku i This War Machine. Nie jestem pewnien czy to wszystko, bo pisałem z pamięci. Koncert trwał ok. 1,5 godz. Przyjęcie było dobre. Ludzie się bawili i śpiewali. Na Żołnierzu było niestety też jakieś mocniejsze pogo i dwa razy wbiło mnie w barierki. Pod koniec (obejrzałem się dopiero na początku bisów jak Tomek śpiewał z tłumu) ludzi było chyba troszkę mniej niż na Chainsaw, ale porządnie jak na nasze polskie standardy.

Po koncercie afterek w kawiarni i korytarzu trwał jeszcze ze 30-40 minut, potem lokalsi się rozeszli i zostały głównie ekipy przyjezdne. Zespoły (w większości) kręciły się po kawiarni, więc można było się z nimi spokojnie napić i pogadać. Zamieniliśmy parę słów z chłopakami (nie wiem czy to dobre określenie, bo oni są przynajmniej w moim wieku) z Leash Eye, a potem jeszcze z Turbo. Ostatecznie wyszliśmy ok. 1:30, jak Turbo się załadowało do samochodu i pojechali.

@barsiarz, niestety zapomniałem zapytać o ten Poznań.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Dobra, tak czy owak myślę, że na Urajów trzeba jechać.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja planuję się wybrać. Pewnie decyzja zapadnie w pierwszej połowie stycznia. Nie będzie łatwo, bo wcześniej czeka mnie weekend z Turbo, ale na UH się zmobilizuję, bo warto. Wtedy mógłbym Cię jakoś zgarnąć "po drodze", ale to będziemy dogadywać w razie czego. Jak już zdecyduję na 100% to dam znać.

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

A co z nowa płytą pz ? Spytałeś ?
pz
-#Administrator
-#Administrator

mic7 pisze: ndz gru 29, 2019 9:03 pm A co z nowa płytą pz ? Spytałeś ?
No oczywiście, że rozmawiałem. :) Ale w zasadzie wiele nowego się nie dowiedziałem poza tym, że Wojciech jest bardzo zadowolony z przygotowanego materiału. Na płytę niestety trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.

Biorąc pod uwagę, że teraz przygotowują jeszcze trasę z okazji 40-lecia - to będzie późna zima/wiosna (zresztą pierwsze koncerty są już ogłoszone) - a koncert na Metalmanii też był gdzieś reklamowany jako 40-lecie + do tego ta składanka best-of, to nie widzę szans na wydanie płyty przed jesienią.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: pn gru 30, 2019 8:44 pm
mic7 pisze: ndz gru 29, 2019 9:03 pm A co z nowa płytą pz ? Spytałeś ?
No oczywiście, że rozmawiałem. :) Ale w zasadzie wiele nowego się nie dowiedziałem poza tym, że Wojciech jest bardzo zadowolony z przygotowanego materiału. Na płytę niestety trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.

Biorąc pod uwagę, że teraz przygotowują jeszcze trasę z okazji 40-lecia - to będzie późna zima/wiosna (zresztą pierwsze koncerty są już ogłoszone) - a koncert na Metalmanii też był gdzieś reklamowany jako 40-lecie + do tego ta składanka best-of, to nie widzę szans na wydanie płyty przed jesienią.
Dlatego już od ponad pół roku bojkotuję Wojtka. Jedyne na co mam nadzieję, to na Keksy w setliście :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Keksy na pewno gdzieś się pojawią choć na każdym gigu bym na to nie liczył ,na best of jak dobrze ludzie zagłosują to jest szansa na umieszczenie, za to nowy album to na pierwszą połowę 21 roku liczę (jak już ogarną się z trasą po czym odpoczną po czym wezmą się za nagrywanie ).
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

blackmailer pisze: wt gru 31, 2019 1:27 am Dlatego już od ponad pół roku bojkotuję Wojtka. Jedyne na co mam nadzieję, to na Keksy w setliście :D
Mam podobnie. Ze względu na ostatnie muzyczne wybory Pana Wojtka - ciągłe odkładanie na przyszłość nagrania nowej płyty kosztem m.in. trasy z "Ostatnim Wojownikiem" - planuję dłuższy bojkot tego zespołu. Co innego solowych koncertów Struszczyka, jeśli takowe się oczywiście pojawią :)
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ostatnio "zbojkotowałeś" też Struszczyka ;) A trasa z Wojownikiem była dobra. Gdyby jeszcze zamiast dorosłych dzieci grali coś innego...

pz
-#Administrator
-#Administrator

mic7 pisze: wt gru 24, 2019 9:40 pm Ja się chyba do Ciechanowa wybiorę ,czuję głód TURBO(ostatni raz ich w Hydrozagadce widziałem) ,pytanie tylko kiedy nowa płyta bo best of to nie jest to na co większość fanów czeka.

W Ciechanowie Wojciech będzie obchodził urodziny :) Jeżeli chodzi o to na co czekają fani, to... większość czeka głównie na Dorosłe Dzieci i trochę numerów z Kawalerii. Nic ich nie obchodzi nowa płyta, ani nawet dwie ostatnie. Moim zdaniem jest w tym również wina zespołu, bo nie grają za dużo numerów ze Strażnika i Żywiołu, a przecież jest tam mnóstwo fantastycznych numerów, a dodatkowo numery z Żywiołu są bardzo... żywiołowe :D świetnie się sprawdzają na koncertach, szybkie, dynamiczne, w miarę proste do zapamiętania refreny a czasem i zwrotki. Otwarcie koncertu w Bydgoszczy było świetne.

I jeszcze co do "bojkotów" zespołu. Co to niby ma dać? No nie chcecie iść na koncert, to nie pójdziecie. Nie przyspieszy to wydania nowej płyty, mała frekwencja może raczej zniechęcić do działalności. Rozumiem odpuszczenie trasy Wojownika, można nie lubić tego mocniejszego grania. Teraz będzie trasa bestof, będzie można sprawdzić jaki grają set i jeżeli wśród przygotowywanych na trasę numerów będą jakieś nieoczywiste wybory, to się wybrać.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

pz pisze: wt gru 31, 2019 5:18 pmRozumiem odpuszczenie trasy Wojownika, można nie lubić tego mocniejszego grania.
A ja nie rozumiem i uważam, że nie można, czy raczej nie powinno się. :) Kawaleria, Wojownik i Epidemie są niesamowite i numery z nich wspaniale wypadają na żywo.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ty po prostu jest zwolennikiem ostrzejszych dźwięków, ale nie wszystkim mogą one pasować. Co ciekawe u mnie mocno zmienił się sposób postrzegania Wojownika po trasie. Wcześniej np. lubiłem Boginię, a po trasie została jedynym numerem z płyty, którego nie lubię :)

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Czekam aż Turbo będzie grać numery z "Dead End" - płyty w sumie bardzo dobrej ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Zdan pisze: wt gru 31, 2019 7:11 pm Czekam aż Turbo będzie grać numery z "Dead End" - płyty w sumie bardzo dobrej ;)
Na 35 lecie grali The Raven, świetnie wspominam
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

O! Mogliby więcej bo strzałów jest tam sporo - "Enola Gay", "Barbaric Justice", "Everyone"...
ODPOWIEDZ