Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2019 część 2

Post autor: pz »

Szkoda, że to się trafiło akurat wczoraj, gdy mnie nie było. Chociaż słyszałem, że padła tylko konsoleta od świateł, więc w sumie mogli jechać dalej z setem. Fajnie, że zdecydowali się na "przerwę" i zagrali coś innego, zwłaszcza Helloween. No i mogli zagrać Gdzie jesteś (światło) :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz
-#Administrator
-#Administrator

Bardzo fajny koncert na koniec trasy. Długi (2 godziny), z niespodziankami w secie: sami zagrali Wicker Mana zamiast puszczać z taśmy, Tribjut, Wakacyjny (chyba ostatnio go nie grywali), Kacper, Andżej i Baltazar. Szkoda, że nie było Dżentelmenów. Do tego goście: fantastyczna Joanna Kołaczkowska w Zaplątanym (cudowne wykonanie), Karolak w Czarnej Czerni i Wiśniewski w Zdrajcy Metalu. Do tego Prezes Marek pierdolnął się w tłum. Pirotechnika, konfetti i serpentyny. Torwar można uznać za pełny - na płycie było pełno chociaż nie tłoczno, na trybunach raczej pustawo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Byłem, widziałem, słyszałem. Świetna robota. Duża satysfakcja. Widok całkiem pokaźnego, świetnie bawiącego się tłumu na płycie z homeopatyczną ilością telefonów - unikalny i bezcenny.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Tylu ludków to na Torwarze już dawno nie widziałem ,fajnie ,że odświeżyli setlistę i tyle niespodzianek było ale zmęczenie trasą też było widoczne ,100 koncertów w tym roku robi swoje ,pamiętam stare koncerty NM czy NK bardziej na spontanie lecieli ,teraz już lekka rutyna się wdarła co nie zmienia faktu ,że piątkowy wieczór z Zenkiem i Kochankiem znakomity!
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

No nie przesadzajmy z tym Zenkiem. :) Do końca liczyłem, że go jednak nie utrzymają. Już kiedyś widziałem taki jego lot... wtedy stado dziewczynek pod sceną sobie nie poradziło, aż się klub zatrzęsł :D

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

nie no w ogóle Zenkowy gig mega prymitywny :D ale jak na jeden raz to ten humor całkiem mi sie podobał ,częstowanie ludzi schabowym czy ,te skoki w publikę czy tekst dla dzieci "nie bać "a dla dorosłych "je..ć" no i zastanawiam się czy ten Zbyszek to był podstawiony czy faktycznie koleś ,który radził sobie tak dobrze z riffami Zenka na jego gitarce ;)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ri... czym? Zbyszek był rzeczywiście intrygujący. "Jak będziesz grał takie sola, to mi się gitara zepsuje. To jest punkowy instrument."

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

"Powtarzajcie za mną,obiecuje,że chociaż przyszłem tu na Nocnego Kochanka a nie jakiegoś k...Zenka, będę śpiewał (...) "

Na rozgrzewkę przed NK pasują jak ulał ;) :B :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=1AuPLtssuxA
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Jak słyszę o Zenkach, to chciałbym przywrócenia państwowych egzaminów na muzyków.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

@krusejder mam bardzo podobne odczucia :) ,to jest mega prostackie i sam z siebie bym na to nie poszedł ale raz przed Nocnym z przymrużeniem oka można popatrzeć/posłuchać,w ramach ciekawostki ,nic więcej.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Zenek doskonale pasuje jako support do Nocnego ze względu właśnie na prostotę muzyczno-tekstową :D
A co do samego wieczoru na Torwarze - ogólnie całość widowiska oceniam na 5,5/6. Frekwencja bardzo pozytywna - luz był właściwie na tyłach płyty i po bokach pod samymi trybunami. No i na trybunach. A bałem się, że będzie gorzej. Co do setu - spodziewałem się kolejnego takiego samego koncertu jak większość na tej trasie a tu na sam początek niespodzianka w postaci granego "live" Wicker Mana. Chłopakom przypomniały się czasy jak grali covery. Tyle, że uważam, że wypadł on akurat średnio - jak uwielbiam Krzyśka i jego wokal, tak brakowało mi jednak mocy i pazura z jakim to śpiewa Dickinson. No i brzmienie na dwie gitary jakoś było uboższe... W ogóle na początku nie podobał mi się dźwięk - może to kwestia miejsca w którym stałem (z boku). Później się przeniosłem na krótko na tyłm by dotrzeć pod scenę - i było zdecydowanie lepiej (chociaż przy tym wybiegu strasznie gorąco). I właśnie, ten wybieg super sprawa :D No i oczywiście goście - Kołaczkowska zdecydowanie skradła show. Wiśniewski też fajnie, podobnie Karolak. Spodziewałem się też Walaszka, no ale nie było go. Kolejny fajny pomysł to fortepian przed "Andżelą" - tyle, że zamontowanie go zajęło kilka chwil które zabiły trochę tempo koncertu - aż dziwne, że akurat wtedy Krzysiek nic nie mówił. Staliśmy w ciszy czekając na rozwój wypadków. Taki mały mankament. Nie mniej, jak już napisałem na początku, wyśmienite widowisko. Widać, że włożyli w nie sporo pracy i to się zdecydowanie opłaciło. Teraz wreszcie zasłużony odpoczynek po Sylwestrze - ten rok mieli wyjątkowo intensywny. No ale wiadomo, póki kasa się zgadza to trzeba korzystać :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

krusejder pisze: ndz gru 22, 2019 9:39 pm Jak słyszę o Zenkach, to chciałbym przywrócenia państwowych egzaminów na muzyków.
Komunistyczne zapędy? ;) Nie spodziewałem się tego po koledze ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ekhmmm, komunistyczne to by było strzał w tył głowy.

A ja Zenkowi źle nie życzę. To miły człowiek, tylko nieutalentowany. Mógłby występować na żywo jedynie przed złapanymi w przededniu Dnia Sznura. Śpiewałby im covery Kelthuza i Honoru, może sami by sobie sznur zawiesili ...

Żeby napisać coś na temat: coraz bardziej załuję, że mnie nie było na tym gigu :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

To u nas za PRL-u/komuny były egzaminy/weryfikacje na muzyków ;)

Niech Zenek gra - a jak ktoś chce to niech słucha. Wolność panocku!
pz
-#Administrator
-#Administrator

krusejder pisze: ndz gru 22, 2019 9:39 pm Jak słyszę o Zenkach, to chciałbym przywrócenia państwowych egzaminów na muzyków.

Mam dla Ciebie prawdziwy przebój na przyszły rok: trasa Zenek + Łydka Grubasa :lol:

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

o, uboga nierządnico !!! :((((

Z drugiej strony, niech grają koncerty choćby i codziennie, bo tzn że w jednym miejscu jest zasyfione. Dodajmy do nich Figotów Fagotów jeszcze
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

krusejder pisze: pn gru 23, 2019 12:15 am Ekhmmm, komunistyczne to by było strzał w tył głowy.
To w takim razie ja jestem w tym momencie komunista :mrgreen:

A tak powaznie - czytając posta Lando, o Karolaku, Wiśniewskim, tytuły numerów i zestawić to z halą w której grali... obrzydliwy i bardzo szkodliwy dla polskiego metalu twór. Wielka szkoda, że nie da się u nas tworzyć metalu w normalny sposób i jeśli nie gra się totalnej ekstremy, to sukces można osiągnąć tylko robieniem z siebie skrajnego debila.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Dzosef pisze: śr gru 25, 2019 9:29 pm
A tak powaznie - itd ....
jak kiedyś mój przyjaciel rzekł - "nie lubię, jak młode węże pierdzą".
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pinio pisze: śr gru 25, 2019 10:05 pm
A tak powaznie - itd ....
jak kiedyś mój przyjaciel rzekł - "nie lubię, jak młode węże pierdzą".
ok boomer
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A tak powaznie - czytając posta Lando, o Karolaku, Wiśniewskim, tytuły numerów i zestawić to z halą w której grali... obrzydliwy i bardzo szkodliwy dla polskiego metalu twór. Wielka szkoda, że nie da się u nas tworzyć metalu w normalny sposób i jeśli nie gra się totalnej ekstremy, to sukces można osiągnąć tylko robieniem z siebie skrajnego debila.
Pomijając kilka dziwnych wywiadów, chłopaki nie robią z siebie debili. Natomiast strasznie wkur***a mnie inne "śmieszne" zespoły, te zenki, te łydki.

Bezguście muzyczne jest niewątpliwe, na tym tle NK jest znacznie powyżej średniej. Baza porównawcza to disco polo, hip hop, ale i ich pastisze - vide piosenka o królewnie głosującej na Konferencję. Byłem przekonany że przez te kampanię dostaniemy max 3%, a wyszło bdb
ODPOWIEDZ