Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2019 część 2
Przecież nk promuje tych wszystkich zenków. System naczyń połączonych, od głównego nowotworu idą przerzuty.
Zenek z Kabanosem nagrywali już wtedy gdy Nocny Kochanek nawet nie był w planach, więc ciężko tu pisać kto tu niby jest przerzutem
Fakt faktem, Kabanos jeszcze dawał radę i dało się ich słuchać, Zenek to bardziej performance niż zespół. Jednym słowem idealny twór na Zacieralia. Jedną rzecz muszę jednak Zenkowi oddać. Nie śpiewa głównie o chlaniu i seksie, te jego teksty nawet jakiś pomysł mają. Nie wszystkie oczywiście, ale momenty się pojawiają
Swoją drogą widać też zmianę pokoleniową, jakiś czas temu był w Potoku koncert Zaciera i Lej mi pół. Szokująco połowa publiczności nie do końca wiedziała kim jest Zacier i ewidentnie granie słabo szło. Za to na Lej mi pół czyste szaleństwo, koncert roku normalnie
A sam Nocny - koncert poprawny, w porządku ale bez rewelacji, może zmęczenie trasą. Proximy czy Progresje były lepsze.
Fakt faktem, Kabanos jeszcze dawał radę i dało się ich słuchać, Zenek to bardziej performance niż zespół. Jednym słowem idealny twór na Zacieralia. Jedną rzecz muszę jednak Zenkowi oddać. Nie śpiewa głównie o chlaniu i seksie, te jego teksty nawet jakiś pomysł mają. Nie wszystkie oczywiście, ale momenty się pojawiają
Swoją drogą widać też zmianę pokoleniową, jakiś czas temu był w Potoku koncert Zaciera i Lej mi pół. Szokująco połowa publiczności nie do końca wiedziała kim jest Zacier i ewidentnie granie słabo szło. Za to na Lej mi pół czyste szaleństwo, koncert roku normalnie
A sam Nocny - koncert poprawny, w porządku ale bez rewelacji, może zmęczenie trasą. Proximy czy Progresje były lepsze.
Przykre, bo Zaciera szanuję bezgranicznie. Czysta sztuka, jak u mistrza Witkacego
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Porównywanie się do Helloween w kontekscie humoru w tekstach, dalej już nie czytałem.
Nie sądziłem, że kiedykowiek napiszę coś w tym wątku;) , ale warto wspomnieć, że gitarzyści Nocnego w najbliższy czwartek mają spotkanie "gitarowe" w warszawskim Hard Rock Cafe, nastomiast zaraz po nim nastąpi jam session z udziałem Kazona - gitara, Żurka - perkusja, Darka Goca - bas i mojej skromnej osoby (instrumenty klawiszowe) - czyli na scenie zjawi się 3/5 skladu Memoriału Jona Lorda (albo, jak kto woli, 2/5 Nocnego Kochanka:)
Wspominam o tym, bo w natłoku metalowych wydarzeń tego dnia
owa informacja mogła Państwu umknąć. A po drugie, mogę powiedzieć, że zapowiada się ten improwizowany koncert nad wyraz ciekawie. Będzie to absolutne tworzenie na żywo, głęboka eksploracja riffów, motywów i groovów na totalnym spontanie. Jeśli więc ktoś lubi "żywą muzykę", to jest to na pewno propozycja warta rozważenia.
Wstęp wolny!!
Wydarzenie na FB:
https://www.facebook.com/events/606448160177224/
Wspominam o tym, bo w natłoku metalowych wydarzeń tego dnia
Wstęp wolny!!
Wydarzenie na FB:
https://www.facebook.com/events/606448160177224/
Też jesteśmy zaskoczeni
Zaczynacie o 20 i do oporu (w zależności od nastroju i publiczności) czy macie jakiś koniec imprezy narzucony przez lokal?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Szkoda,że nie w piątek ten jam session bo jutro to macie dużą konkurencję w Hybrydach w podobnych godzinach ,impreza z dużąąą reklamą 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Nie wiem dokładnie, ale myślę że tak z 2 godzinki z małą przerwąZaczynacie o 20 i do oporu (w zależności od nastroju i publiczności) czy macie jakiś koniec imprezy narzucony przez lokal?
pojedynek dużych marekSzkoda,że nie w piątek ten jam session bo jutro to macie dużą konkurencję w Hybrydach w podobnych godzinach ,impreza z dużąąą reklamą
ja się szykuję na 28 II na powtórkę z Made in Warsaw 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No wiadomo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Nocny Kochanek z akustyczną wersją pytania "Andżeju jak ci na imię?"
https://youtu.be/WWcAQAA4MsE
https://youtu.be/WWcAQAA4MsE
Akustyczną i w izolacji. 
Lepsze niż oryginał
,mogliby taką płytkę bez prądu zmajstrować w nowych aranżacjach plus ze dwa nowe kawałki ,kupiłbym.
Ps odlotowy kominek u Kazona
Ps odlotowy kominek u Kazona
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
NIe dałem rady dosłuchać do końca... Jak dla mnie zdecydowanie nie tędy droga... Pewnie posłucham całości, ale póki co stwierdzam, że nie wszystkim kwarantanna służy 
Night Mistress Fan Club Łódź
To musisz kupić większą flaszkę na kolejne przesłuchanie
https://www.youtube.com/watch?v=XC9GWuAzyB8
No i kilka dodatkowych numerów w wersji aku... czy tram alkustycznej.
No i kilka dodatkowych numerów w wersji aku... czy tram alkustycznej.
Posłuchałem po kawałku każdego utworu. I jako, naprawdę duży fan zespołu, uważam, że nie, nie i jeszcze raz NIE
Od biedy "Koń na Białym Rycerzu", ale o reszcie bym chciał jak najszybciej zapomnieć... Myślę, że bardzo duża sprawa to kwestia tych aranżacji - słyszałem wiele koncertów akustycznych i wiem, że można szybkie utwory nagrać tak, że "bez prądu" brzmią nadal dobrze. A tutaj po prostu gitary Kazona i Arka (i przez to utwory) zupełnie straciły swoją rytmikę moc
Night Mistress Fan Club Łódź
Moim zdaniem najlepiej wypada Zdrajca, dzięki temu, że jest zupełnie inaczej zaarażowany. Przynajmniej pierwsza część utworu.