Fear Of The Dark - słaby album ??

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Fear Of The Dark - słaby album ??

Post autor: lochinvar »

Czyli dobra zmiana kolejności utworów poprawi jej ogólną ocenę (znowu się narażam ortodoksom).
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Zawsze mnie ciekawiła opinie, że Fear is the key jest wypełniaczem.

Wg mnie jeden z najbardziej pokomplikowanych utworów na płycie, z linią wokalną przypominającą tę z Metropolis pt I z Images and Words (co traktuję jako smaczek - Bruce zachwycał się brzmieniem Dreamów wtedy, ale to IM wydali płytę pierwsi).
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

lochinvar pisze: czw sty 16, 2020 5:41 pm Czyli dobra zmiana kolejności utworów poprawi jej ogólną ocenę (znowu się narażam ortodoksom).
Pomyśl... skoro ktoś uważa, że 8/12 utworów jest bardzo dobrych, to czy zmiana kolejności ich słuchania spowoduje, że to będzie 12/12? Albo 10/12? Pomyśl... nie odpisuj.
www.MetalSide.pl
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Myślę i odpisuję. Jak chcesz nie czytaj i nie odpisuj. Zmiana kolejności utworów w przypadku Powerslave bardzo podniosła wartość tych mniej docenianych utworów. Wykazała, że zarówno instrumental, jak i Flash Of The Blade, The Duellists oraz powszechnie najmniej lubiany Back In The Village to bardzo dobre utwory, które dużo traciły przez ich takie a nie inne zestawienie. Myślę, że podobnie może być z FOTD. Z racji jednak, że niezbyt ten album do mnie przemawia, co nie należy utożsamiać z jego oceną, nie zamierzam tego robić. Już ktoś na forum zaznaczył czemu mało kto to czyni, Ty zresztą też. Ok. Każdy robi jak uważa. Na tym polega wolność. Dla niektórych to co zrobił artysta to świętość. Rozumiem. Jeżeli jednak można sobie w najprostszy sposób poprawić odbiór płyty czemu tego nie zrobić? Czy to coś złego?
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

geri92 pisze: czw sty 16, 2020 6:17 pm Zawsze mnie ciekawiła opinie, że Fear is the key jest wypełniaczem.

Wg mnie jeden z najbardziej pokomplikowanych utworów na płycie, z linią wokalną przypominającą tę z Metropolis pt I z Images and Words (co traktuję jako smaczek - Bruce zachwycał się brzmieniem Dreamów wtedy, ale to IM wydali płytę pierwsi).
+1000 <3
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

lochinvar pisze: czw sty 16, 2020 8:23 pm Zmiana kolejności utworów w przypadku Powerslave bardzo podniosła wartość tych mniej docenianych utworów.
Co to za bzdurki?
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Czy założenie lewego buta na prawą nogę a prawego na lewą czyni obuwie bardziej pachnącym?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

sajki pisze: czw sty 16, 2020 9:10 pm
lochinvar pisze: czw sty 16, 2020 8:23 pm Zmiana kolejności utworów w przypadku Powerslave bardzo podniosła wartość tych mniej docenianych utworów.
Co to za bzdurki?
Ano bzdurki, ale autor wie lepiej. Zaraz zmieni szyk Twojego posta i okaże się, że to Ty napisałeś bzdurki :lol:

lochinvar - nie oceniaj według siebie, to że Tobie poprawia zmiana kolejności jakość utworów (jakim kurna cudem?) to nie znaczy, że to jakaś prawda objawiona. Czy jak pomiędzy "Rime" i "Alexandra" wstawię "Angel & Gambler" to on zyskuje +10 do lepszości? Czy jak to działa? Czy utwór disco polo pomiędzy utworami IM jest bardziej słuchalny? Knot jest knotem i nim zostanie. Niezależnie jak go opakujesz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

gumbyy pisze: czw sty 16, 2020 9:16 pm
Co to za bzdurki?
Ano bzdurki, ale autor wie lepiej. Zaraz zmieni szyk Twojego posta i okaże się, że to Ty napisałeś bzdurki :lol:

lochinvar - nie oceniaj według siebie, to że Tobie poprawia zmiana kolejności jakość utworów (jakim kurna cudem?) to nie znaczy, że to jakaś prawda objawiona. Czy jak pomiędzy "Rime" i "Alexandra" wstawię "Angel & Gambler" to on zyskuje +10 do lepszości? Czy jak to działa? Czy utwór disco polo pomiędzy utworami IM jest bardziej słuchalny? Knot jest knotem i nim zostanie. Niezależnie jak go opakujesz.
Przy Powerslave działa i tyle :mryellow: :mryellow:
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

No cóż... Chłop chce mieć parę minut na forum i ma. Nie ważne jak się mówi... ;) Czekam na odwrócenie narracji i robienie z siebie ofiary za parę postów :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

MaidenFan pisze: czw sty 16, 2020 9:30 pm
Co to za bzdurki?

Zawodowi krytycy go nienawidzą, jednym prostym trikiem znalazł sposób na to, żeby wszyscy polubili nielubiane albumy...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

blackmailer pisze: czw sty 16, 2020 9:32 pm No cóż... Chłop chce mieć parę minut na forum i ma. Nie ważne jak się mówi... ;) Czekam na odwrócenie narracji i robienie z siebie ofiary za parę postów :D
Przyroda nie lubi prózni xD
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

MaidenFan pisze: czw sty 16, 2020 9:30 pm
Co to za bzdurki?

Właśnie. Co innego jak utwory generalnie są niezbyt ciekawe a co innego jak ich niezbyt dobre zestawienie pogarsza ich odbiór. Jak wskazałem wcześniej jak komuś pasuje oryginalna kolejność zmiana nic nie da a nawet pogorszy odbiór. Dla mnie zmiana odbiór całości polepszyła. Ot co.
Deleted User 5490

Jutro założę adidasy lewy na prawą i prawy na lewą nogę i pójdę do Biedronki na zakupy. Po powrocie zrecenzuję Wam, czy poprawił mi się komfort chodzenia i czy buty mniej śmierdzą.
Pojutrze założę jeansy na gołą dupę a majtki założę na głowę. Sprawdzę, bo może cywilizacja przypadkiem się myli.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pierre Dolinski pisze: czw sty 16, 2020 10:38 pm Jutro założę adidasy lewy na prawą i prawy na lewą nogę i pójdę do Biedronki na zakupy. Po powrocie zrecenzuję Wam, czy poprawił mi się komfort chodzenia i czy buty mniej śmierdzą.
Pojutrze założę jeansy na gołą dupę a majtki założę na głowę. Sprawdzę, bo może cywilizacja przypadkiem się myli.
Ej, jakieś dziwaczne porównania stosujesz. Co ma piernik do wiatraka?
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

lochinvar pisze: czw sty 16, 2020 10:44 pm
Pierre Dolinski pisze: czw sty 16, 2020 10:38 pm Jutro założę adidasy lewy na prawą i prawy na lewą nogę i pójdę do Biedronki na zakupy. Po powrocie zrecenzuję Wam, czy poprawił mi się komfort chodzenia i czy buty mniej śmierdzą.
Ej, jakieś dziwaczne porównania stosujesz. Co ma piernik do wiatraka?
To że nabijasz w ch postów bez ładu i składu. Może jak poprzestawiasz litery w nazwach tytułów to będzie lepiej brzmiało?
Deleted User 5490

Ano ma. Majtki założone na głowę nadal będą majtkami a lewy but nadal będzie bardziej pasował na lewą nogę. U przeciętnego Kowalskiego kolejność utworów na płycie nie zmieni sposobu postrzegania tych pojedynczych utworów. Ani na korzyść ani na niekorzyść. No chyba, że ktoś jest WYBRANY i słyszy to, czego inni nie słyszą.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Pierre Dolinski pisze: czw sty 16, 2020 10:49 pm Ano ma. Majtki założone na głowę nadal będą majtkami a lewy but nadal będzie bardziej pasował na lewą nogę. U przeciętnego Kowalskiego kolejność utworów na płycie nie zmieni sposobu postrzegania tych pojedynczych utworów. Ani na korzyść ani na niekorzyść. No chyba, że ktoś jest WYBRANY i słyszy to, czego inni nie słyszą.
A widzisz sam sobie odpowiedziałeś. Nie stosuj dziwacznych porównań. Nie jestem wybrany ale czasami tak jest, że kosmetyczna zmiana dużo daje. Kolejność utworów na płycie to nie dogmat, często jest przypadkowa. Zespoły czasami na reedycjach je poprawiają. Rzadko bo rzadko ale się zdarza. Mi poprawiło odbiór całości Powerslave. Innym nie musi. Ot co. Po co tyle jadu, złośliwości, aż tak ciśnienie się podnosi?
Deleted User 5490

No właśnie wydaje mi się, że chyba jesteś wybrany.
Absolutnie nie jestem jadowity. Po prostu za chiny ludowe nie pojmuję Twojej logiki. Gdybym chciał być jadowity, to rzuciłbym żywym słowem, a nawet nie muszę się hamować przed tym. Jeszcze nie miałeś okazji poznać mnie od tej gorszej strony.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pierre Dolinski pisze: czw sty 16, 2020 9:12 pm Czy założenie lewego buta na prawą nogę a prawego na lewą czyni obuwie bardziej pachnącym?
Kiedyś na obozie narciarskim jak miałem 13 lat to niechcący wziąłem dwa prawe buty bo z kolega mialem podobne, a kolega dwa lewe i w sumie nie zauważyliśmy różnicy w jeździe na nartach
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ