Eddie Rips Up The World Tour 2005
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Eddie Rips Up The World Tour 2005
Co prawda teraz wygląda to zupełnie inaczej, ale żeby posłuchać jak Bruce sobie radził (czas przeszły, nie wiem czy dokonany) z utworami Paula... polecam taki bootleg: "Breaking in Bruce"
Mmm...
Pozdrawiam,
Etan
A "To Tame a Land" być musi =)
Mmm...
Pozdrawiam,
Etan
A "To Tame a Land" być musi =)
...ale nie należy narzekać na chleb powszedni; trzeba go jeść i czekać na c i a s t k o.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Sądze, że przeważać będą klasyki znane z "Live After Death" w tym też takie których dawno nie grali ("Flight Of Icarus", "22 Acacia Avenue")
przeciez grali w zeszlym roku, to tak dawno ?JMM pisze:"22 Acacia Avenue"
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Ciekaw jestem jak będzie z frekwencją na tych stadionowych koncertach Maiden. Popatrzcie sobie na Ullevi Stadion - zapełniony wygląda naprawdę imponująco:
http://www.overkill.pl/news/goto.php3?id=540
Myślę, że tam jest szansa na komplet (zwłaszcza jeśli np. nie zagrają nic w Norwegii, jak na DoD tour). Natomiast jeśli chodzi o Park Książąt, to będzie dobrze, jeśli przyjdzie 30 - 35 tys ludzi. No chyba, że nie będzie koncertu w UK, w co mi się raczej wierzyć nie chcę. Jeśli Rod che zrobić taką trasę jak grała Metallica w tym roku, to chyba się przeliczył.
http://www.overkill.pl/news/goto.php3?id=540
Myślę, że tam jest szansa na komplet (zwłaszcza jeśli np. nie zagrają nic w Norwegii, jak na DoD tour). Natomiast jeśli chodzi o Park Książąt, to będzie dobrze, jeśli przyjdzie 30 - 35 tys ludzi. No chyba, że nie będzie koncertu w UK, w co mi się raczej wierzyć nie chcę. Jeśli Rod che zrobić taką trasę jak grała Metallica w tym roku, to chyba się przeliczył.
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:28 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli dobrze pójdzie to w przyszłości doczekamy się trasy retro opartej na LAD i Somewhere on Tour. W przyszłym roku powinniśmy się raczej spodziewać setu opartego głównie na trasach Beast On The Road i World Piece Tour (oraz, ale pewnie w mniejszym stopniu, tych z Di'Anno) choć nie zabraknie także nowszych kawałków.JMM pisze:Sądze, że przeważać będą klasyki znane z "Live After Death" w tym też takie których dawno nie grali ("Flight Of Icarus", "22 Acacia Avenue")
Jeśli chodzi o te obiekty to Ullevi z pewnością będzie SOLD OUT i to być może szybciej niż nam się wydaje (bilety sprzedają od jutra, a ostatnio 32-tysięczny Stockholm Stadium wyprzedano w ok. 2 dni).
Parc Des Princes to inna sprawa... Z 30 tysięcy powinno być na pewno choć z pewnością Maideni liczą na fanów z UK (którzy i tak na pewno dostaną koncert u siebie, ale dla części bedzie to za mało, a wiadomo, że Anglicy lubią odwiedzać Paryż więc duża ich część wyskoczy tam na weekend
Myślę, że Maideni powinni zrównać się w przyszłym roku z poziomem Metallici jeśli chodzi o koncerty w Europie. W UK już są tak samo, o ile nie bardziej popularni, a na kontynencie także wiedzie im się nieźle więc nie powinno być większego problemu z zapełnieniem stadionów w wybranych punktach Europy.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Ciekawe gdzie zagrają w Hiszpanii. Podobno mają być dwa koncerty... Typuję Barcelonę - Palau St. Jordi (wielka hala) i Madryt - Bullring. Chociaż mogliby zagrać jeden duży w Madrycie (byłoby to pewnie Estadio Vicente Calderon, gdzie Atletico gra). Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Włochy - to pewnie będą festiwalowe koncerty. Poczekamy - zobaczymy 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W Hiszpanii zagrają pewnie minimum 2 koncerty... Z tego obstawiam, że co najmniej jeden może być festiwalowy (tamtejsza Metal Mania lub coś takiego - jeśli przełożyliby termin dla Maiden, bo normalnie festiwale w Hiszpanii odbywają się raczej pod koniec czerwca/na początku lipca, a w tym czasie IM mają już zaklepaną część terminów). Ogólnie dla Hiszpanii/Portugalii obstawiam ok. 3 koncertów...Ancient Mariner pisze:Ciekawe gdzie zagrają w Hiszpanii. Podobno mają być dwa koncerty... Typuję Barcelonę - Palau St. Jordi (wielka hala) i Madryt - Bullring. Chociaż mogliby zagrać jeden duży w Madrycie (byłoby to pewnie Estadio Vicente Calderon, gdzie Atletico gra). Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Włochy - to pewnie będą festiwalowe koncerty. Poczekamy - zobaczymy
Bruce powiedział ponoć, że daliby łącznie ok. 20-25 koncertów (pradowpodobnie tyczy się to samej Europy).
A więc wsyzstko wyglądałoby mniej więcej tak:
Hiszpania/Portugalia - 2/3
Francja - 1 (Paryż @ Parc Des Princes)
Włochy - 1 (festiwal lub własny koncert stadionowy na północy kraju - mogliby to zrobić)
Grecja - 1 (myślę, że jeśli teraz u nic nie zagrają to definitywnie stracą wszystkich pozostałych fanów - w końcu tyle sprzedanych płyt zobowiązuje
Wielka Brytania - 1/2 (Donington - jako Download Festival lub samodzielnie jak mówią plotki oraz ewentualnie Glasgow w Szkocji jeśli graliby w ramach Download)
Belgia - 1 (Graspop Festival)
Holandia - 1 (jakiś festiwal)
Szwajcaria - 1 (Zurich lub jakiś festiwal)
Niemcy 2/4 (albo 2 festiwale Rock Am Ring/Rock Im Park jak w 2003 lub 1-2 festiwale i 1-2 większe koncerty)
Dania - 1? (Roskilde Festival - na razie sprzeczne informacje - nie wiadomo czy tam zagrają, ale w sumie raz, że to tradycja, a dwa, że mają wtedy wolny termin więc IMO to możliwe)
Norwegia - 1? (nie wiadomo czy tam zagrają... Niektóre źródła mówią, że jedynymi koncertami w Skanynawii miałyby być Goteborg i Helsinki...)
Szwecja - 1 (Goteborg @ Ullevi Stadium)
Finlandia - 1 (Helsinki @ Hartwall Arena)
Czechy - 1 (Praga - możliwe, że w ponoć obskurnym, acz wielkim T-Mobile Parku - raczej dość prawdopodobna opcja)
Polska - 1 (Spodek lub jakiś stadion... osobiście wolałbym to pierwsze
Niewiadome: Austria (festiwal Aerodome lub własny koncert), Chorwacja (stadion w Zagrzebiu jak w 2003), Irlandia (Bruce mówił, że jeśli dobrze pójdzie to wystąpiliby tam na jakimś festiwalu), Węgry (Budapeszt - festiwal Summer Rocks na Kiss Stadion jak w 2003?), Bułgaria (od dawna tam się wybierają, a kraj chętnie gości gwiazdy metalu, który jest tam niezwykle popularny...).
-
El Dorado
a ja bym wolał wrocław
tak "kameralnie"... poza tym jest tajne przejście pod scene (dookoła płyty mozna bylo prześć) 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na Wrocław nie ma szans, nie ma o czym marzyć.tobink pisze:a ja bym wolał wrocławtak "kameralnie"... poza tym jest tajne przejście pod scene (dookoła płyty mozna bylo prześć)
Będzie albo Spodek albo jakiś stadion.
A do dyskusji o polskim koncercie jest oddzielny wątek.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bilety na koncert w Goteborgu sprzedają się jak świeże bułeczki. Mimo iż stadion mieści 55 tys. osób wygląda na to, że już niedługo będzie SOLD OUT.
W wywiadzie dla fińskiego radia Bruce powiedział ponoć, że nowa trasa obejmowałaby jedynie Europę - czyżby więc nici z zapowiadanego przez Nicko około 3-tygodniowego tournee po Ameryce Północnej? Chyba, że Panowie szykują jakąś inną niespodziankę np. Ozzfest w co jednak dużo osób wątpi... A może kwestia występów w USA nie jest jeszcze rozstrzygnięta? W każdym razie jesteśmy szczęściarzami - w takiej Australii IM nie grało od 1992.
UPDATE: Wygląda na to, że Maideni pobili rekord w Szewcji i wyprzedali 55 tysięcy biletów w kilkanaście minut (!!!).
Dobrze, że u nas bilety nie idą tak szybko... 
W wywiadzie dla fińskiego radia Bruce powiedział ponoć, że nowa trasa obejmowałaby jedynie Europę - czyżby więc nici z zapowiadanego przez Nicko około 3-tygodniowego tournee po Ameryce Północnej? Chyba, że Panowie szykują jakąś inną niespodziankę np. Ozzfest w co jednak dużo osób wątpi... A może kwestia występów w USA nie jest jeszcze rozstrzygnięta? W każdym razie jesteśmy szczęściarzami - w takiej Australii IM nie grało od 1992.
UPDATE: Wygląda na to, że Maideni pobili rekord w Szewcji i wyprzedali 55 tysięcy biletów w kilkanaście minut (!!!).
Ostatnio zmieniony pn paź 25, 2004 1:36 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
moze chlopakom klimat nie sprzyjal hehe a tak powaznie to faktycznie jestesmy szczesciarzami. zawsze to blizej do czech czy do niemiaszkow na koncerick wyskoczyc. a co powiedziec z australii. najblizej to chyba maja do Japonii na jakikolwiek koncercik MaidenowWICKER MAN pisze:Bilety na koncert w Goteborgu sprzedają się jak świeże bułeczki. Mimo iż stadion mieści 55 tys. osób wygląda na to, że już niedługo będzie SOLD OUT.
ach ta nieszczesna Australia, a ja własnie nosze sie z zamiarem pojechania do Nowej Zelandii no i jakby tam Maiden mialo grac to by mi to ułatwiło sprawe nie powiem 
Odnosnie europejskiej trasy ostatnio ulozylem sobie pewien plan i moze sie uda zobaczyc kilka koncertow, czekam na wiecej dat!!
Wicker ten wyjazd do Paryza organizowany przez FC z GB jest tylko dla czlonkow FC?? Znasz mnie przeciez, stanie n metrow od sceny bez mozliwosci przedarcia sie na przod mnie nie zadawala :-)
Odnosnie koczowania w Paryzu to nie ma problemu z policja
Ja kimalem w bramie na polach elizejskich, choc wsumie to bardziej przesiedzialem. Bezdomni spia centralnie na srodku chodnikow na kratach wentylacyjnych od metra (ciepelko
) Ale tak naprawde lepiej pomyslec o jakims hostelu albo campingu.....
Odnosnie europejskiej trasy ostatnio ulozylem sobie pewien plan i moze sie uda zobaczyc kilka koncertow, czekam na wiecej dat!!
Wicker ten wyjazd do Paryza organizowany przez FC z GB jest tylko dla czlonkow FC?? Znasz mnie przeciez, stanie n metrow od sceny bez mozliwosci przedarcia sie na przod mnie nie zadawala :-)
Odnosnie koczowania w Paryzu to nie ma problemu z policja
- likipiki
- -#Lord of the flies

WICKER MAN pisze: UPDATE: Wygląda na to, że Maideni pobili rekord w Szewcji i wyprzedali 55 tysięcy biletów w kilkanaście minut (!!!).Dobrze, że u nas bilety nie idą tak szybko...
skąd takie info
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
http://www.ticnet.se/Ticnet.html - strona na której można zamówić bilety na koncert w Geteborgu na stadionie Ullevi. Pisze tyle SOLD OUT
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:29 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj tam liczy sie koncert a nie miejsce, choc te jest tez wazne.
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:29 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, raczej da sie tam dostac. Trzeba bedzie jedynie troche wczesniej ustawic sie w kolejce. 3000 osob to jednak sporo luda.
Zawsze pozostaje wyjscie znane z Torwaru - "Napieramy? NAPIERAMY" i jeden wielki rush przez barierki do "zakazanej" strefy.
Zawsze pozostaje wyjscie znane z Torwaru - "Napieramy? NAPIERAMY" i jeden wielki rush przez barierki do "zakazanej" strefy.
---