Najlepsze debiuty - HEAVY METAL (Europa)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepsze debiuty - HEAVY METAL (Europa)
Można było tutaj wybrać wiele różnych czwórek i byłoby dobrze. Zdecydowałem się na każdą w innym języku.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nowłasnie pierwsza jeszcze to nie to. Już Metal Conquest jest dużo lepsze. To taka zapowiedź tego co będzie na kolejnych dwóch płytach.
Żeby nie było - jedynka to bardzo fajny album ale to właśnie jeszcze nie to. EP-ka to krok w dobrą stronę a dwójka to właśnie TO.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Tarot więcej głosów niż debiut Kinga
Fajnie że chociaż tutaj ten krązek doceniono
Inny (Iron Maiden). Nie zgadzam się z kolegą Vorgelem, że debiut Manowar lepszy niż debiut Iron Maiden.
To jest absolutnie wspaniały heavy metalowy krążek. Ostatnio go sobie przypomniałem i jestem naprawdę pod wrażeniem.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob paź 12, 2019 7:04 pm Tarot więcej głosów niż debiut KingaFajnie że chociaż tutaj ten krązek doceniono
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Gates to Purgatory
Melissa
Hypertrace
Heavy Metal Breakdown
Melissa
Hypertrace
Heavy Metal Breakdown
Szczerze - sporej ilości tych kapel najzwyczajniej nie znam. Z kolei brakuje mi w tej ankiecie tak uznanych debiutów jak te Diamond Head, Angel Witch czy Venom (w sumie też zaliczanego do NWOBHM). Def Leppard też hejwimetalował na początku.Adrian S.O.S. pisze: ↑pt wrz 20, 2019 11:29 am Nie zmieściły mi się do ankiety min. :
Noisehunter "Time To Fight"
Brainfever "Capture The Night"
Victory "Victory"
Tyran' Pace "Eye To Eye"
Killers "...Fils De La Haine"
Warning "Warning"
Nightmare "Waiting For The Twilight"
Picture "Picture"
Ossian "Acelsziv"
Angeles Del Infierno "Pacto Con El Diablo"
Obus "Preparate"
Gotham City "The Unknown"
Axe Witch "The Lord Of Flies"
Oz "Heavy Metal Heroes"
Mindless Sinner "Turn On The Power"
-
Deleted User 357
Te wszystkie płyty znajdziesz tu: viewtopic.php?f=47&t=14265
-
Dreamdeath
- -#Invader

Running Wild, Grave Digger, Pretty Maids i Mercyful Fate. Kilku zespołów jak Ostrogoth i Steeler nie słyszałem koło trzydziestu lat. A Dark Quarterer i Crush w ogóle nie znam
-
Nomadosławski
- -#Invader

Stormwitch-Walpurgis Night
Świetne płyty, Stronger than Evil to w ogóle arcydzieło do kwadratu. Szkoda, że ten zespół tak nagle zniknął.
O jest też Crush, tu akurat to ja byłem odkrywcą tego zespołu co podkreślę nieskromnie.
+1
Świetne płyty, Stronger than Evil to w ogóle arcydzieło do kwadratu. Szkoda, że ten zespół tak nagle zniknął.
O jest też Crush, tu akurat to ja byłem odkrywcą tego zespołu co podkreślę nieskromnie.
Sortilege, king diamond, mercyful fate, tarot