Było biedniej, ale ludzie jakoś inaczej odnosili się do siebie i łatwiej było o wieloletnie, trwałe przyjaźnie, bez pośrednictwa Internetu.
No i przede wszystkim tworzono piękniejszą muzykę.
A teraz możecie rzucać gównem.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nawet w 9. miesiącu?

Że już kiedyś był za stary, żeby pamiętać jak to było
W 9 miesiącu po prostu byłem, ciężko nazywać to dzieckiem zaplanowanym

Odkad policja i służby nie mają przykazania żeby prowokować zadymy, to jest totalna czillera.Pierre Dolinski pisze: ↑pt sty 24, 2020 12:07 am Cieszę się, że dałem Wam trochę radości ostatnią opcją w ankiecie.Specjalnie ją tam umieściłem.
Idziesz na marsz niepodległości i już możesz dostać po ryju. Z tym zawsze różnie bywało.

Wystarczyć niezbyt wiele zarabiać i wtedy ten efekt nadal działaPierre Dolinski pisze: ↑pt sty 24, 2020 8:53 am Jednak było to piękne, że człowiek umiał kiedyś cieszyć się nawet z rzeczy małych.
Bardziej wtedy doceniało się to co się ma i nie było takiego marnotrawstwa, na które do dziś patrzeć nie mogę.

Cieszył się bo nic nie było, moim zdaniem to dobrze że dobra podstawowe takie jak ciuchy, rozrywka, są łatwo dostępne.Jednak było to piękne, że człowiek umiał kiedyś cieszyć się nawet z rzeczy małych.
Teraz wejdziesz w Internet, klikniesz na allegro kup teraz, klikniesz gdzieś tam download i masz to co chcesz. Kiedyś trzeba było się o to wystarać i nieźle pokombinować.
Dżosef dobrze prawi. Ja wiem, że muzyka może bardziej cieszyła jak ktoś zgrał od kogoś innego winyl i wszyscy potem to na osiedlu słuchali z przegranych kaset ale umówmy się - to była totalna siermięga. To świetnie, że dobra kultury są swobodnie dostępne. Jeśli ktoś chce się edukować to wystarczy, że po nie sięgnie. Kiedyś to nie było tak oczywiste.Dzosef pisze: ↑pt sty 24, 2020 10:38 amCieszył się bo nic nie było, moim zdaniem to dobrze że dobra podstawowe takie jak ciuchy, rozrywka, są łatwo dostępne.Jednak było to piękne, że człowiek umiał kiedyś cieszyć się nawet z rzeczy małych.
Teraz wejdziesz w Internet, klikniesz na allegro kup teraz, klikniesz gdzieś tam download i masz to co chcesz. Kiedyś trzeba było się o to wystarać i nieźle pokombinować.
Teraz po prostu muzyki jest bardzo dużo. Także tej doskonałej. Trzeba tylko trochę poszukać ale do dziś wychodzą absolutnie świetne rzeczy. Nie tylko w metalu ale także w bluesie, soulu, hard rocku etc.Pierre Dolinski pisze: ↑pt sty 24, 2020 11:17 am Nie chodzi tylko o to, że była siermięga i człowiek cieszył się z tego jak małpa z patyka. Chodzi też o to, że ta muzyka była kiedyś fajniejsza. Teraz słucham różnych nowych rzeczy i .... nie trafia do mnie. Najgorszym co mogło się przytrafić światu był chyba hip-hop i fascynacja nim białasów.