Scream Maker - Polska 2022 (4.02 Gdańsk, 11.02 Poznań, 17.02 Warszawa, 18.02 Kraków, 19.02 Skarżysko

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 30/01/2020 - Scream Maker / Młot na Czarownice / Madrise - Hybrydy, Warszawa

Postautor: lochinvar » wt sty 28, 2020 8:21 am

Doczytałem. Z muzyką kapeli wyrywkowo się zapoznałem z youtuba. Na razie się nie wypowiadam. Wywiadów gitarzysta Michał Wrona trochę udzielił, ale już chyba wiem, o który chodzi. No cóż. Trochę za dużo "ozdobników" i emocji. Być może uzasadnione albo wynika to z charakteru.
To co padło w tym wywiadzie to jest po prostu pokaz wielkiego ego. To pewnie wynika z charakteru ;)
Z tego co wczoraj przeglądnąłem w trzech tematach (także w tym) udziela się wokalista SM pod nickiem Sto$. Mógłby pewne kwestie rozjaśnić na forum. Zauważyłem, że Dzosef bardzo nie lubi SM, a jeszcze bardziej NK. Reszta raczej mniej lub bardziej toleruje SM, a niektórzy nawet lubią. Ty Zdan taki stonowany kolega jesteś, więc możesz mi temat krótko przedstawić? Czy tylko chodzi o kwestie muzyczne czy bardziej o ego?

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: 30/01/2020 - Scream Maker / Młot na Czarownice / Madrise - Hybrydy, Warszawa

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 8:50 am

Ja nie będę zawierał głosu w tym temacie bo kilka razy wypowiadałem się publicznie na temat mojego stosunku do SM (nie jest on pozytywny żadną miarą). Niech ktoś inny to wytłumaczy.

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » wt sty 28, 2020 9:40 am

Zauważyłem, ale chyba najbardziej krytyczny jest kolega Dzosef. Nie chce mi się wszystkiego przeszukiwać, ale jak możesz, pod względem muzycznym, jak w chwili obecnej SC oceniasz?

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » wt sty 28, 2020 9:45 am

Doczytałem. Z muzyką kapeli wyrywkowo się zapoznałem z youtuba. Na razie się nie wypowiadam. Wywiadów gitarzysta Michał Wrona trochę udzielił, ale już chyba wiem, o który chodzi. No cóż. Trochę za dużo "ozdobników" i emocji. Być może uzasadnione albo wynika to z charakteru.
To co padło w tym wywiadzie to jest po prostu pokaz wielkiego ego. To pewnie wynika z charakteru ;)
Z tego co wczoraj przeglądnąłem w trzech tematach (także w tym) udziela się wokalista SM pod nickiem Sto$. Mógłby pewne kwestie rozjaśnić na forum. Zauważyłem, że Dzosef bardzo nie lubi SM, a jeszcze bardziej NK. Reszta raczej mniej lub bardziej toleruje SM, a niektórzy nawet lubią. Ty Zdan taki stonowany kolega jesteś, więc możesz mi temat krótko przedstawić? Czy tylko chodzi o kwestie muzyczne czy bardziej o ego?
Znam Michała prawie 10 lat i wypowiedzi z wywiadu w żadnym stopniu nie odzwierciedlają jego osobowości. To bardzo sympatyczny człowiek, który - sam z siebie - nikogo nie obmawia, nie hejtuje itp. Natomiast nie wolno dać byle komu wejść sobie na głowę.
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Sto$
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: Sto$ » wt sty 28, 2020 10:08 am

Chłopaki, serio wpadajcie w czwratek na koncert :) co będziemy plotkować w necie. Dodatkowo powiem Atrejowi w twarz to, o co prosi. Oczywiście bez swojego chłopaka, którego mu przecież niedawno odbilem :)

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 10:09 am

Znam Michała prawie 10 lat i wypowiedzi z wywiadu w żadnym stopniu nie odzwierciedlają jego osobowości. To bardzo sympatyczny człowiek, który - sam z siebie - nikogo nie obmawia, nie hejtuje itp. Natomiast nie wolno dać byle komu wejść sobie na głowę.
Słyszałem już tą argumentację i zupełnie to do mnie nie trafia. Jeśli nie jest bucem i nie ma wybujałego ego to dlaczego w wywiadzie pozuje na takiego człowieka (a przynajmniej na przekonanego o własnej wielkości)? To tak naprawdę działanie przeciwko sobie IMHO.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 10:09 am

Chłopaki, serio wpadajcie w czwratek na koncert :) co będziemy plotkować w necie. Dodatkowo powiem Atrejowi w twarz to, o co prosi. Oczywiście bez swojego chłopaka, którego mu przecież niedawno odbilem :)
Forum jest od dyskusji nieprawdaż? ;)

Sto$
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: Sto$ » wt sty 28, 2020 10:12 am

Jasne ale kurde musze wygrzebać się z tekstu z deadlinem co obejmuje zgłębianie tak fascynujących kwestii jak np. Stosunek stop procentowych do PKB na przestrzeni wieków - a z chęcią bym uczestniczył w dyskusji bardziej żywo :) niż tylko symbolicznie

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 10:14 am

Ja tłumaczę dwie książki aktualnie a jednak mam czas przerwać i coś napisać ;)

Sto$
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: Sto$ » wt sty 28, 2020 10:30 am

O... Jaka tematyka?

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 10:37 am

Nie bardzo mogę powiedzieć bo w obu przypadkach obiecałem siedzieć cicho aż do publikacji. Ale zdradzę tyle - od sasa do lasa ;)

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » wt sty 28, 2020 11:16 am

Zauważyłem, ale chyba najbardziej krytyczny jest kolega Dzosef. Nie chce mi się wszystkiego przeszukiwać, ale jak możesz, pod względem muzycznym, jak w chwili obecnej SC oceniasz?
Dzosef jest zawsze najbardziej krytyczny, taki mój "urok" :lol: mi podpadli wkupieniem się na support przed Motorhead, Megadeth i Judasami, bo to były ciezkie chwile, żeby tego sluchac. Potem legendarny wywiad, no i beka musi trwac. W sumie dopuszczam, że wywiad mógł być dla jaj, bo Jeremi to śmieszek, ale z drugiej to nie jest chyba ten poziom głupoty, żeby wynikała z jajcarstwa. Także od tamtej pory beka, nawet cezi chyba chciał mi wpierdolic, co mnie zresztą zdziwiło bo raczej nie sa szczególnie brutalne te moje śmieszki.

Na pewno nie życzę im wypadku i konca kariery jak nk, tfu
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » wt sty 28, 2020 11:39 am

Kolego Sebastianie. Forum jest do dyskusji jak słusznie wskazano. Nie każdy ma czas i możliwości aby być na koncercie w środku tygodnia, nawet w stolicy. Ten kolega Atrej, rozumiem to ten od Hellicona? Ok. Ja kolego mam propozycję. Wiem, że dużo jest dostępnej Waszej muzy, także w necie. Jednak formę zawodnika sprawdza się na zawodach. Na koncercie wszystko wychodzi, bo w studio, to i owo można poprawić, jakkolwiek nagrania koncertowe też poprawia się. Koledzy z MNC wożą ze sobą sprzęt do nagrywania (patrz nagrania z Hellicona). Może byście nagrali w miarę profesjonalnie (nagrania amatorskie są asłuchalne jakby powiedział kolega Dzosef) Wasz koncert, MNC, Madrise (za ich zgodą oczywiście) i po lekkiej "obróbce" zamieścili na Waszych kontach youtubowych ? Posłuchamy, ocenimy, może niektórzy zmienią opinię na pozytywną? Chyba dużo nie wymagam w ramach promocji Waszego zespołu i współwystępujących?

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 11:44 am

Nie wiem jak SM musiałoby na żywo zagrać ten numery z płyt żeby mi się spodobały ;)

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » wt sty 28, 2020 11:47 am

Nie wiem jak SM musiałoby na żywo zagrać ten numery z płyt żeby mi się spodobały ;)
Najlepiej jak potrafią. :pijak:

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » wt sty 28, 2020 11:57 am

To nie MNC nagrywał, tylko znajomy, który często bywa na koncertach i nagrywa. Dźwięk pewnie wziął z konsoli, bo to w voodoo było.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, W.A.S.P., Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G, Turbo, Wij, Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Internal Quiet, Bryan Adams, NK

lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: lochinvar » wt sty 28, 2020 12:00 pm

To nie MNC nagrywał, tylko znajomy, który często bywa na koncertach i nagrywa. Dźwięk pewnie wziął z konsoli, bo to w voodoo było.
Dzięki za info. No ale to nagranie MNC na youtubie całkiem całkiem. Kolega pz poprosi tego kolegę o pomoc a zespoły o zgodę.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » wt sty 28, 2020 12:14 pm

Nie potrzeba takich podchodów, tu się wszyscy znają od lat. Największą atrakcją koncertu będzie Ada Kaczanowska, więc i ja postaram się ująć ją w clipach

https://www.youtube.com/watch?v=QBZ5lcXJ7PU
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
Atreju
-#Invader
-#Invader

Postautor: Atreju » wt sty 28, 2020 12:16 pm

Tak, video było nagrywane przez Macieja Ubę. Dźwięk pochodzi z miksera i dodatkowo został poddany obróbce (miks i pewnie jakiś drobny mastering) przez członka Helicon Team.

Co do Sebcia i Scream Maker - jeśli człowieku sądzisz, ze wciągniesz mnie do swojej piaskownicy i zacznę Cię tak samo buracko wyzywać i bluzgać, to niestety się zawiedziesz. Zespołowi życzę, żeby przestał jak najszybciej istnieć i żeby został zapomniany przez historię.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt sty 28, 2020 12:19 pm

No ja też bym chciał, żeby SM zeszło ze sceny i dało sobie spokój. Nigdy się z tym nie kryłem zresztą ;)

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”