19/02/2020 - Testament / Exodus / Death Angel @ Hala Orbita, Wrocław
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: 19/02/2020 - Testament / Exodus / Death Angel @ Hala Orbita, Wrocław
Death Angel i Exodus ekstraklasa jak zawsze, Testament był tak nagłośniony że udało się im doprowadzić do tego że wyszedłem po 3 kawałkach
czy to pierwszy raz ze skandalicznym nagłośnieniem Testamentu?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
Ostatnio w klubie było też nie za dobrze. W zeszłym roku na brutalu było w porządku
Dojechałem do domu to coś napisze
M&G
Na początku trochę zbędnego gadania o gitarach, prowadzący nie wiedział za bardzo co mówić i się skończyło po 15 monutach
Skolnick:
Granie na gitarce solówek, jazzu trochę i odpowiadanie na pytania, odpowiadał bardzo konkretnie i ciekawie.
Holt: mniej gadania, więcej grania, jeśli miał w odpowiednim stroju gitarę to grał to co ludzie chcieli, kilka pytań do niego padło, ale nic specjalnego, jedynie ciekawsze pytanie było o Slayera i Gary powiedział, że nie doczekamy się nowej muzyki
Później autografy i fotki
Opis może niezbyt zachęcający, ale nie wiem jak to opisać, sam event bardzo fajny i chciałbym więcej takich z innymi muzykami. Cieszę się, że wybrałem się wcześniej do Wrocka.
---
Koncert:
Hala dziwna, lodowisko, basen i obok koncert metalowy
. Na minus bardzo duża odległość barierek od sceny.
Death Angel: masakra, że tak zajebisty koncertowo zespół nie grywa u nas swoich koncertów, tylko wiecznie supporty.
Wypadli po prostu świetnie, patrzeć na Roba jak się giba grając na gitarce to sama przyjemność.
Mój drugi ich koncert, pierwszy raz ich słyszałem, ostatnio było tak słabo nagłośnione, że tylko ich widziałem.
Nagłośnienie było spoko z pozycji barierek, choć wokal słabo było słychać.
Exodus: nie ukrywam, że to oni byli dla mnie główną gwiazdą i się nie zawiodłem.
Świetny kontakt z publiką, szczególnie Altusa. Mój drugi koncert Exo i zdecydowanie nie ostatni, nagłośnienie trochę słabsze. Fajnie nagłośnione gitary i perka, wokal się rozmywał, basisty mogłoby nie być bo go nie słyszałem.
Testament: również mój drugi koncert zespołu. Pierwszy był beznadziejny, nudziłem się strasznie. Na ten nie miałem żadnych oczekiwań, a i tak się nudziłem trochę. Odpuściłem barierki po Exodus bo na na Testamencie mi już nie zależało i to była dobra decyzja.
Nagłośnienie dziwne, niby wyraźnie było słychać gitary i bas, ale w miejscu gdzie stałem był to taki łomot, że mnie głowa napierdala do teraz.
W innych miejscach w sumie to samo
Masakra. Na testament będę chodził tylko przy okazji innych fajnych zespołów bo żal by mi było kasy.
Moze po prostu nie moja bajka, bo albumowe też tak średnio lubię. Co ciekawe te nowsze utwory wypadały znacznie lepiej.
Publika bardzo spokojna, w ogóle nie trzeba było walczyć o życie na barierkach. Dużo miejsca miałem dookoła dopóki jeden łysy typo nie zaczął się ryc na barierki, ale w sumie w porównaniu do innych koncertów to było relaksujące
Wpadła kostka death angel, po koncercie chciałem łapać zespoły, ale lało i w sumie nie wiadomo z której strony mogli wychodzić.
Ogólnie warto było się wybrać do Wrocławia
Dzięki Gumby i Żelazny, że mogłem się podłączyć i nie musiałem się sam bujać na miescie
Do następnego
M&G
Na początku trochę zbędnego gadania o gitarach, prowadzący nie wiedział za bardzo co mówić i się skończyło po 15 monutach
Skolnick:
Granie na gitarce solówek, jazzu trochę i odpowiadanie na pytania, odpowiadał bardzo konkretnie i ciekawie.
Holt: mniej gadania, więcej grania, jeśli miał w odpowiednim stroju gitarę to grał to co ludzie chcieli, kilka pytań do niego padło, ale nic specjalnego, jedynie ciekawsze pytanie było o Slayera i Gary powiedział, że nie doczekamy się nowej muzyki
Później autografy i fotki
Opis może niezbyt zachęcający, ale nie wiem jak to opisać, sam event bardzo fajny i chciałbym więcej takich z innymi muzykami. Cieszę się, że wybrałem się wcześniej do Wrocka.
---
Koncert:
Hala dziwna, lodowisko, basen i obok koncert metalowy
Death Angel: masakra, że tak zajebisty koncertowo zespół nie grywa u nas swoich koncertów, tylko wiecznie supporty.
Wypadli po prostu świetnie, patrzeć na Roba jak się giba grając na gitarce to sama przyjemność.
Mój drugi ich koncert, pierwszy raz ich słyszałem, ostatnio było tak słabo nagłośnione, że tylko ich widziałem.
Nagłośnienie było spoko z pozycji barierek, choć wokal słabo było słychać.
Exodus: nie ukrywam, że to oni byli dla mnie główną gwiazdą i się nie zawiodłem.
Świetny kontakt z publiką, szczególnie Altusa. Mój drugi koncert Exo i zdecydowanie nie ostatni, nagłośnienie trochę słabsze. Fajnie nagłośnione gitary i perka, wokal się rozmywał, basisty mogłoby nie być bo go nie słyszałem.
Testament: również mój drugi koncert zespołu. Pierwszy był beznadziejny, nudziłem się strasznie. Na ten nie miałem żadnych oczekiwań, a i tak się nudziłem trochę. Odpuściłem barierki po Exodus bo na na Testamencie mi już nie zależało i to była dobra decyzja.
Nagłośnienie dziwne, niby wyraźnie było słychać gitary i bas, ale w miejscu gdzie stałem był to taki łomot, że mnie głowa napierdala do teraz.
Masakra. Na testament będę chodził tylko przy okazji innych fajnych zespołów bo żal by mi było kasy.
Moze po prostu nie moja bajka, bo albumowe też tak średnio lubię. Co ciekawe te nowsze utwory wypadały znacznie lepiej.
Publika bardzo spokojna, w ogóle nie trzeba było walczyć o życie na barierkach. Dużo miejsca miałem dookoła dopóki jeden łysy typo nie zaczął się ryc na barierki, ale w sumie w porównaniu do innych koncertów to było relaksujące
Wpadła kostka death angel, po koncercie chciałem łapać zespoły, ale lało i w sumie nie wiadomo z której strony mogli wychodzić.
Ogólnie warto było się wybrać do Wrocławia
Dzięki Gumby i Żelazny, że mogłem się podłączyć i nie musiałem się sam bujać na miescie
Do następnego
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Czyli z barierkami tak samo jak na Theater w niedziele
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
To była ta sama scena co w niedzielę.
Warsztaty bardzo fajne. Spodziewałem się, że więcej będzie o sprzęcie, co dla mnie byloby nudne
Death Angel - petarda jak zwykle, tylko ciut za cicho byli ustawieni.
Exodus - petarda jak zwykle. Dla mnie koncert wieczoru, co już przed impreza czułem.
Testament jak zwykle za głośno i jakoś mnie nie porwało. O dziwo te nowsze numer (Pale King, czy Brotherhood...) wypadły najlepiej dla mnie. Nawet publika niemrawo na bis zespół wywoływała i potrzebns była pomoc.
www.MetalSide.pl
Trzeciego razu u mnie jeśli chodzi o Testament nie będzie. Chyba, że naprawdę będą konkretne "supporty". Exodus pozamiatał. Death Angel nie pogniewam się na osobny koncert. Muszę sobie w końcu pozbierać te późne płyty bo tak wyrywkowo to znam.
Po "Disciples Of The Watch" jeszcze coś grali?? Mnie tak wymęczyli, że poszedłem po tym jak się kłaniali.
Po "Disciples Of The Watch" jeszcze coś grali?? Mnie tak wymęczyli, że poszedłem po tym jak się kłaniali.
Narzekacie
"skandaliczne nagłośnienie" - bez przesady. Testament zawsze ma gały rozkręcone na maksa i trzeba sobie to wszystko sciszyć i jest ok.
Widziałem DA i Exodus po raz 9, Testament po raz 12 i na kolejny koncert każdej z tych kapeli się wybiorę, niezależnie gdzie i z kim będzie grała
Widziałem DA i Exodus po raz 9, Testament po raz 12 i na kolejny koncert każdej z tych kapeli się wybiorę, niezależnie gdzie i z kim będzie grała
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Też byłem na Testamencie 2 razy, mam podobne odczucia (łomot na maxa) i nastawienie na przyszłość (nie wykluczam, ale przy okazji).Michał pisze: ↑czw lut 20, 2020 2:12 amTestament: również mój drugi koncert zespołu. Pierwszy był beznadziejny, nudziłem się strasznie. Na ten nie miałem żadnych oczekiwań, a i tak się nudziłem trochę. Odpuściłem barierki po Exodus bo na na Testamencie mi już nie zależało i to była dobra decyzja.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dźwięk na Testamencie klubowo to od paru lat padaka, a dodając pańszczyznę na scenie to szkoda czasu. Koncert odpuszczony bez większego bólu.
Jaka pańszczyzna była na wroclawskiej scenie?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Testament od paru lat odwala pańszczyznę, moim zdaniem ten skład osobowy nie tworzy teamu.
Nie wiem o czym piszssz... na scenie jest chemia i sporo dobrej zabawy.
www.MetalSide.pl
tez mam takie wrazenie.
nawet sposob w jaki pisza material bywa taki, ze Eric robi riffy, Alex dogrywa sola i puszcza do Petersona,
Chuck jak poslucha muzy, to zaczyna rzezbic cos z wokalami, Steve i Gene po prostu sie dogrywaja. nie biora czynnego udzialu w procesie podobno.
chociaz ostatnia plyte robili np. glownie w studio, bo nie mieli nawet dema i typowej pre-produkcji.
wydaje mi sie casami, ze kazdy z Nich jest z innej bajki. np. Death Angel przypomina zgrana paczke kumpli.
w kazdym razie, jak oczekiwalem, Gary z chlopakami poskladali scene tego wieczora
nawet sposob w jaki pisza material bywa taki, ze Eric robi riffy, Alex dogrywa sola i puszcza do Petersona,
Chuck jak poslucha muzy, to zaczyna rzezbic cos z wokalami, Steve i Gene po prostu sie dogrywaja. nie biora czynnego udzialu w procesie podobno.
chociaz ostatnia plyte robili np. glownie w studio, bo nie mieli nawet dema i typowej pre-produkcji.
wydaje mi sie casami, ze kazdy z Nich jest z innej bajki. np. Death Angel przypomina zgrana paczke kumpli.
w kazdym razie, jak oczekiwalem, Gary z chlopakami poskladali scene tego wieczora
Co ma komponowanie nowego materiału do chemi i pańszczyzny na scenie?
Iron Maiden, czy Megadeth też nie są paczka kumpli...
Iron Maiden, czy Megadeth też nie są paczka kumpli...
www.MetalSide.pl
masz racje, moze troche poplynalem.
z jakiegos powodu po prostu koncetow T jakos mocno nie przezywam.
z jakiegos powodu po prostu koncetow T jakos mocno nie przezywam.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale no czuć po nich, że to do siebie nie pasuje. Hoglan i DiGiorgio nie rozwiną skrzydeł w thrashowej załodze, grają tam bo to dobra fucha. Alex w ogóle nie chciał grac metalu, po prostu tu jest popularny, a w świecie fusion nie.
Halford/Dickinson też kiedyś nie chcieli nagrywać metalu... Takie tezy można stawiać przy każdym zespole.
Pańszczyznę odwalał Dickinson na koncertach przed odejściem. Posłuchaj bootlegów - śpiew na pół gwizdka, mamrotanie itp.
Kapele z takim stażem mają pewną rutynę i to jest normalne. Ale Testament koncertów na pół gwizdka nie odgrywaja. Do tego dopieszczają fanów setem, bo była trasa gdzie grali sporo numerów z pierwszych płyt, teraz trochę nowszych kompozycji wsadzili... Aj... A Ty przypadkiem nie narzekasz na kotletowe koncerty Megadeth? Tam oczywiście nie ma "pańszczyzny"? To paczka przyjaciół mieszkajaca ze sobą itp? Ellefson, który siedzi w kapeli 30 lat (był też na początku) i jest na pensji u Rudego. On po prostu "chodzi do pracy"? Jak to jest?
Pańszczyznę odwalał Dickinson na koncertach przed odejściem. Posłuchaj bootlegów - śpiew na pół gwizdka, mamrotanie itp.
Kapele z takim stażem mają pewną rutynę i to jest normalne. Ale Testament koncertów na pół gwizdka nie odgrywaja. Do tego dopieszczają fanów setem, bo była trasa gdzie grali sporo numerów z pierwszych płyt, teraz trochę nowszych kompozycji wsadzili... Aj... A Ty przypadkiem nie narzekasz na kotletowe koncerty Megadeth? Tam oczywiście nie ma "pańszczyzny"? To paczka przyjaciół mieszkajaca ze sobą itp? Ellefson, który siedzi w kapeli 30 lat (był też na początku) i jest na pensji u Rudego. On po prostu "chodzi do pracy"? Jak to jest?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A co ma Dickinson do Testamentu?
A co ma Megadeth do Testamentu?gumbyy pisze: ↑pt lut 21, 2020 7:54 pm Aj... A Ty przypadkiem nie narzekasz na kotletowe koncerty Megadeth? Tam oczywiście nie ma "pańszczyzny"? To paczka przyjaciół mieszkajaca ze sobą itp? Ellefson, który siedzi w kapeli 30 lat (był też na początku) i jest na pensji u Rudego. On po prostu "chodzi do pracy"? Jak to jest?
Nie chodzi o Dickinsona, tylko o to, co jest "odwalaniem pańszczyzny" na koncertach. Również, nie chodzi konkretnie o Megadeth (ale przykład fajny), tylko o to, że taką tezę (z dupy) dopasujesz do wielu kapel.
Ale oczywiście jak to Ty - walniesz coś bez zastanowienia i do końca będziesz brnął w to.
Ale oczywiście jak to Ty - walniesz coś bez zastanowienia i do końca będziesz brnął w to.
www.MetalSide.pl