Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Now What>Infinite, ale obie płyty mi leżą. Podoba mi się to, że z nikim się nie ścigają i po prostu nagrywają to, na co mają ochotę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ostatni album mi się bardzo podoba do dziś.
Mam wrażenie, że sobie mocno odpuścili na ostatnich albumach i to sprawiło, że te płyty są przyjemne, a nie nudne
Mam wrażenie, że sobie mocno odpuścili na ostatnich albumach i to sprawiło, że te płyty są przyjemne, a nie nudne
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No nic, to mniejsze gigi mozna przeniesc z klubow do kin czy teatrow.Benson pisze: ↑wt mar 10, 2020 10:58 am Trochę odpoczniemy od koncertów:
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronaw ... wa/hdr3dtn
Zakładam, że do odwołania. Zależy od rozwoju sytuacji.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Mniejsze koncerty to nie imprezy masowe. Standardowy koncert w tym kraju, to impreza na 30-100 osób ,czyli mniej niż w autobusie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Destroyers wypuścili wersję demo numeru z nowej płyty. Tytuł i tematyka na czasie - numer to "Czarna Śmierć". Moim zdaniem bardzo na poziomie nawet w takiej wersji. Marek w dobrej formie wokalnej!
https://www.youtube.com/watch?v=5VBZvUx ... WvcrzGHfvI
Spoko numerZdan pisze: ↑śr mar 18, 2020 6:19 pm Destroyers wypuścili wersję demo numeru z nowej płyty. Tytuł i tematyka na czasie - numer to "Czarna Śmierć". Moim zdaniem bardzo na poziomie nawet w takiej wersji. Marek w dobrej formie wokalnej!
www.MetalSide.pl
Trudno. Ważne, że numer dobry a zespół w dobrej formie (szczególnie Marek!).
"Tłumy" bym powiedział, że standardowe jak na nasz piękny kraj. Jestem pełen podziwu, że im się chce (mówię o tej starszej części) grać trasę i nagrywać płytę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
O to chodzi. Mimo wszystko spodziewałem się, większej ilości ludzi na ich koncertach.
www.MetalSide.pl
Nie żyje Winicjusz Chróst - polski gitarzysta i multiinstrumentalista.Udzielał się w wielu projektach ,najbardziej kojarzony z Breakotem z którym nagrał płytę "Kamienie" .Miał 67 lat.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Najbardziej kojarzony to On był ze swojego studia w Sulejówku, renomą dorównującego Izabelinowi i studiom Polskiego Radia.
Dla mnie typowy przykład osoby, o której przypominamy sobie, gdy docierają do nas wieści o jej śmierci. R.I.P.
Dla mnie typowy przykład osoby, o której przypominamy sobie, gdy docierają do nas wieści o jej śmierci. R.I.P.
Trochę inna muzyka niż na codzień: zmarł Krzysztof Penderecki.
Z powodu koronawirusa zmarł Alan Merrill, autor hitu "I Love Rock n' Roll", znanego powszechnie pod postacią coveru Joan Jett
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Numer co najmniej dobry.Zdan pisze: ↑śr mar 18, 2020 6:19 pm Destroyers wypuścili wersję demo numeru z nowej płyty. Tytuł i tematyka na czasie - numer to "Czarna Śmierć". Moim zdaniem bardzo na poziomie nawet w takiej wersji. Marek w dobrej formie wokalnej!
Ale "teledysk"... PO CO robić coś takiego "na kolanie" (co szczerze zostało powiedziane we wstępie)? DLACZEGO?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Od wczoraj cały nowiutki album Conception jest udostępniony. 
www.youtube.com/watch?v=EPPuowDZewA&lis ... Dj6S1Fm4Cx
www.youtube.com/watch?v=EPPuowDZewA&lis ... Dj6S1Fm4Cx
Liquid Tension Experiment - coraz więcej informacji o reaktywacji projektu. Jak powiedział Jordan Rudess :
"Well, the answer is we are looking at our schedules, we are organizing a time. With the pandemic, it's been a little difficult to coordinate personal kind of gatherings, but it looks very good, my friend."
https://loudwire.com/jordan-rudess-liqu ... m=referral
"Well, the answer is we are looking at our schedules, we are organizing a time. With the pandemic, it's been a little difficult to coordinate personal kind of gatherings, but it looks very good, my friend."
https://loudwire.com/jordan-rudess-liqu ... m=referral
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W wieku 103 zmarła słynna brytyjska piosenkarka Vera Lynn, która podczas II wojny światowej i po niej zagrzewała Brytyjczyków najpierw do walki (także gdy poddanie się tzw. wolnego świata nazistom czy szerzej państwom Osi wisiało na włosku), potem do odbudowy kraju.
Dużo później, np. w czasach zimnej wojny, Vera wciąż niestrudzenie, z wielką klasą, pełniła swoją rolę narodowej pocieszycielki.
www.youtube.com/watch?v=Px6GKO95WU4
Floydzi mają znany kawałek z bezpośrednim odniesieniem do Niej. I nie wiem, kto tutaj pamięta, że na przełomie lat 2011/2012 Nicko McBrain tak się odniósł do, wtedy jeszcze nieogłoszonej, północnoamerykańskiej odnogi trasy Maiden England:
www.musicradar.com/rhythm/nicko-mcbrain ... 012-527149
Dużo później, np. w czasach zimnej wojny, Vera wciąż niestrudzenie, z wielką klasą, pełniła swoją rolę narodowej pocieszycielki.
www.youtube.com/watch?v=Px6GKO95WU4
Floydzi mają znany kawałek z bezpośrednim odniesieniem do Niej. I nie wiem, kto tutaj pamięta, że na przełomie lat 2011/2012 Nicko McBrain tak się odniósł do, wtedy jeszcze nieogłoszonej, północnoamerykańskiej odnogi trasy Maiden England:
www.musicradar.com/rhythm/nicko-mcbrain ... 012-527149
- Metalophil
- -#Moonchild

Nie wiem czy była już tu o tym mowa, ale świeżo reaktywowany Sortilege już zdążył się podzielić na dwa zespoły: w jednym jest dwóch gości z oryginalnego składu (wokalista i basista), a w drugim pozostali trzej. I ci drudzy kończą już nagrywać nowy album. Nie wiem ile zdążyli pograć w tym klasycznym składzie, ale chyba nie więcej niż kilka miesięcy