Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Iron Maiden - Fear of the Dark

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Absolutnie genialny album. Przez wielu nie lubiany, wyśmiewany, omijany w dyskografii Kreatora. A niesłusznie. Chłopaki zajebiście pojechali tutaj w klimaty gotyckiego rocka. Co utwór to hit. Tytułowy, Willing Spirit, Chosen Few, Shadowland... Jeden z albumów mojego życia.
U mnie dzień z Euro Power Metalem czyli wesoło i do przodu :
Derdian - New Era Pt.3 - Apocalypse
Rhapsody - Power Of The Dragonflame
Majestica - Above The Sky
Sonata Arctica - The Silence
www.last.fm/user/darkfuneral18
Gdyby Petrozza nagrał to pod inną nazwą, jako inny projekt to by pewnie i tak ludzie sie na Endorame nie krzywili to to jest jak jest. To troche tak jakby Motorhead albo Cannibal Corpse nagrali gotycki album
Jasne, masz rację ale dobra muzyka na dystansie obroni się. Ja ogólnie często uważam że albumy gdzie zespoły wychodziły poza swoją strefe komfortu często były jednymi z ich lepszych w karierze. Tak na przykład uwielbiam eksperymentalne płyty Paradise Lost takie jak ' Host ' czy ' Believe In Nothing ' . Do tego ostatni Emperor który był tak naprawdę awangardowym odjazdem Ihsahna, i tak mozna by wymieniać
NP :
Korpiklaani - Live At Masters Of Rock
www.last.fm/user/darkfuneral18
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Sodom - Obsessed By Cruelty (european)
Kreator - Endless Pain
Muszę posłuchać. Bardzo lubię Kreatora, ale znam ich dyskografię do Cause for Conflict, po późniejsze rzeczy nie sięgałem.Kevin18 pisze: ↑ndz mar 15, 2020 11:57 pmAbsolutnie genialny album. Przez wielu nie lubiany, wyśmiewany, omijany w dyskografii Kreatora. A niesłusznie. Chłopaki zajebiście pojechali tutaj w klimaty gotyckiego rocka. Co utwór to hit. Tytułowy, Willing Spirit, Chosen Few, Shadowland... Jeden z albumów mojego życia.
Nie mogłem nigdy zdzierżyć Endoramy. Może to nazwa Kreator na okładce albo te moim zdaniem jednak średnio trafione odniesienia do Siostrzyczek i Nefilimów. Może kiedyś do tego wrócę.
A propos gotyckiego rocka:
Gene Loves Jezebel - Promise
A propos gotyckiego rocka:
Gene Loves Jezebel - Promise
Sodom - Agent Orange
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Iron Maiden - Rock in Rio
-
paulek
- -#Lord of the flies

Handwrist - Paranoia Hotel

Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Iron Maiden - Live After Death