LOL. Podejrzewam, że tak naprawdę sprzedało się ok. siedem biletów i korzystają z wirusowej wymówki, żeby ujść z twarzą xDthorgal_30 pisze: ↑wt mar 17, 2020 12:15 pm W ogole 4 września miał być koncert The Jacksons w Gdańsku - odwołany z powodu wirusa - LOL![]()
Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: Koncertowe przewidywania
pytałem, czy będzie Majkel, nie udzielili odpowiedziShedao Shai pisze: ↑wt mar 17, 2020 12:30 pmLOL. Podejrzewam, że tak naprawdę sprzedało się ok. siedem biletów i korzystają z wirusowej wymówki, żeby ujść z twarzą xDthorgal_30 pisze: ↑wt mar 17, 2020 12:15 pm W ogole 4 września miał być koncert The Jacksons w Gdańsku - odwołany z powodu wirusa - LOL![]()
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 7586
No i jest pierwszy odwołany festiwal letni w Europie czyli Glastonbury (24-28 czerwca). Chyba można już spokojnie założyć, że tegoroczne letnie festiwale w Europie (przynajmniej te w czerwcu i lipcu) się nie odbędą.
Glastonbury to Anglia, a oni uważają, że ze względu na ich podejście do tematu epidemia potrwa jeszcze rok i obejmie bardzo dużą część społeczeństwa. Może w Europie będzie lepiej pod względem festiwali, ale niestety opcja masowych odwołań tych eventów jest bardzo realna. Pytanie co z pojedynczymi koncertami w lipcu i sierpniu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

U nas spośród dużych festów jeden z pierwszych do szybkiego ogłoszenia decyzji "wóz czy przewóz" jest Mystic...
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Dokładnie. A miałem w tym tygodniu kupować bilet... opatrzność czuwaZakkahletz pisze: ↑śr mar 18, 2020 1:31 pm U nas spośród dużych festów jeden z pierwszych do szybkiego ogłoszenia decyzji "wóz czy przewóz" jest Mystic...
-
Deleted User 4876
od razu mi się przypomina twój ZZ Top na Urynaliach 
Myślę, że Mystic jeszcze chwilę poczeka nad ewentualnym odwołaniem wydarzenia. To mały festiwal, a takie na pewno będą bardzo ostrożnie podchodzić do tematu. Nie wiem, jakie umowy wiążą ich z zapowiedzianymi wykonawcami, ale może się okazać, że anulowanie festu wiąże się z ogólnym upadkiem inicjatywy, a przynajmniej na taką skalę. Zmiana terminu na przykładowy wrzesień jest raczej niemożliwa, a jeśli by do niej doszło, to impreza odbyłaby się zapewne z dużo innym składem od tego zapowiedzianego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Trauma po dziś dzień
-
Deleted User 7586
Morawiecki dziś powiedział, że apogeum koronawirusa w Polsce będzie "za kilka tygodni" i że jest to kwestia "2-3 miesięcy". A jeśli tak to nie ma szans na majowo-czerwcowe koncerty. Przecież sytuacja musi się wyklarować nie tylko w Polsce, a we wszystkich krajach w Europie. Nikt o zdrowych zmysłach nie zorganizuje w Polsce festiwalu, jeśli np. w Niemczech, Czechach czy Francji będzie trwała walka z tym syfem.
-
Deleted User 7586
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,171710,258 ... =BoxOpLink - to wyjaśnia raczej sprawę letnich koncertów.
Nawet ci lekarze wyrażają tylko przypuszczenia, a Morawieckiego to nie ma co słuchać, bo on rzadko mówi coś sensownego. Dzisiaj mówi o kilku tygodniach do 2-3 miesięcy, ale wybory w mają są ok. Sam sobie przeczy.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 7586
Co do wiarygodności Morawieckiego mam jak najgorsze zdanie, ale w tej sytuacji akurat można się zdać na zdrowy rozum lub prostą obserwację tego, co się dzieje. Masz dziś 20 marca, a liczba zachorowań rośnie coraz szybciej. Nie sądzisz chyba, że pandemia w Polsce skończy się za miesiąc? Maj-czerwiec to minimum. A wtedy zaczyna się duża ilość tras wykonawców, którzy mają wystąpić na letnich festiwalach. Zastanów się: ilu z nich odwoła letnie tournee po Europie, skoro już teraz są odwoływane koncerty majowe (vide: Cave, Clannad, etc)? I jak już pisałem kilka dni temu: nawet jeśli w Polsce liczba zarażonych osób zacznie spadać, to powstaje pytanie: kiedy zacznie spadać w Niemczech, Francji, Włoszech, Czechach czy Szwajcarii?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ciekawe, jak niektórzy chojraczą i wydają się nie przyjmować do wiadomości powagi sytuacji: Enforcer i Skull Fist miesiąc temu ogłosili europejską trasę na maj i na razie nic nie wskazuje na to, że planują ją odwołać. 
BTW, kto to wiedział jeszcze miesiąc temu, że trafniejszym tytułem dla tego tematu stanie się "Koncertowe odwołania"...
BTW, kto to wiedział jeszcze miesiąc temu, że trafniejszym tytułem dla tego tematu stanie się "Koncertowe odwołania"...
To miał być chyba najlepszy rok koncertowy w tym kraju. Nie tylko dla metalu, ale ogólnie. Wiele dużych nazw miało do nas zawitać i byłyby to bardzo wydarzenia. A skończy się na najgorszym czasie w branży. Bardzo szkoda, bo sam miałem ogromne plany co do lata, chciałem spełnić swoje marzenie i w końcu zobaczyć Mercyful Fate, ale cóż zrobić. Na pewno rynek będzie się próbował odbić w 2021, pytanie tylko jak będzie to wyglądać w rzeczywistości post-wirusowej.
Cieszmy się z koncertów, które udało nam się zobaczyć rok temu. To często były piękne chwile i w takich sytuacjach warto je wspominać
Cieszmy się z koncertów, które udało nam się zobaczyć rok temu. To często były piękne chwile i w takich sytuacjach warto je wspominać
-
Deleted User 4876
I tu powstaje pytanie czy branża koncertowa będzie chciała sobie odbić straty windując ceny w 2021 czy też może obniżając ceny zwiększyć frekwencję?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Obstawiam, że raczej to pierwsze. A jeżeli nie windując, to utrzymując ich już wysoki poziom.
Ale może się okazać, że ludzi na to nie stać. Zależy jak głęboki będzie kryzys gospodarczy.
@boo_radley Oczywiście, że nie sądzę, że skończy się zaraz i wszyscy ochoczo pójdziemy na koncerty (ani że nam pozwolą). Też mocno się obawiam o imprezy czerwcowo-lipcowe, zwłaszcza, że to w większości duże imprezy. Bardziej kameralne imprezy, jakieś siedzące - może. Chodziło mi bardziej o powoływanie się na MM w kwestii ile to jeszcze potrwa, zwłaszcza w sytuacji, gdy naukowcy nie mają pojęcia.
@boo_radley Oczywiście, że nie sądzę, że skończy się zaraz i wszyscy ochoczo pójdziemy na koncerty (ani że nam pozwolą). Też mocno się obawiam o imprezy czerwcowo-lipcowe, zwłaszcza, że to w większości duże imprezy. Bardziej kameralne imprezy, jakieś siedzące - może. Chodziło mi bardziej o powoływanie się na MM w kwestii ile to jeszcze potrwa, zwłaszcza w sytuacji, gdy naukowcy nie mają pojęcia.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Za pozytyw można uznać fakt, że oficjalnie mówiono o dobiciu do tysiąca potwierdzonych zachorowań pod koniec tygodnia, a na razie nie mamy nawet połowy tej liczby chorych.
To prawda, prognozowali na dziś niecałe 900 osób, a pewnie będzie w okolicach 400. Widać, że te ograniczenia chociaż spóźnione, zdają egzamin.Schizoid pisze: Za pozytyw można uznać fakt, że oficjalnie mówiono o dobiciu do tysiąca potwierdzonych zachorowań pod koniec tygodnia, a na razie nie mamy nawet połowy tej liczby chorych.