Z tego co wiem nieoficjalnie to Mr. HAMMERS pozostaje w relacji intymnej z jednym z członków Killer Krew, stąd jego informacje "z pewnej ręki"...
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Legacy of the Beast World Tour 2020 - trasa
Znowu próbujesz się stawiać w opozycji do wszystkich i uogólniasz, żeby... no właśnie, po co? Chcesz być ostatnim bastionem dobrego IM, gdy wszyscy zachwycają się nowymi płytami? Bezsensu. Większość zdecydowanie bardziej ceni sobie płyty z lat 80', niż te obecne. Nikt nie jest na tyle szalony, żeby wyżej oceniać TFF, czy TBOS niż 7-th Sona. Dorabiasz jakieś pokraczne ideologie...
www.MetalSide.pl
Zapomniałeś o Dzosefie
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ja uważam TBOS za najlepszy album po reunion.
A czy lepszy niż albumy z lat 80? Nie umiem tego porównywać. Maiden 80-90, a 2000+ to dla mnie dwa różne zespoły
A czy lepszy niż albumy z lat 80? Nie umiem tego porównywać. Maiden 80-90, a 2000+ to dla mnie dwa różne zespoły
Przemilczę
Wygodne
www.MetalSide.pl
A gdzie zniknął FotD i okres z BB?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Przecież napisałem Maiden 80-90 
Co do lat 90, najtrudniej mi je oceniać. No Prayer for the Dying np to czołówka, ale ma na to duży wpływ kwestia sentymentów i wspomnień.
A wiadomo, płytom z Blazem bliżej do tego co po reunion.
Co do lat 90, najtrudniej mi je oceniać. No Prayer for the Dying np to czołówka, ale ma na to duży wpływ kwestia sentymentów i wspomnień.
A wiadomo, płytom z Blazem bliżej do tego co po reunion.
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2020 3:51 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
No, to rozumiem, że od 1980 do 1990. Jak nic Fear i Blaze się nie łapią
Ale to był też początek tego, co obecnie mamy... intro + outro na basie, przeciąganie w nieskończoność refrenów, wydłużanie tych numerów ponad normę. Coś tam się zaczęło. Pomyśleć, że taki "Powerslave" nie trwa nawet 7 minut
www.MetalSide.pl
Nie no tak serio to nigdy nie słuchałem płyt z lat 90.
Wracając do tematu, myślę, że na dniach poznamy decyzję o przełożeniu trasy na inny termin.
Fajnie jakby do setu wrzucili WTWWB jak już będzie po wszystkim.
A były takie?
www.MetalSide.pl
Niezły pomysł z WTWWB
Dobra robicie tu śmietnik!!!
Otwórzcie sobie nowy temat bo ten dotyczy tegorocznej trasy, która z każdym dniem będzie się robić coraz mniejsza. Dziś odwołano kolejny festiwal. Tym razem Manila do której miałem lecieć. Kolejne festy można się spodziewać będą robić to samo. Czyli najprawdopodobniej trasy w tym roku nie bedzie
Otwórzcie sobie nowy temat bo ten dotyczy tegorocznej trasy, która z każdym dniem będzie się robić coraz mniejsza. Dziś odwołano kolejny festiwal. Tym razem Manila do której miałem lecieć. Kolejne festy można się spodziewać będą robić to samo. Czyli najprawdopodobniej trasy w tym roku nie bedzie
Niestety
Też nie wierzę już w ani jeden koncert w tym roku, niepotrzebnie zwlekają z ogłoszeniem.
M.
M.
Wg mnie najbardziej prawdopodobny scenariusz to cała trasa 2020 odwołana.
Australia/NZ/Japonia i pare azjatyckich koncertów (nie koniecznie tych samych co były zaplanowane na ten rok) w zimie 2021. I to będzie ostatnia czesc Legacy of The Beast Tour
Europa tradycyjnie od końca maja przez lato ale już z nowym albumem.
Australia/NZ/Japonia i pare azjatyckich koncertów (nie koniecznie tych samych co były zaplanowane na ten rok) w zimie 2021. I to będzie ostatnia czesc Legacy of The Beast Tour
Europa tradycyjnie od końca maja przez lato ale już z nowym albumem.
W kwestii tematu tegorocznej trasy, na bank odwołają całość. Rok do skreślenia pod kątem wszystkiego. Bardzo się zdziwię, jeżeli będzie inaczej, jak bardzo bym się nie zgadzał z przyjętym modelem "walki" z pandemią.
A wracając do offtopa
A wracając do offtopa
Live After Death to bardzo średnia koncertówka, po pierwsze przez średnią jakość nagrania, po drugie zespół był w uj wymęczony ciężką i długą trasą, co słychać na albumie przede wszystkim w przypadku wokalu Dickinsona. Jeżeli mówimy o oficjalnych wydawnictwach, to jednak Rock In Rio bije na głowę, jeżeli mielibyśmy porównywać wersje kawałków z Powerslave między LAD a Flight 666, to jednak technologia daje pewną przewagę temu drugiemu. Jeżeli chodzi o brzmienie kawałków i formę zespołu, to moim zdaniem nieoficjalne nagrania, w dobrej jakości, z 2005 roku (przede wszystkim Ulevii i Rock Am Ring) może ustępują nagraniom z Hammersmith czy Dortmundu i co tam jeszcze było w niezłej jakości dostępne z tamtych czasów, ale biją na głowę "oficjalne" LAD.PowerSeventhSon pisze: ↑pt mar 27, 2020 9:16 am Często spotykałem się np. z opinią, że Hallowed Be thy Name i Trooper są grane teraz lepiej niż na Live after Death czy, że Rime of the Ancient Mariner z Flight 666 to najlepsza wersja tego utworu. Nigdy się z tym nie zgodzę.
Jesli przeloza to łatwiej chyba ta sama trase, te same miejsca itd. Bo inaczej jak nowa trasa to oddawanie kasy za bilety i od nowa cala kampania - porazka.WICKER MAN pisze: ↑czw mar 26, 2020 2:03 pmTo chyba przesądza losy letniej trasy - w najlepszym razie przeniesienie (od sierpnia?), a w najgorszym na 2021 rok lub odwołanie....PowerSeventhSon pisze: ↑czw mar 26, 2020 1:08 pmInformacja z oficjalnej Iron Maiden. Download Festival odwołany.![]()
Tak sporo biletów juz sprzedana, kasy nie trzeba oddawać i tylko nowe daty występów.
Generalnie porażka z tym calym COVID i cala ta recesja jaka przyjdzie po uporaniu sie z tym virusem.
Dobrze Wydra prawi. 5 podstron gadania o tym co kto by chciał i jakie zespol gra koncerty i nagrywa nowe płyty. Nie wiem czy robic z tego kolejny nowy temat o biciu piany (jest juz takich sporo, czemu tam nie piszecie? ) czy po prostu wywalić wszystko co nie związane z tematemwydra77 pisze: ↑sob mar 28, 2020 11:18 am Dobra robicie tu śmietnik!!!