02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków
Na 99% Mystic się nie odbędzie. Nawet jeśli epidemia, pandemia w sumie, będzie w miarę opanowana, to naprawdę nikt z tych kapel specjalnie do Polski nie przyleci. Tak nagle granic nie otworzą, tak nagle wszystko nie wróci do normy. Ja tam nie liczę w tym roku na żaden koncert. Za miesiąc w Polsce to dopiero apogeum tego syfu będzie. Zobaczycie co się będzie działo.
Musieli by przekalkulować, czy pojedyncze sztuki im się opłacają. Jeśli jakiś zespół ma możliwość zagrania np. 5 koncertów w Europie w miejscach, które są już bezpieczne, to może zdecydować się na taki ruch. Wszystko zależy od liczb, bo niektórym zwożenie całego sprzętu na kontynent w celu zagrania kilku sztuk może się po prostu nie opłacać.
Osobiście przestałem wierzyć w Mystic. Gdzieś wewnątrz mnie tli się jeszcze być może naiwna nadzieja, że Brutal się odbędzie.
Osobiście przestałem wierzyć w Mystic. Gdzieś wewnątrz mnie tli się jeszcze być może naiwna nadzieja, że Brutal się odbędzie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Metalophil
- -#Moonchild

Nie ma takiej opcji żeby ten festiwal doszedł do skutku. Nie ma co się oszukiwać...
Myślę, że przy obecnym rozwoju sytuacji o Mysticu i Brutalu możemy spokojnie zapomnieć.
Też tak sądzę.Nie po to ludzie siedzą teraz w domach i jeszcze będą siedzieć nie wiadomo ile ,żeby w czerwcu nawet przy mniejszej liczbie zachorowań ,odpalać taki dwudniowy fest .
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Ja obstawiam, że nawet jeżeli wrócimy w miarę do normy: szkoły, knajpy czy może nawet teatry, to imprezy masowe będą cały czas zakazane.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
W tej sytuacji to ja się bardzo cieszę, że nie mam na nic biletu kupionego. Nie będzie trzeba kombinować z oddawaniem itd.
Night Mistress Fan Club Łódź
No to plus w postaci wolnych środków. U mnie, poza Mystic, z tych wątpliwych jest Maiden w Pradze, Lion w Warszawie, Kiss w Gliwicach, JP w Halle i JP/Ozzy w Pradze (to niezależnie od sytuacji, ze względu na dziadka Ozza). O jesieni na razie nie myślę, ale Helloweeny 2 mam kupione i Arię w Pradze. W sumie sporo kasy zamrożonej.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
U mnie też parę setek zamrożonych. W sumie podobny zestaw do Twojego. Dodatkowo JP Bratysława, Avantasia Coburg, Helloween Kato. Na Mystic akurat nie kupiłem jeszcze. O tyle dobrze, że noclegi wzięte z opcją rezygnacji...
Będzie co zwracać w tym roku
Będzie co zwracać w tym roku
- blackcocker
- -#Moderator

Ja właśnie nie wiem czy to wszystko zwracać czy trzymać, aż nastanie lepszy czas...
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Jak będą przekładane z podaniem nowych terminów to można i trzymać. Jak będą całkiem odwołane to cóż...
Mystic przełożony może mieć inny skład. Zobaczymy.
Na bank będzie miał inny skład.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No i teraz pytanie czy zmieniony skład będzie mnie interesował. Nie będę ukrywał, że JP i MF to zespoły, dla których kupiłem bilet.
Download Festival oraz Isle of Wight właśnie odwołały imprezy w tym roku. Myślę, że jeśli ktokolwiek miał jeszcze jakakolwiek nadzieję, że Mystic się odbędzie, może przestać już się łudzić. Zaraz podobne ogłoszenia polecą zapewne od Rock am Ring/Park, Graspop, Hellfest.
-
Deleted User 357
O ile w jakieś małe koncerty klubowe do 500-1000 osób w tym roku jestem w stanie uwierzyć, tak nie ma opcji na festy. Metalmania raczej też pójdzie w piach
-
Deleted User 4876
Będą mieli rok aby przenieść Metalmanię z powrotem do Spodka
Tradycję uratuje wirus heh.
Copenhell odwołane, festiwal miał odbyć się tydzień po Mysticu. Mieli grać m.in JP i Mercyful Fate. Poważnie organizatorzy Mystic się jeszcze łudzą, że uda się to ogarnąć? Czy na co oni czekają? 
Liczą ,ze jeszcze ktoś kupi bilet - to raz ,a dwa im później ogłoszą odwołanie imprezy tym dłużej na ich koncie będą nasze pieniądze.Nawet do 180dni mają czas na zwrot kasy (ustawa o tarczy antykryzysowej).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Wczoraj napisali, że proszą o jeszcze chwilę cierpliwości i najpóźniej za dwa tygodnie ogłoszą co z imprezą. Myślę, że to już jednoznacznie mówi, że Mystic Festival się nie odbędzie. Za dwa tygodnie sytuacja z wirusem nie zmieni się zbytnio 
www.MetalSide.pl