Ciekawe jak to będzie teraz wyglądało na rynku koncertowym w kontekście przyszłorocznych festiwali. Judas Priest czy MF przełożą swoje trasy na przyszły rok i na te same festiwale ?
02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10-11/06/2020 - Mystic Festival - Kraków
www.last.fm/user/darkfuneral18
Mercyful Fate raczej tak. Z Judas Priest może być różnie, bo nowy materiał jest już w dość zaawansowanym stadium i możliwe, że europejska trasa urodzinowa ograniczy się do jesiennych koncertów z Ozzym, a w 2021 czeka nas albumowy tour. Pewnie jest szansa na to, że festiwale będą starały się ściągnąć zespoły zapowiedziane na te lata (tak zrobił już Inferno Festival), ale na pewno te line upy nie będą się pokrywały w 100%.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Najpierw trasa z Ozzem musi dojść do skutku. Ja wciąż mam bilet na koncert w Pradze. Ciekawe czy uda mi się go zrealizować.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To już inna kwestia, niestety również wątpliwa. Ja także mam bilet na Pragę i naprawdę chciałbym móc tam pojechać 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Myślę że jeśli wielkie festiwale takie jak Hellfest, Wacken, Mystic etc chciałyby być fair wobec zespołów i ich trudnej sytuacji to powinni przebookować większość z nich na przyszły rok. Domyślam się że to nie problem w przypadku takich nazw jak Vader czy jakiś Sodom. Ale ciekawy jestem co będzie z zespołami z wyższej półki typu Aerosmith czy Slipknot. Przecież w 2021 też pewnie wielu chętnych headlinerow już się czai, a kto wie czy kontrakty nie są już podpisane. W ogóle nie byłbym zdziwiony jakby takie Iron Maiden miało na 2021 rok trasę albumową na lato połączoną z festiwalami, tak jak było z Book Of Souls TourSchizoid pisze: ↑wt kwie 07, 2020 11:21 pm Mercyful Fate raczej tak. Z Judas Priest może być różnie, bo nowy materiał jest już w dość zaawansowanym stadium i możliwe, że europejska trasa urodzinowa ograniczy się do jesiennych koncertów z Ozzym, a w 2021 czeka nas albumowy tour. Pewnie jest szansa na to, że festiwale będą starały się ściągnąć zespoły zapowiedziane na te lata (tak zrobił już Inferno Festival), ale na pewno te line upy nie będą się pokrywały w 100%.
www.last.fm/user/darkfuneral18
dowcip dnia
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
Przełożone, będzie możliwy zwrot, jednak Knock Out to solidna firma
Uczciwa propozycja, przełożenie (nie wiadomo czy się uda, jaki będzie skład), voucher lub zwrot. Czyli mamy opcje dla tych, którzy potrzebują tej kasy, ale też dwie opcje dla tych, którzy mogą sobie pozwolić na wsparcie KnockOutu w tych ciężkich czasach.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
W tym roku raczej bym nie pojechał, w przyszłym pewnie skład się zmodyfikuje, więc zobaczymy
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Myślę nawet, że po dokonaniach organizacyjnych z paru ostatnich lat, świetnym ubiegłorocznym Mysticu, a teraz tej decyzji o udostępnieniu opcji do wyboru KO mogliby pokusić się o rozszerzenie opcji voucherów o ogólne, "przyszłościowe", tzn. na wszystkie imprezy robione przez Nich po pandemii (z jeszcze nieogłoszonymi włącznie).
Mystic Festival 2021 is coming to Gdansk
Mystic Festival 2021 in Gdańsk: 3 Days, 5 Stages, 70 Bands, featuring special 50th anniversary show of Judas Priest!
More info & Tickets: www.mysticfestival.pl

Mystic Festival 2021 in Gdańsk: 3 Days, 5 Stages, 70 Bands, featuring special 50th anniversary show of Judas Priest!
More info & Tickets: www.mysticfestival.pl
No to lipa w ch.. szczerze mówiąc 
-
Deleted User 4876
LOL - Ludzie ze Śląska i Małopolski, którzy postanowili zachować bilety to nieźle zostali wydymani bez mydła 
-
Deleted User 357
Co to za skandal, jak Gdańsk chce to niech sobie zorganizuje swój własny festiwal a nie kradnie z południa.
A tak zupełnie poważnie mówiąc, ja mam na to wywalone. Będzie skład co mnie interesuje to pojadę i do Gdańska, w sumie to nawet dawno w Trójmieście nie byłem to pewnie coś pozwiedzam przy okazji. Baza noclegowa tam jest dobra więc nawet bez namiotu można ogarnąć. Zasady wymiany biletów w też dość przejrzyste i całkiem uczciwe więc jak ktoś z ponad rocznym wyprzedzeniem nie jest w stanie ogarnąć urlopu albo wymienić /oddać biletu to pozostaje jednie spojrzeć z politowaniemLOL - Ludzie ze Śląska i Małopolski, którzy postanowili zachować bilety to nieźle zostali wydymani bez mydła
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2020 4:14 pm przez Deleted User 357, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że stocznia była po prostu tanią opcją...Ale WTF? 3 dni i 70 zespołów? Dodajmy, że Priest to jedyna kapela, która jest potwierdzona spośród tych zapowiedzianych na 2020.
Jak dla mnie świetne info.
Gdańsk. Jak dla mnie plus. Im mniej Krakowa tym lepiej.
A czy pojadę zależy tylko od składu.
-
Deleted User 4876
Nie no tu się zgodzę - zasady czytelne - a i bonus dla tych co mieli 2dniowe karnety też ładny.
Bardziej kwestia logistyki - jak było w Kraku to można było bez urlopu i bez noclegu, lub jedynie kilka godzin wolnego..wyprawa nad morze to 9 h Flixbusem. No ale niech i ludki z Północy coś mają od życia. Chociaż w komunikacie napisali że ten transfer do Gdańska to już na stałe... Południe traci Mystica, Metalmanie...nie wygląda to dobrze :/
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Najdziwniejsze info dnia. I to nie pozytywne. Moje szanse wpadnięcia na jakikolwiek dzień Mystica spadają o 300%.