Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
Jeśli głowne laboratorium w Warszawie testujące 40% wszystkcih próbek nie działa to i wyników nie ma 
Mam tego świadomość, ogólna liczba testów to żart. Ale tamte prognozy też były tworzone na podstawie niedostatecznej liczby wykonanych testów, więc o ogólnym trendzie możemy mówić. Ostrożnie i bez hurraoptymizmu, ale wygląda na to, że zakażonych przybywa wolniej niż można się było spodziewać niedawno.
Inna sprawa, że może być tak, że liczba zakażonych rośnie wykładniczo, a liczba przeprowadzonych testów rośnie ale nie tak szybko, czyli diagnozujemy coraz mniej chorych. A więc między prawdziwą zakażonych a liczbą zdiagnozowanych mamy coraz większą różnicę. Tylko to z kolei oznacza, że testujemy jakiś wybrany zbiór, w którym jest mniejszy odsetek zakażonych. Możemy sobie gdybać - ja uważam, że są pewne podstawy do bardzo umiarkowanego ale jednak wciąż optymizmu
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Środki zaradcze u nas zostały wprowadzone w dobry sposób i nie za późno (tak uważam, wbrew opiniom wielu nawet na tym forum, a będąc szczerym nawet trochę wbrew sobie), jak dotąd jako ogół zachowujemy się możliwie, w porównaniu z makaroniarzami czy Japończykami nie jesteśmy starym społeczeństwem, tak więc też jestem bardzo umiarkowanym, ale jednak optymistą.
Zakkahletz pisze: ↑pt mar 20, 2020 1:01 pm Ciekawe, jak niektórzy chojraczą i wydają się nie przyjmować do wiadomości powagi sytuacji: Enforcer i Skull Fist miesiąc temu ogłosili europejską trasę na maj i na razie nic nie wskazuje na to, że planują ją odwołać.![]()
Może po prostu czekają na rozwój sytuacji. Turbo dopiero dzisiaj ogłosiło zmianę terminu koncertu w Lublinie, który miał być... za tydzień.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Exploited widać twardziele żadnego gigu nie odwołali i graja koncerty cały czas. Ciekawe czy w Warszawie14go kwietnia wystąpią
Tylko czekać jak skończą podobnie (oby nie) do chłopaków z Testament/Exodus/Death Angel.
www.MetalSide.pl
- Saimon1995
- -#Moderator

LiveNation udostępnił stronę internetową, na której na bieżąco są aktualizowane informacje o koncertach (czy jest odwołany etc.):
https://www.lntvglobal.com/pl/article/s ... EaB3hySfwU
https://www.lntvglobal.com/pl/article/s ... EaB3hySfwU
-
Deleted User 2259
Grupa w składzie z Mike’em Ruthefordem, Tonym Banksem i Philem Collinsem zapowiedziała reaktywację na trasę koncertową w tym roku.
Zespół póki co ogłosił daty brytyjskiej trasy koncertowej.
Gdyby ktoś był zaiteresowany:
https://www.stereoboard.com/genesis-tickets
Wprost nie mogę usiedzieć, trzeba cos kminic wiedzialem, ze jeszcze bedzie kolejna okazja ich zobacyc. Nie moge sie doczekac setlisty oby zagrali Supper;s ready
Zespół póki co ogłosił daty brytyjskiej trasy koncertowej.
Gdyby ktoś był zaiteresowany:
https://www.stereoboard.com/genesis-tickets
Wprost nie mogę usiedzieć, trzeba cos kminic wiedzialem, ze jeszcze bedzie kolejna okazja ich zobacyc. Nie moge sie doczekac setlisty oby zagrali Supper;s ready
-
Deleted User 7586
WSZYSTKIE letnie festiwale w Danii zostaną odwołane, w tym Roskilde, z którego kilka gwiazd miało/ma wystąpić na Openerze: Taylor Swift, Thom Yorke....
Lato jest spisane na straty i dziwi mnie, że są jeszcze ludzie, którzy w to nie wierzą.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 7586
Niewykluczone, że jesień i zima także. A także wiosna 2021: https://muzyka.interia.pl/koncerty/news ... ce=special
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

O, nie wiedziałem, że Pink też jest/była zarażona.
Myślę, że w Polsce najdalej w maju lub czerwcu ruszą ogródki w kawiarniach i klubach, a za 3-4 miesiące może nastąpić pewne ogólne (ale nie gwałtowne) odkręcenie śruby w tym sensie, że od końcówki lata lub od jesieni w plenerach, małych halach i dużych klubach byłyby dopuszczone imprezy NIEmasowe, z obowiązkowym zachowaniem odstępów między ludźmi, maseczkami i dezynfekcją. Moim zdaniem to realne.
Myślę, że w Polsce najdalej w maju lub czerwcu ruszą ogródki w kawiarniach i klubach, a za 3-4 miesiące może nastąpić pewne ogólne (ale nie gwałtowne) odkręcenie śruby w tym sensie, że od końcówki lata lub od jesieni w plenerach, małych halach i dużych klubach byłyby dopuszczone imprezy NIEmasowe, z obowiązkowym zachowaniem odstępów między ludźmi, maseczkami i dezynfekcją. Moim zdaniem to realne.
Wszystko zależy od tego, kiedy i gdzie będzie Dzień Sznura
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jeśli przez "Dzień Sznura" ma się rozumieć wybory (?), to Gowin właśnie ogłosił, zbieżnie z tym, co napisałem
, że wg niego "pierwszy możliwy termin wyborów prezydenckich, który byłby bezpieczny dla zdrowia i życia Polaków, to połowa sierpnia".
-
Deleted User 4876
Co z tego że ogłosił jak i tak jego kanapowa partyjka zagłosuję za majowymi wyborami, a on jak przystało na dzielnego męża stanu znowu nie weźmie udziału w głosowaniu - serio czasem się zastanawiam czy tacy ludzie nie mają lustra...ale może nie będę ciągnął tego w wątku o koncertach 
-
paulek
- -#Lord of the flies

Wygląda na to ze te pajace decydenci wyrażą na lato ew. na jesień zgode na maks 999 luda na koncertach, meczach bądź innych zgromadzeniach...
Hmm, tak swoją drogą, to obecna sytuacja może być idealnym pretekstem by zacząć grzebać w ustawie dot. imprez masowych.
Nie wykluczone. Podejrzewam, że jak będzie powoli wracała możliwość wyjścia do restauracji, baru czy w końcu na imprezę w klubie będzie dobra okazja, żeby zwiększyć nad tym kontrolę. Nad czym szczerze ubolewam.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
"Głosowałem ale się nie cieszyłem."thorgal_30 pisze: ↑wt kwie 14, 2020 4:32 pm Co z tego że ogłosił jak i tak jego kanapowa partyjka zagłosuję za majowymi wyborami, a on jak przystało na dzielnego męża stanu znowu nie weźmie udziału w głosowaniu - serio czasem się zastanawiam czy tacy ludzie nie mają lustra...ale może nie będę ciągnął tego w wątku o koncertach![]()
Pamiętajmy że to cholerstwo może wrócić w okolicach listopada, dopóki szczepionki nie ma to każdy sezon zimny jest potencjalnym czasem wybuchu epidemii 
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind