Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?
No tak nadal sa to klawisze, ale chyba w Paschendale zastosowano jakies inne instrumenty. Kevin cos o nich pisal (francuskie rozdzki?) jednak nazw nie pamietam.
Stranger ale ten String Quartet to nie jest symfoniczne przerobienie utworow IM. to jest cos takiego jak Apocaliptyca. a mi nie o to chodzilo...
Hmm....ogolem jak dla mnie plyta jest dobra.Przyjemnie bylo uslyszec cos swiezego po takiej przerwie po Brave New World no i material na plycie dosc ciekawy.Tyle z mojej skromnej strony 
I am the man who walks alone....
jest super
Iron Maiden na zawsze wierny i oddany !!
Up The Iron`s
...a bedzie jeszcze lepiej (mam nadzieje)tanhi pisze:jest super
oby na kolejnej plycie studyjnej bylo tych organ troszke wiecej. no i jesli to mozliwe to mogli by dozucic intra, takie jakie byly na DOD Tour, a ktorych na plycie studyjnej wrecz brakuje.
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

eeee bredisz....raczej extra mega, hipertanhi pisze:jest super
...i przed Paschendale dać mogli ten text Bruce`a i wybuchy mmmmm...a ogólnie DoD jest dobrą płytą, nie najlepszą, ale trzyma poziom...Dod, Face in the sand itp. :solo
Intra byly swietne, chociaz z drugiej strony dla ludzi na koncercie byly czyms niespodziewanym i unikalnym przez co ich wartosc wzrosla 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Może Maideni nie chcieli płacić za zgodę na użycie cytatów na płycie?Stranger pisze:Intra byly swietne, chociaz z drugiej strony dla ludzi na koncercie byly czyms niespodziewanym i unikalnym przez co ich wartosc wzrosla
Mi się spodobał ten pomysł bez intr na płycie. Zawsze to jakis dodatkowy element zaskoczenia i niespodzianki na koncercie.
Ale powiedz, że Paschendale lepiej brzmi z tym intrem 
-
Seventh Son
- -#Prowler

Czesc wam.
Czytalem tylko pare poczatkowych postow, a reszty mi sie nie chcialo
. Powiem tak: Dance of Death do bardzo dobry album. Jest on w pewnym sensie ciagiem dalszym Brave New World co widac wyraznie. Nie ma co owijac w bawelne - album jest dobry, jesli nie bardzo dobry, ale i tak dla mnie Seventh Son of a Seventh Son razem z Somewere in Time to najwieksze perelki Ironow. Ale kazdy ma swoj gust. Niemniej jednak mowie: DoD to bardzo dobru album.
Pozdrawiam i Wesolych Swiat.
Czytalem tylko pare poczatkowych postow, a reszty mi sie nie chcialo
Pozdrawiam i Wesolych Swiat.
hm... Dance of Death... album nie byle jaki nie ma to tamto. rozni sie moim zdaniem zdecydowanie pod wzgledem sposobu grania... aranzacje sa zupelnie inne i trzeba powiedziec ze wcale nie sa zle. choc gates of tomorrow i wildest dreams to dla mnie pomylki na tym albumie. no ale coz zdarza sie
za to rainmaker ( za aranzacje ) no more lies ( za koncertowosc ) dance of death ( za klimat ) paschendale ( za... to jest wg mnie po prostu cudo... :-) ) no i journeyman ( za klimat na koncercie ) sa po prostu niebagatelne
Według mnie jest wypasiony ( cały album ) ale najwieksza sympatia darze Rainmaker'a , No More Lies i Journeyman ( ten ostatni za to ze jest słabo metalowy i mozna odpoczac wreszcie od Maidenow w wersij metal )
NADMIERNE SŁUCHANIE METALU SZKODZI NA SŁUCH !!!
Who am I ???
I am KILLER 
lolzKILLER pisze:Według mnie jest wypasiony ( cały album ) ale najwieksza sympatia darze Rainmaker'a , No More Lies i Journeyman ( ten ostatni za to ze jest słabo metalowy i mozna odpoczac wreszcie od Maidenow w wersij metal )
Dance of Death jest genialny, a 2 utwory - tytulowy i Paschendale sa argumentami potwierdzajacymi teze, nie mowiac juz o reszcie utworow, z ktorych kazdy zasluguje na gromkie brawa
I nie zapominac mi o Face in the sand 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Tak jak i o "Age Of Innocence". Te trzy utwory kończące płyte, są zdecydowanie na niej najlepsze.Stranger pisze:I nie zapominac mi o Face in the sand
"Age Of Innocence" - już wole Wildest dreams
powaga :beer Nie trafia do mnie ten kawałek, ale jak to dobrze, że nie wszystkim jedno się podoba 
Wildest Dreams RULES !!! To jedna z moich ulubionych piosenek Iron Maiden.