No poruszony był, ale mega po łebkach, a to przecież spore wydarzenie w historii zespołu. O wywaleniu Blaze to już ogólnie tylko w zasadzie wspomniane jest.
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
www.MetalSide.pl
Chyba najwięcej o odejściu Bruce'a z zespołu jest w biografii Dickinsona napisanej przez Joe Shoomana. Przynajmniej z tych pozycji które czytałem.
Najlepiej jakby to wszystko opisał Steve, szczegółowo, w ogóle lata 90, gdzie zaczęło się psuć + szczegółowo czasy z Blaze, powrót Bruce'a, Adriana i kwestia Janicka w tym wszystkim. Niby jest to opisane, jednak pobieżnie, bez szczegółów. Są jakieś tam informacje, że Harris podjął decyzję nawet o zakończeniu kariery, ale Rod to uratował dzwoniąc do Bruce'a(z tego co pamiętam, muszę sobie odświeżyć te wszystkie książki).
Idealnie jakby powstała książka o mrocznych latach 90, ale to pewnie nigdy się nie stanie.
+ trasa z setem lat 90 do tego

Idealnie jakby powstała książka o mrocznych latach 90, ale to pewnie nigdy się nie stanie.
+ trasa z setem lat 90 do tego
Przede wszystkim brakująca trasa historyczna 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Poza tym o odejściu Bruce'a napisane było jak ten jeszcze był poza zespołem, więc i mogli po nim sobie pojechać. Jak już wrócił to nagle same ochy i achy.gumbyy pisze: ↑czw kwie 23, 2020 12:59 pmNo poruszony był, ale mega po łebkach, a to przecież spore wydarzenie w historii zespołu. O wywaleniu Blaze to już ogólnie tylko w zasadzie wspomniane jest.
Jakby teraz nawet Harris napisał biografię zespołu, to byłaby ona wypucowana do granic możliwości. Zero złych słów o obecnych członkach.
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2020 10:36 pm przez sajki, łącznie zmieniany 1 raz.
niech napisze to Rod po zakończeniu kariery IM 
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Kiedyś już było ,śmieszne filmiki o Ironach
https://www.youtube.com/watch?v=dQi3tL- ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=m-RDCqB ... re=related
https://www.youtube.com/watch?v=f-2O9mE ... re=related
Have fun
https://www.youtube.com/watch?v=dQi3tL- ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=m-RDCqB ... re=related
https://www.youtube.com/watch?v=f-2O9mE ... re=related
Have fun
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Podejrzewam, że w ich mniemaniu sprawę załatwiło LOTB. '90s to jednak najmniej popularny okres w historii zespołu, więc grono osób marzących o Edge Of Darkness, Fortunes Of War, czy The Educated Fool na żywo jest bardzo małe, nawet nie tyle, że ogranicza się do prawdziwych fanów™, co prawdziwych fanów™ lubiących tamte czasy, a ich jest jeszcze mniej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Te numery to zaserwował mi Blaze, więc spoko. Obejdzie się bez wokalu Bruce'a. Ale Be Quick, Judas, Fugitive, No Prayer, Fates Warning i kilka innych chętnie bym usłyszał.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Ja myślę, że obecnie mamy więcej fanów X Factor i Virtual XI niż w latach, gdy Blaze faktycznie śpiewał w IM. 
Mogliby lata 90 połączyć z reunion i dałoby się jakiś fajny set z tego zrobić. Bez utworów z lat 80. Szkoda, że tyle czasu teraz ucieknie..
Mogliby lata 90 połączyć z reunion i dałoby się jakiś fajny set z tego zrobić. Bez utworów z lat 80. Szkoda, że tyle czasu teraz ucieknie..
Oj tak, generalnie czas weryfikuje wiele spraw i to jest częste zjawisko w przypadku wielu kapel. Często płyta zyskuje dopiero po x latach.
Na NPFTD, Be Quick i niektóre inne numery z tych płyt, to chyba jeszcze jest szansa. Afraid grali relatywnie niedawno, nawet na trasie, gdy pasowało to jak pięść do nosa
Na NPFTD, Be Quick i niektóre inne numery z tych płyt, to chyba jeszcze jest szansa. Afraid grali relatywnie niedawno, nawet na trasie, gdy pasowało to jak pięść do nosa
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Też byłem zaskoczony, że pojawił się wtedy w secie. Chyba, że to był ich pomysł na załatwienie pierwszej połowy lat 90.
A mi Iron Maiden w 1995 i 1998, więc te dwie płyty wypadają z mojej "historycznej trasy". Dla mnie brakującym ogniwem jest tylko okres '90-'93
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 1499
A ja bym wolał set lata 90 i na bisy kotlety. Tak jak zrobili na trasie z A Matter of life...
No ale... pomarzyć se można.
-
Deleted User 5490
Ja chciałbym teraz coś takiego jak Maiden zrobili w 88 roku. Na singlach nagrali dwa kawałki z debiutu w wersji z Dickinsonem. Charlotte the Harlot 88 i Prowler 88. Wyszły przepysznie. Mogliby zrobić jakąś kombinację z kawałkami z ery Blaze'a z głosem Dickinsona. Ze dwa, trzy kawałki. Może wtedy bym się przekonał bardziej do materiału z TXF i VirtualXI.
Tylko szczere mówiąc nie wiem co by to miało być, bo z ery Blaze'a lubię tylko The Sign Of The Cross i The Clansman, które z głosem Dickinsona już słyszałem.
Z Brucem na pewno świetnie by wypadło Como Estas Amigos.
Jeśli nowa płyta faktycznie skonczona to jak w 2021 zalegla trasa dopiero to mocno się zdezaktualizuje czego muzycy nie lubią bo wiecznie chcą ją poprawiać nagrywać i od nowa
-
longestday
- -#Wrathchild

Chyba trzeba jednak przestać ekscytować nową płytą. Wszystkie koncerty "Legacy..." na 90% zostaną odwołane, ale nie Rod musi zrealizować zaplanowany wcześniej cykl marketingowy, czego najlepszym dowodem jest wydanie w czerwcu Life After Death i RockInRio w digipaku - oczywiście z większą kompresją i bez żadnych bonusów (po co fanom np. "Losfer Words" czy "Murders..." z Hammersmith 84 albo "Fallen Angel" i "Out..." do kompletu z RiR ...). Dyktatura księgowych i managerów ma się dobrze!
Brak jakiegokolwiek „prezentu” ze strony zespołu w ostatnich tygodniach to chyba mój największy zawód związany z Maiden od braku koncertu w Polsce w 2006 roku
Remaster video RiR 2001 na YT? Zarobiliby z tego więcej niż z zalegających RiR DVD z 2002. Coś na wzór wrzucenia History of IM 1-3 na YT.
Remaster video RiR 2001 na YT? Zarobiliby z tego więcej niż z zalegających RiR DVD z 2002. Coś na wzór wrzucenia History of IM 1-3 na YT.