Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Żelazna Kolekcja
No ja mam Budziol 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
No i gites
Dobrze ,że ze Stanów nie trzeba sprowadzać.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Fajną naszywkę dorzucają...I w sumie to jedyny plus tego wydawnictwa
No chyba, że dźwięk ma jakiś zajebisty. Jak ta kwestia wygląda w przypadku reedycji studyjniaków?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
A pamiętam jak jakiś czas tutaj śmiali się ze mnie niektórzy, kiedy mówiłem, że chciałbym, żeby zrobili taką samą reedycję wydawnictw live. 
Mam nadzieję, że nie zatrzymają się na tym i wypuszczą, już niestety nie chronologicznie, pozostałe, w tym wcześniejsze koncerty.
Jako kolekcjoner robię już miejsce na półce, choć wiem, że pierwsze miejsce u mnie zawsze będą miały pierwsze wydania.
Mam nadzieję, że nie zatrzymają się na tym i wypuszczą, już niestety nie chronologicznie, pozostałe, w tym wcześniejsze koncerty.
Jako kolekcjoner robię już miejsce na półce, choć wiem, że pierwsze miejsce u mnie zawsze będą miały pierwsze wydania.
Wznowienie koncertówek to nie jest zły pomysł. Pod warunkiem, że uwzględnia się wszystkie z nich
Szkoda, że olali Hammersmith. Czy to kwestia jakichś praw autorskich? Raczej nie. Czegóż więc zatem?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
Przydałoby się wydanie rozbudowanego Maiden Japan(tak jak wersja bootlegowa) i wspomniane Hammersmith z 82 roku. Mam nadzieję, że to po prostu wypuszczą nie po kolei.
Te wszystkie remastery na cd mają skrajnie skompresowaną dynamikę.
Dla porównania, 7Syn na cd to DR5, a na winylu z 2014 to DR na poziomie 13.
Ja to bym chciał, żeby wznowili Maiden England na zwykłym czarnym winylu, a nie picure shitcie + Archiwum Edwarda, też na winylu.
Dla porównania, 7Syn na cd to DR5, a na winylu z 2014 to DR na poziomie 13.
Ja to bym chciał, żeby wznowili Maiden England na zwykłym czarnym winylu, a nie picure shitcie + Archiwum Edwarda, też na winylu.
-
Deleted User 5490
Niestety to prawda. Trwa wyścig głośności. Ja je kupuję właściwie w celach kolekcjonerskich. Do słuchania mam pierwsze wydania. 
Bezsensowna polityka...King Diamond ostatnio wypuścił wznowienia klasycznych płyt na CD i LP z pierwotnym dźwiękiem, ludzie bardzo sobie chwalą te wersje. Ponoć dużo lepsze od remasterów sprzed 20 lat. Sam to zweryfikuję, jak położę swoje łapska na placuszku Abigail.
- Metalophil
- -#Moonchild

Lepiej by wydali "remaster video" RiR: Blu Ray 16:9
-
Deleted User 5490
Możesz dać namiar na te wznowienia?Schizoid pisze: ↑pt maja 01, 2020 10:15 pm Bezsensowna polityka...King Diamond ostatnio wypuścił wznowienia klasycznych płyt na CD i LP z pierwotnym dźwiękiem, ludzie bardzo sobie chwalą te wersje. Ponoć dużo lepsze od remasterów sprzed 20 lat. Sam to zweryfikuję, jak położę swoje łapska na placuszku Abigail.
Rockserwis od razu ma promkę
CD to dla mnie pomyłka, bo to wersja "mini LP" i cena nieadekwatna do takiego wydania, winyle cenowo nawet spoko.
https://www.rockserwis.pl/search?search ... earch-24h=
-
Deleted User 5490
Dzięki. Szkoda, że w digi, ale pewnie kupię.Schizoid pisze: ↑pt maja 01, 2020 10:27 pm Rockserwis od razu ma promkęCD to dla mnie pomyłka, bo to wersja "mini LP" i cena nieadekwatna do takiego wydania, winyle cenowo nawet spoko.
Kupię LAD bo kocham ten koncert i będzie to jedyny album z tego wznowienia
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
A ja nie kupięPierre Dolinski pisze: ↑pt maja 01, 2020 10:11 pm Niestety to prawda. Trwa wyścig głośności. Ja je kupuję właściwie w celach kolekcjonerskich. Do słuchania mam pierwsze wydania.![]()
www.MetalSide.pl
Fajnie uzupelnie kolekcje o LAD z figurką
A pamiętajmy ,że LAD i RiR wyjdą(19.06) też w normalnych wersjach zremasterowane (RiR tylko w zwykłej bez boxu).