Dokładnie. Serio myślicie, że to byłby problem dla tak wielu osób? Większość chce po prostu zobaczyć zespół, ba: nowy repertuar pewnie zachęciłby osoby, które nie miały w planach kolejnej sztuki LOTB. Ja na przykład zrezygnowałem z koncertów Maiden w 2020 z uwagi na to, że to przedstawienie już widziałem, ale nowa trasa mogłaby mnie przekonać. W takiej sytuacji nie ma niczego problematycznego.MaidenFan pisze: ↑ndz maja 03, 2020 5:32 pm Ja myśle, że jakby w 2021 zrobili trasę albumową to po prostu byłoby info, że ludzie, którzy mają bilety na LOTB 2020 mogą sobie wejść z tymi biletami na koncert, a ci których nie interesuje nowa tematyka trasy mogą bilet zwrócić. To by rozwiązało problem.
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy of the Beast World Tour 2020 - trasa
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5800
Wy tu dyskutujecie o zamieszaniu z biletami a pewnie 60% publiki nie ma pojęcia na co idzie. Tzn. na Iron Maiden, ale że to jakieś Legacy czy jakaś płyta... The Troooopeeeer!!!! i tyle
Natomiast tak poważniej to obawiam się, że schematy muszą być zachowane i będzie LOTB kontynuowane za wszelką cenę. Tylko, że nie ma to sensu w kontekście albumu. Nagrywanie krążka i trzymanie go w szufladzie przez dwa lata to słaby pomysł, ale w sumie wstrzymali już premierę TBOS to i tego nowego mogą wstrzymać. Tylko, że z jednej strony nowy materiał dobrze zobaczyć, ale z drugiej... Ikara i Orzełków to na pewno nie zagrają na tej albumowej trasie...
Natomiast tak poważniej to obawiam się, że schematy muszą być zachowane i będzie LOTB kontynuowane za wszelką cenę. Tylko, że nie ma to sensu w kontekście albumu. Nagrywanie krążka i trzymanie go w szufladzie przez dwa lata to słaby pomysł, ale w sumie wstrzymali już premierę TBOS to i tego nowego mogą wstrzymać. Tylko, że z jednej strony nowy materiał dobrze zobaczyć, ale z drugiej... Ikara i Orzełków to na pewno nie zagrają na tej albumowej trasie...
- Metalophil
- -#Moonchild

Bierzcie pod uwagę, że się za bardzo wykosztowali na te różne dmuchane samoloty, diabły i kandelabry żeby tego jeszcze nie wykorzystać. Więc albo dalej LOTB albo trasa albumowa ALE z wykorzystaniem części scenografii LOTB, więc i z seta LOTB będą musieli sporo pozostawić w takim wariancie. Osobiście jestem pesymistą i uważam, że koncerty najwcześniej w 2022...
Pierre Dolinski pisze: ↑pn maja 04, 2020 8:04 am No ale przecież The X Factor lubisz, a tam jest tego od cholery.
...AAAA!!! Rozumiem!! Eureka !! TXF był za krótki.![]()
To już po wielokroć im się zwróciło w tych kółkach, które zrobiliMetalophil pisze: ↑pn maja 04, 2020 9:55 pm Bierzcie pod uwagę, że się za bardzo wykosztowali na te różne dmuchane samoloty, diabły i kandelabry żeby tego jeszcze nie wykorzystać.
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wszyscy z Was, ktorzy tak marudza na trasy albumowe i wola kontynuacje (4-ty rok...) LOTB, jeszcze beda mieli okazje to odszczekac jak w koncu doczekamy sie trasy promujacej nadchodzacy album.

Taaa.... "nie strasz, nie strasz..."WICKER MAN pisze: ↑pn maja 04, 2020 10:50 pm Wszyscy z Was, ktorzy tak marudza na trasy albumowe i wola kontynuacje (4-ty rok...) LOTB, jeszcze beda mieli okazje to odszczekac jak w koncu doczekamy sie trasy promujacej nadchodzacy album.![]()
![]()
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Taaaaa. Na półtoragodzinnym koncercie będzie odgrywany jeden utwór. Tytułowy. 
-
paulek
- -#Lord of the flies

i ze dwa intra do tego i styknie...
Jeszcze dołożą Iron Maiden i Wratchild i lenie z IM mają fajrant- mogą gierkę albo majtki West Hamu promować.
-
Deleted User 5800
Rozumiem krytykowanie tego, że Maideni grają same "kotlety" na trasach albumowych, ale chyba trochę przesadzacie z krytyką nowych wydawnictw
. Maiden po 2000 roku wciąż trzyma wysoki poziom, kontynuują co prawda pewien schemat kompozycyjny
, ale jakoś odróżniam jeden album od drugiego i to bez kłopotu
. Mało tego. IM po 2000 roku dużo bliższe jest płytom typu SiT i SSoSS, które zdaje się mają dobrą renomę wśród forumowiczów
. Jeszcze wierzę, że coś dobrego od nich usłyszymy
. Pewnie będzie to bardziej w stylu DoD i TBOS (czyli perełki poprzetykane wypełniaczami), ale jednak będzie nowy materiał, o którego jakość się nie martwię 
Nie wiedziałem gdzie to dać więc dam tutaj, nowy filmik od Maiden
https://www.youtube.com/watch?v=UjfcDOdXfr8
miałem szczerą nadzieję że to nagranie, a te lenie dały flight 666 i nagrywki killer teamu
miałem szczerą nadzieję że to nagranie, a te lenie dały flight 666 i nagrywki killer teamu
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
To nie jest Aces High z Flight 666 
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2020 3:16 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
rzeczywiście, live after death
Gdzie Ty słyszysz granie rodem z tych dwóch albumów na płytach "TBOS", czy "TFF" to ja nie wiem
www.MetalSide.pl
A początek Shadows of the valley?
Większość tych numerów można wymieszać i kompozycyjnie, bo brzmieniowo już niekoniecznie, otrzymalibyśmy spójną płytę. A do SIT i SSOASS im daleko, zarówno jakościowo (nie ma się co dziwić, to świetne krążki), jak i klimatycznie. Są to nieco bardziej rozbudowane utwory, w końcu mają trzecią gitarę i odeszli od piosenek typu RTTH, ale to w sumie tyle. Zresztą te dwa krążki nie są jakoś bardzo rozbudowane, w porównaniu do takiego Mercyful Fate, to są nawet bardzo proste.Kayn pisze: ↑wt maja 05, 2020 1:46 pm Rozumiem krytykowanie tego, że Maideni grają same "kotlety" na trasach albumowych, ale chyba trochę przesadzacie z krytyką nowych wydawnictw. Maiden po 2000 roku wciąż trzyma wysoki poziom, kontynuują co prawda pewien schemat kompozycyjny
, ale jakoś odróżniam jeden album od drugiego i to bez kłopotu
. Mało tego. IM po 2000 roku dużo bliższe jest płytom typu SiT i SSoSS, które zdaje się mają dobrą renomę wśród forumowiczów
. Jeszcze wierzę, że coś dobrego od nich usłyszymy
. Pewnie będzie to bardziej w stylu DoD i TBOS (czyli perełki poprzetykane wypełniaczami), ale jednak będzie nowy materiał, o którego jakość się nie martwię
![]()
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja bym poszedł jeszcze dalej i powiedział, że taki Alexander the Great jest bardziej rozbudowany od wszystkich utworów z TBOS i TFF. Ile w nim jest sensownych zmian tempa i solówek.
Śmiechłem
www.MetalSide.pl
Wręcz żałosne jest to z ich strony...Marcioch pisze: ↑wt maja 05, 2020 2:58 pm Nie wiedziałem gdzie to dać więc dam tutaj, nowy filmik od Maiden
miałem szczerą nadzieję że to nagranie, a te lenie dały flight 666 i nagrywki killer teamu![]()
Mogliby każdy nagrać ze smartfona swoją część jakiegoś kotleta, albo kurka "Virus" z singla i by ktoś to skleił ładnie i by to było 1000x lepsze od puszczonego nagrania starego koncertu z wygłupami killer teamu