Kto jest lepszym basistą

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Który lepszy

Steve Harris
11
55%
Flea
9
45%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Kto jest lepszym basistą

Post autor: Vorgel »

Michał pisze: pt lip 17, 2020 9:52 pm
Vorgel pisze: pt lip 17, 2020 9:19 pm Wciąż jednak ośmiu żartownisiów, zagłosowało na forum IM na tego cienkiego pajaca. Niebywałe.
Hej, Ciebie nie ma w ankiecie
Przestań się ośmieszać, mało ci wstydu?
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

geri92 pisze: pt lip 17, 2020 10:17 pm
Vorgel pisze: pt lip 17, 2020 9:29 pm Daj spokój, wstyd po prostu.
Masz, poczęstuj się.
MASC-NA-BOL-DUPY-Cudowny-lek-na-problemy-ludzi.jpeg
Tobie wybaczam. Dorastałeś w epoce rapu. I tak dobrze, że odkryłeś IM.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Vorgel pisze: pt lip 17, 2020 10:56 pm
Michał pisze: pt lip 17, 2020 9:52 pm
Vorgel pisze: pt lip 17, 2020 9:19 pm Wciąż jednak ośmiu żartownisiów, zagłosowało na forum IM na tego cienkiego pajaca. Niebywałe.
Hej, Ciebie nie ma w ankiecie
Przestań się ośmieszać, mało ci wstydu?
Skoro mowa o ośmieszaniu to jak tam Ramones i Napalm Death? I które albumy Kiss teraz lubisz?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Przeciez glosuja na tego fleta tylko po to żeby cie zirytowac Vorgel
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

To po wuja taka ankieta ? Chciałeś sobie czy co po niektórym coś udowodnić ?Czy po prostu się chciałeś powkurwiać i udowadninać ,że Twój głos jest lepszy a Ci co na Flea to sie po prostu na muzyce nie znają ...nie rozumiem ,bez sensu takie ankiety.
Następnym razem daj Steve'a ,nie wiem z G.Lee ,B.Shelley'em na przykład,może Cię zadowolą bardziej oddane głosy.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

mic7 pisze: sob lip 18, 2020 9:51 am To po wuja taka ankieta ? Chciałeś sobie czy co po niektórym coś udowodnić ?Czy po prostu się chciałeś powkurwiać i udowadninać ,że Twój głos jest lepszy a Ci co na Flea to sie po prostu na muzyce nie znają ...nie rozumiem ,bez sensu takie ankiety.
Następnym razem daj Steve'a ,nie wiem z G.Lee ,B.Shelley'em na przykład,może Cię zadowolą bardziej oddane głosy.
Ego trzeba stymulować ;) Nawet na najbardziej absurdalne sposoby :D Jeśli mu przez to lepiej to niech robi takich ankiet więcej, ja mam to w dupie XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: sob lip 18, 2020 1:55 am Przeciez glosuja na tego fleta tylko po to żeby cie zirytowac Vorgel
Wiem o tym doskonale. To nie pierwsza tego typu sonda.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

blackmailer pisze: sob lip 18, 2020 10:17 am Ego trzeba stymulować ;) Nawet na najbardziej absurdalne sposoby :D Jeśli mu przez to lepiej to niech robi takich ankiet więcej, ja mam to w dupie XD
Dla Vorgela zakładanie tego typu ankiet jest bardzo budujące bo moze udowodnić każdemu że on ma we wszystkim racje, praktycznie na każdej płaszczyźnie i wazne jest to (w jego mniemaniu) że to do niego należy decydujące słowo
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Dzosef pisze: sob lip 18, 2020 1:55 am Przeciez glosuja na tego fleta tylko po to żeby cie zirytowac Vorgel
no nie do końca, ja go po prostu uważam za lepszego basistę XD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

mic7 pisze: sob lip 18, 2020 9:51 am To po wuja taka ankieta ? Chciałeś sobie czy co po niektórym coś udowodnić ?Czy po prostu się chciałeś powkurwiać i udowadninać ,że Twój głos jest lepszy a Ci co na Flea to sie po prostu na muzyce nie znają ...nie rozumiem ,bez sensu takie ankiety.
Naiwnie wierzyłem, że jak zrobię ankietę, to ludzie przestaną się silić na bycie kontrowersyjnymi i zagłosują tak, jak po prostu czują, bez zbędnych komentarzy o wielkości przeciętniaka z Red Hot Shitty Fuckers. Jestem pewien, że gdyby na forum RHCP (o ile takie istnieje) zrobić ankietę, który lepszy, Stefek czy Flea, na Stefka byłoby zero głosów i masa komentarzy, jaki to metal jest pretensjonalny i seksistowski. Gdyby to forum (Iron Maiden) istniało w czasach, kiedy internet dopiero raczkował, a metal był na topie, to Flea zostałby zjechany jeszcze bardziej niż ja to zrobiłem. Niestety, takich fanów metalu pozostało już bardzo mało. Zamiast tego jest silenie się na obiektywizm i wywody pasujące bardziej do fanów jakiejś alternatywy czy innego vege rocka.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Vorgel pisze: sob lip 18, 2020 10:33 am
Naiwnie wierzyłem, że jak zrobię ankietę, to ludzie przestaną się silić na bycie kontrowersyjnymi i zagłosują tak, jak po prostu czują, bez zbędnych komentarzy o wielkości przeciętniaka z Red Hot Shitty Fuckers. Jestem pewien, że gdyby na forum RHCP (o ile takie istnieje) zrobić ankietę, który lepszy, Stefek czy Flea, na Stefka byłoby zero głosów i masa komentarzy, jaki to metal jest pretensjonalny i seksistowski. Gdyby to forum (Iron Maiden) istniało w czasach, kiedy internet dopiero raczkował, a metal był na topie, to Flea zostałby zjechany jeszcze bardziej niż ja to zrobiłem. Niestety, takich fanów metalu pozostało już bardzo mało. Zamiast tego jest silenie się na obiektywizm i wywody pasujące bardziej do fanów jakiejś alternatywy czy innego vege rocka.
Na szczescie skonczyly sie czasy subkultur i bycia jakims konserwatywnym bucem. Mozna miec otwarty umysl i nie zamykac sie na jeden gatunek xD
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: sob lip 18, 2020 10:33 am Niestety, takich fanów metalu pozostało już bardzo mało.
I bardzo kurwa dobrze.
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Mój zespół nr 1 - wiadomo-zespół Pana S.
RHCP znam praktycznie cała dyskografię(dodam ,że raz ich widziałem na żywo na Bemowie) może nie na wylot jak zespół Stefka ale znam i to więcej niż "dwie słabe piosenki" i jak dla mnie Flea potrafi sie poruszać w większym,że tak powiem zakresie muzycznym i pokazuje to na płytach ,praktycznie mógłby grac i jazz i blues i funk i heavy metal co też udowadniał na płytach i innych jamach.Stefkowi nic nie odbieram ale jak mam do wyboru tych dwóch basistów to wybieram tego z "vege rocka" .Tyle ode mnie.

Ps Vorgel ,Tobie nie pasuje po prostu ten rodzaj muzyki i to jest Twoje kryterium (+ ,że to forum IM !!!) ,ja staram się patrzeć bardziej obiektywnie.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

mic7 pisze: sob lip 18, 2020 10:44 am ja staram się patrzeć bardziej obiektywnie.
Nie słyszałeś wyroczni? Obiektywizm jest dla słabych, a nie fanów metalu! \m/
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

blackmailer pisze: sob lip 18, 2020 10:44 am
Vorgel pisze: sob lip 18, 2020 10:33 am Niestety, takich fanów metalu pozostało już bardzo mało.
I bardzo kurwa dobrze.
Bez komentarza.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

mic7 pisze: sob lip 18, 2020 10:44 am Mój zespół nr 1 - wiadomo-zespół Pana S.
RHCP znam praktycznie cała dyskografię(dodam ,że raz ich widziałem na żywo na Bemowie) może nie na wylot jak zespół Stefka ale znam i to więcej niż "dwie słabe piosenki" i jak dla mnie Flea potrafi sie poruszać w większym,że tak powiem zakresie muzycznym i pokazuje to na płytach ,praktycznie mógłby grac i jazz i blues i funk i heavy metal co też udowadniał na płytach i innych jamach.Stefkowi nic nie odbieram ale jak mam do wyboru tych dwóch basistów to wybieram tego z "vege rocka" .Tyle ode mnie.

Ps Vorgel ,Tobie nie pasuje po prostu ten rodzaj muzyki i to jest Twoje kryterium (+ ,że to forum IM !!!) ,ja staram się patrzeć bardziej obiektywnie.
Pytanie brzmi, czy Flea grał jazz czy mógłby? Bo to jest różnica. Ja nie patrzę obiektywnie na coś, co uwielbiam, a uwielbiam muzykę i jestem do bólu subiektywny w swoich ocenach. Obiektywizm dobry jest dla fanów, którzy boją się innych fanów i trzymają się w rezerwie za dzióbki, żeby przypadkiem nie powiedzieć czegoś, co wykluczy ze stada 'obiektywnych' danego osobnika. Dla mnie taka postawa jest zaprzeczeniem metalu jaki ja poznawałem ponad 30 lat temu i nic już tego nie zmieni. Jestem za stary na zmiany.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Pytanie było kto jest lepszym basistą, a nie którego basistę bardziej lubisz :)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Mam zrobić kolejną sondę? Weźmie w niej udział 5 osób, bo reszta 'nie będzie chciała mi przyznać racji'. A poza tym, super, że tutaj tylu ekspertów od gitary basowej, którzy potrafią obiektywnie określić dlaczego Flea jest ponoć lepszy.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Zrób, zrób. Bylebyś później nie odwracał kota ogonem i wciskał czegoś typu: "miałem rację, że stefek lepszy" XD
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

A ja patrzę obiektywnie i nie patrzę na żadne subkultury ,szczerze mówiąc to wali mnie co słuchają inni ,ja słucham co mi się podoba np.ostatnio słuchałem Sannah,Mela Koteluk ,K.Kowalska ,Podsiadło czy Korteza .Najwięcej poruszam sie oczywiście w kręgach szeroko pojętego rocka i metalu ale nie zamykam się w klepsydrze i nie skazuję ww.muzyków OD RAZU na gorszych.Podsumowując ,dla mnie lepszym basistą jest Flea a kogo bardziej lubię chyba Steva bo bardziej lubię IM niż RHCHP ale zaznaczam ,że nie znam osobiście ani jednego ani drugiego jegomościa ;)
ODPOWIEDZ