Najlepszy death/ black metalowy perkusista?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Najlepszy death/ black metalowy perkusista?
Skoro były na najlepszego hard rockowego, heavy i thrash metalowego bębniarza to teraz może wasze opinie dotyczące najlepszych perkusistów z death i black metalu. Stephen Priestly, Reed St. Mark z Celtic Frost, Quorthon z Bathory i Mantas z Venom nie brani pod uwagę bo to nie aż takie ekstremalne bębnienie jak pozostałych
-
Deleted User 2259
Re: Najlepszy death/ black metalowy perkusista?
Reinert, Christy, Docent. Na Roddy'ego zapomnialem oddac glosu, a widze, ze jest tutaj na liscie.
Nie oddaje głosu bo za mało siedzę w klimacie ale lubię grę Hellhammera, Inferno, za ostatni album Vadera Jamesa Stevarta i jeszcze naszego Darka "Daraya" Brzozowskiego
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ken Owen, Bill Andrews, Donald Tardy i najlepszy z nich Mick Harris.
Inny (Darkside)
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
Założycielu. Chyba dałeś dupy. Nie widzę Gene Hoglana. Zatem głosuję na Inny.
Hoglan był jako thrashowy bębniarz.Pierre Dolinski pisze: ↑ndz lip 19, 2020 6:33 pm Założycielu. Chyba dałeś dupy. Nie widzę Gene Hoglana. Zatem głosuję na Inny.
-
Deleted User 5490
Trochę dziwne go tu nie widzieć skoro zagrał na dwóch najlepszych płytach Death. 
Lubię bardzo płyty Death z Hoglanem ale pewnie ktoś zasugerował się Dark Angel i faktem, że od 2012 łupie w TestamenciePierre Dolinski pisze: ↑ndz lip 19, 2020 6:36 pm Trochę dziwne go tu nie widzieć skoro zagrał na dwóch najlepszych płytach Death.![]()
-
Deleted User 5490
Ktoś tak samo mógłby się sugerować, że Sean Reinert nagrał z Death jedną płytę a oprócz tego kilka płyt z Cynic, Gordian Knot, Aghora, Aeon Spoke, na solowym projekcie S. Malone - Cortland, itd.. z czego wymienionego nic nie jest death metalem. 
Reinerta nigdy nie kojarzyłem jako klasycznie death metalowego bębniarza. Na pewno nie kojarzył mi się tak jak Donald Tardy czy zdecydowanie Pete Sandoval.
-
Deleted User 5490
Tak ale znalazł się w ankiecie a Hoglan nie. Albo są jakieś kryteria jednakowe dla wszystkich, np. przynajmniej jedna death/black metalowa płyta, albo nie. 
Ostatnio zmieniony ndz lip 19, 2020 8:11 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ja ustalałem ankietę. Ja bym go nie umieścił 
-
Deleted User 5490
No nie ustaliłeś, ale z Tobą gadam, bo polemizujesz, a autor ankiety nie.
Ja osobiście najbardziej kojarzę Hoglana z thrashem więc w tym sensie się zgadzam. Po prostu wywaliłbym Reinerta z tej ekipy. Nic poza tym 
Mi tez Gene Gene Hoglan najbardziej sie z thrashowym łupaniem kojarzy. Głównie właśnie z Dark Angel i Testament jak ktoś wcześniej już tez zauważył
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Gene Hoglan jest już w ankiecie thrash metalowych bebniarzyPierre Dolinski pisze: ↑ndz lip 19, 2020 6:33 pm Założycielu. Chyba dałeś dupy. Nie widzę Gene Hoglana. Zatem głosuję na Inny.
http://sanktuariumfc.org/forum/viewtopi ... 47&t=14637
ze względu na jego gre w Dark Angel, Testament, Viking, Forbidden
Reinerta mimo wszystko wiekszosc fanów metalu kojarzy z death metalowych płyt (Death, Cynic)Pierre Dolinski pisze: ↑ndz lip 19, 2020 7:49 pm Ktoś tak samo mógłby się sugerować, że Sean Reinert nagrał z Death jedną płytę a oprócz tego kilka płyt z Cynic, Gordian Knot, Aghora, Aeon Spoke, na solowym projekcie S. Malone - Cortland, itd.. z czego wymienionego nic nie jest death metalem.![]()
-
Deleted User 5490
W sumie muzyka nie znosi podziałów. Nie upieram się. Z drugiej strony Reinert nagrał jedną death metalową płytę z Death, ale za to JAKĄ...
Gene Hoglan nagrał zaś dwie(i to JAKIE
) płyty Death. Do tego jeden album z blackowymi Old Man’s Child - Ill-natured Spiritual Invasion.
Adrian S.O.S. Tak prawdę mówiąc pierwszy album Cynic nie jest death metalem(chyba, że bardzo się uprzeć) a następne tym bardziej nie. Kiedyś też uważałem Focus za death metal, ale tam tak naprawdę death metalu jest tyle co kot napłakał. Poza growlowymi wstawkami i tym, że Reinert czasem przyłoił na 2 stopach, to nie ma tam death metal. I to jest siła tego albumu. Jedyny w swoim rodzaju. Nikt czegoś takiego wcześniej nie robił. Nie wiadomo jak nazwać tą muzykę.
To nie jest death metal, bo większość moich znajomych, którzy death metalu nie cierpią, polubiła Focus od pierwszego słuchnięcia.
Z death metalem muzyków Cynic łączy tylko to, że potrafią/potrafili go zagrać. Malone i Masvidal zagrali w Death na "Human", Jason gobel nagrał z Monstrosity "Imperial Doom", zaś Masvidal zagrał jeszcze z Master na "On The Seventh Day God Created... Master".
Adrian S.O.S. Tak prawdę mówiąc pierwszy album Cynic nie jest death metalem(chyba, że bardzo się uprzeć) a następne tym bardziej nie. Kiedyś też uważałem Focus za death metal, ale tam tak naprawdę death metalu jest tyle co kot napłakał. Poza growlowymi wstawkami i tym, że Reinert czasem przyłoił na 2 stopach, to nie ma tam death metal. I to jest siła tego albumu. Jedyny w swoim rodzaju. Nikt czegoś takiego wcześniej nie robił. Nie wiadomo jak nazwać tą muzykę.
To nie jest death metal, bo większość moich znajomych, którzy death metalu nie cierpią, polubiła Focus od pierwszego słuchnięcia.
Z death metalem muzyków Cynic łączy tylko to, że potrafią/potrafili go zagrać. Malone i Masvidal zagrali w Death na "Human", Jason gobel nagrał z Monstrosity "Imperial Doom", zaś Masvidal zagrał jeszcze z Master na "On The Seventh Day God Created... Master".
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2020 10:05 am przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie podobnie Hoglan jest bardziej thrashowym perkusista niż deathowym. Na płytach Death nie grał jak death metalowy perkusista. Raczej więcej patentów jest tam wyniesionych ze szkoły thrashowej
-
Deleted User 5490
Ale jak to razem zagrało.... wow.