Bitwa Artystów - komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Bitwa Artystów - komentarze

Post autor: Vorgel »

Nie tak bardzo jak teraz racjonalny argument atakujący Twój brak zrozumienia kwestii.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

I tak w kółko ;) Ja mówię, że byli mocarni i to w okresie kiedy Annihilator to ledwo dyszał albo w najlepszym razie nagrywał totalne średniaki. Możemy tak gadać do końca świata i jeden dzień dłużej.

PS. IE od dawna odsadzili Annihilator bo Waters jakoś kompozycyjnie sadzi te swoje nudy albo auto-plagiaty (alternatywnie chce wrócić do okresu chwały czasem) ;) No i może pomaga im fakt, że Block jest tak z 10x lepszym wokalistą od Watersa (i od Paddena też w sumie) ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 10:50 pm Po wysłuchaniu płyty Iced Earth stało się dla mnie jasnym dlaczego ten zespół nie osiągnął nic i nie osiągnie. Byli słabi.
Pomijam już majaczenie o staniu na straży metalu i tym podobne bzdury, ale Iced Earth ma status pokroju Blind Guardian np. którym się jarasz i który stosując Twoje kryteria notabene też szczególnie nowatorski nie jest
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 10:51 pm
Zdan pisze: wt lip 21, 2020 10:47 pm
Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 10:43 pm Nie kompromituj się Zdan. Alice in Hell to klasyka technicznego thrashu. Coś o czym Iced Earth może jedynie pomarzyć.
"Stormrider" to klasyka amerykańskiego power/thrashu. Coś o czym Annihilator może jedynie pomarzyć. Widzisz? Też umiem ;)

PS. Gdzie pisałem o debiucie Annihilator? ;)
Nie, Alice in Hell to klasyka. Tamtej płyty Iced Earth nie pamiętają już nawet najstarsi fani, nie wysilaj się nie należysz do nich ;)
Patrz a są ludzie którzy słuchają dłużej metalu od Ciebie i kochają ten krążek IE. Szach mat? ;) Sam się nie wysilaj w obronie upadłego dziada jakim jest Waters. "Stormrider" to taka sama klasyka jak "Alice..." ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Vorgel jakie nowe płyty Annihilatora słuchałeś?
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie, nieprawda. Nie było Cię wtedy, nie wiesz.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

blackmailer pisze: wt lip 21, 2020 10:56 pm Vorgel jakie nowe płyty Annihilatora słuchałeś?
A co to ma za znacznie, słyszałem For the Demented. Dla mnie album do zapomnienia. Iced Earth do zapomnienia w całości.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 10:56 pm Nie, nieprawda. Nie było Cię wtedy, nie wiesz.
Czyli tak - nie rozmawiamy o muzyce z lat 50 jak rozumiem? I o dużej ilości jazzu? ;)

Chyba już kiedyś obaliliśmy ten argument ;) Musimy do tego wracać? ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 10:57 pm
blackmailer pisze: wt lip 21, 2020 10:56 pm Vorgel jakie nowe płyty Annihilatora słuchałeś?
A co to ma za znacznie, słyszałem For the Demented. Dla mnie album do zapomnienia. Iced Earth do zapomnienia w całości.
A nie bo do pamiętania! ;) Może nie całe ale sporo! ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Zastanawia mnie też jedno - czemu ciągle wychodzą jakieś re-edycje, kompilacje, boxy tych płyt IE (jak już idziemy w temacie sprzedaży i tego typu). Ktoś to musi kupować ;) Albo wytwórnie to kretyni albo fani to idioci ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt lip 21, 2020 10:59 pm
Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 10:56 pm Nie, nieprawda. Nie było Cię wtedy, nie wiesz.
Czyli tak - nie rozmawiamy o muzyce z lat 50 jak rozumiem? I o dużej ilości jazzu? ;)

Nie jestem znawcą jazzu, mam ograniczone pojęcie o tej muzyce. Lubię i słucham wybranych wykonawców, to wszystko. Na metalu zjadłem zęby.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Bardzo sporo, jeszcze jak!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt lip 21, 2020 11:01 pm Zastanawia mnie też jedno - czemu ciągle wychodzą jakieś re-edycje, kompilacje, boxy tych płyt IE (jak już idziemy w temacie sprzedaży i tego typu). Ktoś to musi kupować ;) Albo wytwórnie to kretyni albo fani to idioci ;)
To są reedycje na poziomie tysiąca egzemplarzy. Dla koneserów. Wiele zespołów tak robiło. Voivod mieli numerowane reedycje, Nothingface i Angel Rat. Chyba 2000 każdej, nie pamiętam już. Obie zresztą mam z cyferkami.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 11:01 pm
Zdan pisze: wt lip 21, 2020 10:59 pm

Nie jestem znawcą jazzu, mam ograniczone pojęcie o tej muzyce. Lubię i słucham wybranych wykonawców, to wszystko. Na metalu zjadłem zęby.
Ale wypowiadasz się a przecież Cię wtedy nie było ;) No to jak to jest ;)

Poza tym co do metalu to ja chyba kilka szczęk wywaliłem bo byłbym skłonny założyć się, że przesłuchałem więcej płyt i znam więcej wykonawców (i to szeroko od NWOBHM do death i black metalu) ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 11:04 pm
Zdan pisze: wt lip 21, 2020 11:01 pm Zastanawia mnie też jedno - czemu ciągle wychodzą jakieś re-edycje, kompilacje, boxy tych płyt IE (jak już idziemy w temacie sprzedaży i tego typu). Ktoś to musi kupować ;) Albo wytwórnie to kretyni albo fani to idioci ;)
To są reedycje na poziomie tysiąca egzemplarzy. Dla koneserów. Wiele zespołów tak robiło. Voivod mieli numerowane reedycje, Nothingface i Angel Rat. Chyba 2000 każdej, nie pamiętam już. Obie zresztą mam z cyferkami.
No ale jak co trochę to wychodzi to ludność bierze. Znaczy się opłaca to wytwórnia to biznes i z zasady nie robią rzeczy które się nie opłacają :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Opłaca się, bo są fani którzy to wezmą za dużą kasę. Tak kiedyś było z albumami Mekong Delta. Teraz to wszystko staniało, a dodatkowo wydania nie są jakieś specjalnie atrakcyjne. Poza pewnymi wyjątkami. Widziałem Workingman's Dead Grateful Dead z trójwymiarowym obrazkiem deluxe za ponad stówę. Ale to są jakieś dziwactwa.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: wt lip 21, 2020 11:05 pm

Poza tym co do metalu to ja chyba kilka szczęk wywaliłem bo byłbym skłonny założyć się, że przesłuchałem więcej płyt i znam więcej wykonawców (i to szeroko od NWOBHM do death i black metalu) ;)
Więcej takiego samego grania? Więcej kopii, czasem bezczelnych tego co było 30 lat temu? Dajże spokój. Ja znam od podstaw genezę tej muzyki. Ty musisz wysłuchać tysiąc zespołów, ja wysłucham 100 i to samo wychwycę. Nie wiń się za to, po prostu nie BYŁO CIĘ WTEDY ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt lip 21, 2020 11:12 pm
Zdan pisze: wt lip 21, 2020 11:05 pm

Więcej takiego samego grania? Więcej kopii, czasem bezczelnych tego co było 30 lat temu? Dajże spokój. Ja znam od podstaw genezę tej muzyki. Ty musisz wysłuchać tysiąc zespołów, ja wysłuchał 100 i to samo wychwycę. Nie wiń się za to, po prostu nie BYŁO CIĘ WTEDY ;)
W takim razie Ty pochylasz głowę przed jeszcze starszymi od siebie? Coś tego nie widzę monsieur Vorgel ;) Poza tym - znam więcej zespołów od Ciebie i to z szerszego zakresu metalu (bo coś nie widzę żebyś był ekspertem od blacku czy fińskiego death metalu). To kto zjadł zęby na metalu a kto jest ograniczony do 100 zespołów? ;) Pozostawiam to bez odpowiedzi bo nie chodzi o chwalenie się ;) Różne rzeczy mi zarzucano ale jeszcze nie braku wiedzy ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Tak, pochylam, o ile to było dla tych osób ważne. Oczywiście. I z tego co zaobserwowałem, a mówię tutaj o ludziach nie tylko z naszego kraju, oni niekoniecznie używają tych wszystkich etykietek, ale znają się na rzeczy. I słyszałem też, od moich amerykańskich kolegów, ten termin rock and roll, on był wykorzystywany do opisania muzyki metalowej w latach 80. Rozumiesz to? Pewnie nie ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Z Twoich postów nigdy ale to nigdy nie widziałem żebyś pochylił głowę przed kimkolwiek więc to poddaję pod wątpliwość. Mogę się mylić oczywiście (jak ze wszystkim). Jeśli z kolei uważasz, że obecnie lata poświęcone na słuchanie tej muzyki, szukanie, wertowanie, docieranie do kolejnych zespołów, kupowanie płyt za gruube pieniądze, pisanie recenzji a wreszcie nagrywanie podcastów i filmików (a w tym czasie mógłbym robić cokolwiek innego) oznacza, że mi nie zależy to nie wiem co mam powiedzieć i wysiadam z tej dyskusji. Nie będę się z Tobą przepychał. W pewnym sensie nawet podziwiam, że masz żelazne racje i ich bronisz. Osobiście wolałem być bardziej elastyczny i czerpać od kogoś jak widać, że ma wiedzę i przesłuchał coś czego nie znam a co może być ciekawe.
ODPOWIEDZ