Na rzecz godzin pitolenia na czystym klawiszu XD
Top 50 płyt - WYZWANIE - Invader
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Top 50 płyt - WYZWANIE - Invader
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zgoda. Listen Rudessa z 93 roku to majstersztyk. Czemu w Dt idzie w te symfoniczne klimaty - nie wiem. Jego klawisze są cieżkie i przytłaczają, a mogłyby być majestatyczne i klimatyczne jak te Moorea.
-
Deleted User 2259
22. Manowar - The Triumph of Steel (1992)

No i mamy Królów Metalu. Epicki album, najlepszy moim zdaniem skład. Totalne zniszczenie. Wspominałem już, że lata 91-92 uważam za najlepsze w muzyce, oto przykład właśnie dlaczego. Album godny jak najbardziej polecenia dla każdego fana metalu, ale nie tylko. Gdzieś kiedyś czytałem, że to świetny zespół na siłownie
lecz dla mnie zdecydowanie lepszy jest na imprezy, choć może niekoniecznie ten krążek.
Ulubione utwory: Achilles, Agony and Ecstasy in Eight Parts, The Power of Thy Sword
Ocena końcowa: 8.5/10 - bardzo dobry album
21. Liquid Tension Experiment - Liquid Tension Experiment (1998)

Doskonały album, kiedyś był o wiele wyżej, ale te krótsze utwory-przerywniki trochę mniej mi leżą, tak czy inaczej mus dla fanów prog metalu spod znaku DT czy KC. Bardzo różnorodne wydawnictwo, ani chwili nie nuży imo. Ostatni utwór to jedna wielka improwizacja, gdzie Tony Levin powiedział, że jeśli w ciągu 3 minut nic nie zaczną improwizować, to on wychodzi ze studia i idzie do domu, a dzieje się tam naprawdę sporo. Utwór ma prawie 30 minut i zawiera jedne z najlepszych partii poszczególnych muzyków, jakie kiedykolwiek słyszałem. Już nie muszę dodawać, że produkcja powala na glebę.
Ulubione utwory: Paradigm Shift, Freedom of Speech, Universal Mind, Three Minute Warning
Ocena końcowa: 8.66/10 - bardzo dobry album z plusem

No i mamy Królów Metalu. Epicki album, najlepszy moim zdaniem skład. Totalne zniszczenie. Wspominałem już, że lata 91-92 uważam za najlepsze w muzyce, oto przykład właśnie dlaczego. Album godny jak najbardziej polecenia dla każdego fana metalu, ale nie tylko. Gdzieś kiedyś czytałem, że to świetny zespół na siłownie
Ulubione utwory: Achilles, Agony and Ecstasy in Eight Parts, The Power of Thy Sword
Ocena końcowa: 8.5/10 - bardzo dobry album
21. Liquid Tension Experiment - Liquid Tension Experiment (1998)
Doskonały album, kiedyś był o wiele wyżej, ale te krótsze utwory-przerywniki trochę mniej mi leżą, tak czy inaczej mus dla fanów prog metalu spod znaku DT czy KC. Bardzo różnorodne wydawnictwo, ani chwili nie nuży imo. Ostatni utwór to jedna wielka improwizacja, gdzie Tony Levin powiedział, że jeśli w ciągu 3 minut nic nie zaczną improwizować, to on wychodzi ze studia i idzie do domu, a dzieje się tam naprawdę sporo. Utwór ma prawie 30 minut i zawiera jedne z najlepszych partii poszczególnych muzyków, jakie kiedykolwiek słyszałem. Już nie muszę dodawać, że produkcja powala na glebę.
Ulubione utwory: Paradigm Shift, Freedom of Speech, Universal Mind, Three Minute Warning
Ocena końcowa: 8.66/10 - bardzo dobry album z plusem
Bardzo lubię pierwsze LTE - zwłaszcza Freedom of Speech, Universal Mind, Kindred Spirits.
Jakby zliczyć wszystkie albumy DT i gdzie grali muzycy DT to wyjdzie połowa listy Invadera 
Prawnie zakazać DT i projektów związanych z DT jak polskiego reggae 
DT już nagrali to co wartościowe więc można zakazać
A muzyków pod ścianę i wyroki za gwałt na metalu (i prog rocku) 
No nie, tylko Jamesa
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Ja z LaBrie mam taki problem odwieczny że nie wiem czy on teraz gorzej śpiewa czy wygląda 
śpiewa, widziałem go w lutym i trzyma się całkiem nieźle
taka zadbana ciocia po 50tce
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Myślałem, że bez nich tylko Meta, "grandże" i Maiden
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
20. Rush - Moving Pictures (1981)

Coś mi się odwidziało i nie jest to już mój ulubiony krążek kanadayjskiego trio. Co nie zmienia faktu, że jak najbardziej zasługuje na wysoką pozycje. Absolutna klasyka. Rush poznałem przez kolegę taty, przyniósł kilka płyt do domu, i od razu spodobał mi się właśnie ten album. Przystępny, ale zarazem ambitny LP.
Ulubione utwory: The Camera Eye
Ocena końcowa: 8.71/10 - bardzo dobry album z plusem
19. Shawn Lane - Powers of Ten (1992)

Shawn Lane - shredder wszech czasów? być może, gra na prawie na wszystkich instrumentach. Jak ktos lub klimaty jazz/fusion/prog mieszane ze shreddem, to jest to album dla niego. Wielka szkoda, że ten wielki gitarzysta już nie żyje.
Ulubione utwory: Get You Back, Piano Concertino: Transformation of Themes, Rules of the Game, Gray Pianos Flying
Ocena końcowa: 8.72/10 - bardzo dobry album z plusem

Coś mi się odwidziało i nie jest to już mój ulubiony krążek kanadayjskiego trio. Co nie zmienia faktu, że jak najbardziej zasługuje na wysoką pozycje. Absolutna klasyka. Rush poznałem przez kolegę taty, przyniósł kilka płyt do domu, i od razu spodobał mi się właśnie ten album. Przystępny, ale zarazem ambitny LP.
Ulubione utwory: The Camera Eye
Ocena końcowa: 8.71/10 - bardzo dobry album z plusem
19. Shawn Lane - Powers of Ten (1992)

Shawn Lane - shredder wszech czasów? być może, gra na prawie na wszystkich instrumentach. Jak ktos lub klimaty jazz/fusion/prog mieszane ze shreddem, to jest to album dla niego. Wielka szkoda, że ten wielki gitarzysta już nie żyje.
Ulubione utwory: Get You Back, Piano Concertino: Transformation of Themes, Rules of the Game, Gray Pianos Flying
Ocena końcowa: 8.72/10 - bardzo dobry album z plusem
A ile milionów płyt sprzedał ten cały Shawn Lane?
-
Deleted User 2259
Raczej nie był to miliony, ale w środowisku gitarzystów jest baaaardzo ceniony
Legenda niczym Jason Becker, tylko mniej znany.
Ale w środowisku perkusistów chyba już nie. Jak się nie potrafi to się zatrudnia pałkera, a nie wstawia automat perkusyjny. Co on jest Sister of Mercy ?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szanuje za Triumf Stali, hail!