Speed Of Light - opinie o nowym teledysku
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Speed Of Light - opinie o nowym teledysku
Jak dla mnie bardzo dobry teledysk. Dużo nawiązań do różnych gier (np. Mortal, Donkey Kong). Mnie zaciekawił bardzo i uwielbiam go oglądać, jeden z najlepszych teledysków 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Minęło prawie dwa lata od premiery teledysku. Ponad 18mln odtworzeń. Nie jest to sukces Gangnama, ale jest się z czego cieszyć. Uważam, że taki wynik świadczy o dużym zainteresowaniu ostatnią płytą Maiden.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

2. rocznica premiery tego stawiającego wysoko poprzeczkę klipu przypada właśnie na dzisiaj. Średnio rocznie po ok. 9 mln 150 tys. wyświetleń to bardzo porządny rezultat. 
-
Deleted User 2259
Teledysk taki sobie, jakoś mam tak, że nie potrafię oglądać wiele razy ich teledysków, zdecydowanie najbardziej podobają mi się na których widać zespół, lub jest pokazana jakaś historia (CIPWM, 2 minutes) ten pierwszy to chyba mój ulubiony ich w ogóle.
Daję mocne 6.
Daję mocne 6.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

3. rocznica premiery klipu, średnio rocznie prawie 7 mln wyświetleń, jest dobrze!
Zdziwiłem się. Ta piosenka jest tak słaba, że mógłbym przysiądz, że pochodzi z Final Frontier. Jest niemal identyczna z Dorado 
Ale faktycznie, to najsłabszy numer na BOS ...
Ale faktycznie, to najsłabszy numer na BOS ...
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Klip ma ciekawy i pewnie ludziska ogladaja
Dawno juz maiden nie mial dobrego singla
Zazwyczaj najgorszy utwor na plycie
Dawno juz maiden nie mial dobrego singla
Zazwyczaj najgorszy utwor na plycie
Mogliby tych singli nie nagrywać. Serio!
Ostatni sensowny to chyba "The Wicker Man" (mówię o tych "pierwszych")... a i zdaje się, że Benek też był pierwszy?
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Co Wy chcecie od "Speed of Light"? Przecież to bardzo fajny numerek, szybki i z jajem.
może z jednymZakkahletz pisze: ↑wt sie 14, 2018 4:19 pm Co Wy chcecie od "Speed of Light"? Przecież to bardzo fajny numerek, szybki i z jajem.
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Ostatnim bardzo dobrym singlem był Rainmaker.
Swoją drogą- szkoda, że tak rzadko nagrywają te płyty teraz, są jakie są, ale emocje związane z ich wychodzeniem, to coś pięknego.
Swoją drogą- szkoda, że tak rzadko nagrywają te płyty teraz, są jakie są, ale emocje związane z ich wychodzeniem, to coś pięknego.
A mi SoL z czasem się spodobał, choć pamiętam, że gdy go pierwszy raz usłyszałem to byłem strasznie zawiedziony. Trochę po prostu mało maidenowy jest ten kawałek i nie ma w nim jakichś mega zapadających w pamięc melodii, bardziej kojarzy mi się ze stylem Van Halen. Z czasem go polubiłem, bo jest to coś innego niż zwykle, no i wersja na żywo to petarda, dopiero tam pokazuje drugie jajo 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

No i mamy 4 lata od premiery teledysku. Zainteresowanie spadło (doszło ok. półtora miliona hitów od połowy sierpnia ubiegłego roku), ale w sumie, licząc od premiery, jest przyzwoicie.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Latka lecą... Dzisiaj 5. rocznica!
Już ponad 23,7 mln odpaleń na YT. Roczna średnia z ostatnich 3 lat: ok. 1,8 mln hitów, czyli zainteresowanie się trzyma na dobrym poziomie.
Od samego początku i ta piosenka, i teledysk do niej ani trochę mi się nie znudziły i uważam, że są po prostu git.
Już ponad 23,7 mln odpaleń na YT. Roczna średnia z ostatnich 3 lat: ok. 1,8 mln hitów, czyli zainteresowanie się trzyma na dobrym poziomie.
Od samego początku i ta piosenka, i teledysk do niej ani trochę mi się nie znudziły i uważam, że są po prostu git.
- blackcocker
- -#Moderator

Tez bardzo lubię ten numer
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Również żywię sympatię do SOL. Fajnie rozpoczęło nowy cykl albumowy i wciąż trzyma poziom po tych 5 latach. Lubię ten purplowy klimat, którym nasączyli ów numer.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie jestem wielkim fanem, ale bardzo solidny numer.
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Jak cała płyta TBOS jest do dupy tak SOL całkiem przyjemny (razem z otwierającym) ,słucham go do dziś.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
-
Deleted User 357
Średni strasznie ale wciąż lepsze niż El Dorado