Pod żadnym
Bitwa Artystów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bitwa Artystów - komentarze
To nie jest odpowiedź
Skala głosu co najważniejsze, a także popularność przemawia za Geoffem. Ale Dio za to co zrobił z Rainbow jest w jakimś sensie bardziej wpływowy, to faktycznie w tym może przebić Geoffa.
To jest odpowiedź
Moja odpowiedź
Nie no - jaja sobie robię. Odbiór wokalistów to tak subiektywna sprawa, że nawet nie będę o tym gadał. Ludzie np. nienawidzą Gerrita z Sacred Steel a ja jestem jego ultrasem 
Koleś z Sacred Steel sobie robi jaja i ja akurat jestem na to oburzony, tak nie można 
Ja go nie trawię 
Za Biffem też nie przepadam, a chyba w każdej rundzie na niego głosowałem, więc w moim odczuciu miał bardzo łatwą drabinkę. Za to Dio to jeden z moich faworytów, a po drodze pokonał Byrona i Mercurego - gdybym miał sam decydować kto przechodzi, to nie wiem czy Dio przeszedłby pierwszą rundę. Jego przewagą było głównie to, że lubię go i w Rainbow i w BS i w Dio. No i jako jedynego z tej trójki widziałem go na żywo i niesamowicie mi się podobało co wtedy słyszałem.
Za Biffem też nie przepadam, a chyba w każdej rundzie na niego głosowałem, więc w moim odczuciu miał bardzo łatwą drabinkę. Za to Dio to jeden z moich faworytów, a po drodze pokonał Byrona i Mercurego - gdybym miał sam decydować kto przechodzi, to nie wiem czy Dio przeszedłby pierwszą rundę. Jego przewagą było głównie to, że lubię go i w Rainbow i w BS i w Dio. No i jako jedynego z tej trójki widziałem go na żywo i niesamowicie mi się podobało co wtedy słyszałem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Właśnie za taki odbiór też faceta absolutnie uwielbiam. W jego przypadku rozumiem absolutnie to, że go nie lubią. Ja uważam, że jego zespół i on są absolutnie fantastyczny. Następna rzecz - bez związku z wokalem czy muzyką którą gra - to fakt, że to przemiły facet oraz absolutny maniak metalu.
Gdyby facet miał głos to śpiewanie z manierą Blitza mogłoby mu nawet wyjść. Ale nie ma i efekt jest komiczny. Brakuje mu też charyzmy np takiego Marka Sheltona, który wokalu potężnego nie miał, ale potrafił śpiewać z charakterem. A tamten się wygłupia 
Jak mówiłem o wokalistach nie dyskutuję ale rozumiem takie komentarze w jego kierunku. Odbieram go totalnie inaczej i tyle.
To że rozumiesz jest już dowodem na to, że taka też była Twoja pierwotna reakcja na tego wokalistę. Muzycznie ten zespół nie był taki zły, ale wokal wszystko rujnuje. Battle Angel to muzycznie mocny kawałek, który fajnie by wypadł z wokalem Blitza.
Zabawne ale nie. Od razu gdy usłyszałem numer z Wargods Of Metal z jego wokalem to bardzo mi się podobały. Jednocześnie potrafię a przynajmniej próbuję spojrzeć na to z innej strony niż swoja własna i dlatego rozumiem czemu może być tak. Sam mógłbym gościa słuchać do końca świata.
Czyli jednak rozumiesz, co z jego wokalem jest nie tak.
Dla innych? Absolutnie. Tak samo jak rozumiem czemu ludzie nie trawią Sheltona żeby podać inny przykład.
- blackcocker
- -#Moderator

Eh no i Half nie wygra
A Geoff przegrywający z Byfordem... XD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Biff Byford król! 
- blackcocker
- -#Moderator

No może może... To bardzo dobry wokalista, ale gdzie mu tam do Geoffa... 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Z tej dwójki jako ignorant, abnegat, muzyczny indolent, człowiek bez gustu oraz fan łomotu - wybieram Byforda 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Lubię Saxon, lubię Biffa, ale Geoff to tak z 5 lig wyżej.
Biff nie ma startu do Geoffa. I nie piszę tylko platynach 
Biff >>> Geoff. Przynajmniej w tym domu 
-
Deleted User 2259
Geddy zasłużona wygrana, choć myślałem, że w finale zmierzy się z Levinem.