Najlepszy wokalista - BITWA: Superpuchar Ronnie James Dio vs Bruce Dickinson
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Najlepszy wokalista - BITWA: Superpuchar Ronnie James Dio vs Bruce Dickinson
A co, pobawmy się w Superpuchar. Bitwa Wokalistów jak wiadomo odbyła się bez udziału muzyków Iron Maiden, więc sprawdźmy czy zwycięzca Bitwy poradzi sobie z przedstawicielem Maiden.
W lewym narożniku Ronnie James Dio murowany faworyt bitwy zanim ona się odbyła. W drodze po tytuł pokonał prawie do zera Davida Byrone'a, Blackiego Lawlessa, Davida Coverdale'a. Postawił mu się Freddie Mercury, ale i on nie dał rady. Rozpędzony Dio wszamał Geoffa Tate'a, a potem odniósł pewne zwycięstwo nad drugim z faworytów - Robem Halfordem.
Na przeciwko Dio staje znany i lubiany pilot samolotów, szermierz, pisarz, a czasami nawet wokalista Iron Maiden - Bruce Dickinson.
Ankietę dałem na 7 dni.
W lewym narożniku Ronnie James Dio murowany faworyt bitwy zanim ona się odbyła. W drodze po tytuł pokonał prawie do zera Davida Byrone'a, Blackiego Lawlessa, Davida Coverdale'a. Postawił mu się Freddie Mercury, ale i on nie dał rady. Rozpędzony Dio wszamał Geoffa Tate'a, a potem odniósł pewne zwycięstwo nad drugim z faworytów - Robem Halfordem.
Na przeciwko Dio staje znany i lubiany pilot samolotów, szermierz, pisarz, a czasami nawet wokalista Iron Maiden - Bruce Dickinson.
Ankietę dałem na 7 dni.
Re: Najlepszy wokalista - BITWA: Superpuchar Ronnie James Dio vs Bruce Dickinson
Dickinson pożera Dio, choćby samymi tylko Shock Tactics i The Number of the Beast.
Re: Najlepszy wokalista - BITWA: Superpuchar Ronnie James Dio vs Bruce Dickinson
Oczywiście Ronnie. Za wszystkie Sabbathy, Rainbow, solowe rzeczy i do tego znakomity krażek jako Heaven and Hell.
Dio. Wszędzie perfekcyjny. Dickinson daleko w tyle. Jeszcze kilku między tymi dwoma by się znalazło.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Różnice minimalne, ale jednak Halford > Dickinson > Dio.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dickinson był jednak dużo bardziej wszechstronny. Nie lubię jego płyt solowych, ale nie z powodu wokalu.
-
Deleted User 357
1. Dio
2. Halford
3. Adams
4. Dickinson
2. Halford
3. Adams
4. Dickinson
Lubie ich równo, więc nie głosuje
Dio. Za wszystkie jego "wcielenia" od Elf do Heaven & Hell włącznie. No i gość mając 67 lat na karku wciąż był w wybornej formie.
Wolę Dickinsona, emocjonalnie jestem związany bardziej z IM, niż z którąkolwiek kapelą Ronniego, ale Dio to jednak totalna potęga, więc głos na niego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Głos na BD, bo za tym drugim nie przepadam, za bardzo rak n rollowy
No to chyba w Elf, bo sam Bruce brzmiał kiedyś, jakby prosto z lekcji śpiewu od Dio wyszedł 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bruce
Wokal Dio najbardziej mi leżał w Rainbow, ale i tak większą przyjemność mi sprawia słuchania dickinsona
Wokal Dio najbardziej mi leżał w Rainbow, ale i tak większą przyjemność mi sprawia słuchania dickinsona
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wynik na styku póki co
-
Deleted User 5490
Dio za równą formę wokalną przez całe życie, kiedy Dickinsonowi przytrafiały się wzloty i upadki.
poza muzyką, tak. Natomiast wokalnie ....
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dio zbyt bluesowy dla mnie by konkurować z Brucem. Ale oczywiście świetny wokalista. Najlepiej lubię Dio z Rainbow. Tak samo Blackmore'a.
O toto!Pierre Dolinski pisze: ↑wt wrz 01, 2020 8:24 pm Dio za równą formę wokalną przez całe życie, kiedy Dickinsonowi przytrafiały się wzloty i upadki.
Zdan, ja się zastanawiam co Ty robisz na tym forum. Nie lubisz za bardzo Maiden, wszystkich muzyków Maiden oceniasz niżej niż typowanych konkurentów, a fleta z RHCP uważasz za lepszego basistę niż Harrisa. Może to nie jest forum dla Ciebie