Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Żelazna Kolekcja
Chodzi o kolor grzbietu, który na wszystkich albumach reedycji digi jest czarny z białymi tytułami. Na pierwszym, jednopłytowym wydaniu LAD w jewelu grzbiet jest biały z czarnymi napisami.
Wiem, że chodzi Wam o grzbiet tych nowych wydań. Ja myślałem raczej o winylach niż pierwszych wydaniach, ale rzeczywiście od LAD te kolory czcionki na okładkach wyglądały różnie: Powerslave i SiT, a potem FotD żółte, SSOAS fiolet. W wydaniach CD było różnie - część była po prostu z czarnymi napisami na grzebiecie, część w kolorach. W wydaniu CD-98 było ujednolicone na czerwoną czcionkę na grzebiecie, ale o ile pamiętam wszystkie taką miały łącznie z LAD (chwilowo mam pochowane płyty w pudłach, więc nie mogę spojrzeć).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4783
To i ja się pochwalę, bo dawno nie zaglądałem.
Nowe nabytki w kolekcji winyli Maiden
Killers World Tour '81 - Palladium, New York City 22/7/81, limited edition green vinyl 500 copy stan mint
The Soundhouse Tapes EP And More Rare Early Tracks (December 1975 - April 1980) stan mint
Seventh Son Of A Seventh Son EMI 1988 stan prawie idealny, dosłownie kilka małych rys
Trafione na Vinyl Markecie tydzień temu w Galerii Młociny
Nowe nabytki w kolekcji winyli Maiden
Killers World Tour '81 - Palladium, New York City 22/7/81, limited edition green vinyl 500 copy stan mint
The Soundhouse Tapes EP And More Rare Early Tracks (December 1975 - April 1980) stan mint
Seventh Son Of A Seventh Son EMI 1988 stan prawie idealny, dosłownie kilka małych rys
Trafione na Vinyl Markecie tydzień temu w Galerii Młociny
-
Deleted User 2259
Które remastery Wam się bardziej podobają te 2015, czy 98?
Miałem kilka z '98, ale się ich pozbyłem. Bardziej mi odpowiada to nie poprawiane brzmienie.
www.MetalSide.pl
www.MetalSide.pl
No ładne zdobycze
Ps tylko Breega mi brakuje na 10 "(mam na CD) .
Ps tylko Breega mi brakuje na 10 "(mam na CD) .
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Eddie jak Eddie, ta seria jest całkiem fajna (może poza obcym), ale czy ja dobrze widzę kasety w tle?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
wydra77 ,brakuje Ci Brave New World i Dance Of Death za to ja bym chętnie łyknął LAD
nawet nie wiedziałem ,że LAD na mc wyszedł
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
W singlach ostatnio brak szczęścia, ale wpadła za to płyta
Ogarnia ktoś czyj to może być podpis? W autografy dobry nie jestem 

www.MetalSide.pl