Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Tzn. tylko audio - bez video? Chociaż Tony Newton budzi nadzieję, że będzie się nieźle słuchało.
Od paru dni słucham absolutnie wyjątkowego Iron Maiden, żywiołowego, po prostu esencja ich samych. Co jakiś czas wracam i odkrywam tamten koncert na nowo. Świetna forma, świetny set (choć wcale nie oparty na moich ulubionych kawałkach, to jednak jak one brzmią!) Jakbym miał komuś pokazać mój ulubiony zespół w akcji i ich muzykę - to zaprosiłbym do obejrzenia pierwszej połowy tego koncertu, od początku do Phantoma - trasa The Early Days, Goeteborg 2005. Absolutny top formy. Chciałbym mieć właśnie to jako full pro wydanie.
M.
Od paru dni słucham absolutnie wyjątkowego Iron Maiden, żywiołowego, po prostu esencja ich samych. Co jakiś czas wracam i odkrywam tamten koncert na nowo. Świetna forma, świetny set (choć wcale nie oparty na moich ulubionych kawałkach, to jednak jak one brzmią!) Jakbym miał komuś pokazać mój ulubiony zespół w akcji i ich muzykę - to zaprosiłbym do obejrzenia pierwszej połowy tego koncertu, od początku do Phantoma - trasa The Early Days, Goeteborg 2005. Absolutny top formy. Chciałbym mieć właśnie to jako full pro wydanie.
M.
też odnoszę takie wrażenie
a okładka koncertówki cieniutka :/
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Na spotify jest Aces High z Meksyku 
- Metalophil
- -#Moonchild

No przecież ani DVD ani BluRay nie ma. Już bardziej bym zrozumiał sytuację odwrotną - sam format video. Przecież to najatrakcyjniejsza wizualnie trasa ever. Chyba że to celowo, żeby ludzie nie zrezygnowali z przyszłorocznych koncertówbeaviso pisze: ↑czw paź 01, 2020 3:23 pm Tzn. tylko audio - bez video? Chociaż Tony Newton budzi nadzieję, że będzie się nieźle słuchało.
M.
- Metalophil
- -#Moonchild

Mówi tak bo stracił kilka zębów przy okazji leczenia raka. Ponadto, ze starości już mu widocznie mięśnie twarzy trochę zwiotczały... To już senior...
Przesluchalem. Strasznie sie tam Bruce zapowietrza, zwlaszcza na zwrotkach. Mogliby sobie juz Aces High odpuscic.
Jakby ktos jeszcze nie slyszal: https://www.youtube.com/watch?v=Spjp3mMQlqk
To sprawdzone info? Nie wiedziałem o tym.Metalophil pisze: ↑czw paź 01, 2020 3:30 pmMówi tak bo stracił kilka zębów przy okazji leczenia raka.
Aces High wykonane ok, natomiast brzmienie jest zwyczajnie słabe. Gitary przypominają mi plastik z VIX, całość jakaś taka płaska. Jestem na nie, bo ta tracklista zasługuje na tłusty sound.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
W końcu coś na miarę wydawnictw Mety.
Zamówiłem ten Ultimate z tej strony, szkoda, że nie będzie jednego box'u na całą zawartość... ale i tak jest super !
https://ironmaidenstore.parlophone.com/ ... ate-bundle
Zamówiłem ten Ultimate z tej strony, szkoda, że nie będzie jednego box'u na całą zawartość... ale i tak jest super !
https://ironmaidenstore.parlophone.com/ ... ate-bundle
Swoją drogą beznadzieja, że CD jest w wersji digi. Liczyłem na poczciwego jewela. I tak kupię, ale w sumie wszystkie moje płyty IM są w plastikach, już przywykłem do takiej formuły wydawniczej.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
6/10 wykonanie, tak jak Schizoid napisal brzmienie jest nie ok. imo
Ja jeśli w ogóle wezmę to ten "deluxe" bo digi nie uznaje.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Dramat... bootlegi lepiej brzmią. Dickinson jak zza ściany... gitary a'la VXI. Wiem, że to YT i ścinka jakości, ale mimo wszystko...geri92 pisze: ↑czw paź 01, 2020 3:33 pmPrzesluchalem. Strasznie sie tam Bruce zapowietrza, zwlaszcza na zwrotkach. Mogliby sobie juz Aces High odpuscic.
Jakby ktos jeszcze nie slyszal: https://www.youtube.com/watch?v=Spjp3mMQlqk
www.MetalSide.pl
YT nie ma tu nic do rzeczy. Wypowiadałem się już w podobnym tonie, a słuchałem ze Spotify.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dźwięk średni, ale cieszy że dostaniemy koncertowego FTGGOG
A samego Aces już powinni odstawić na półkę, w wieku Bruce'a ten numer jest poza zasięgiem.
A samego Aces już powinni odstawić na półkę, w wieku Bruce'a ten numer jest poza zasięgiem.
Ja już nie czekam... po tym AH nie mam nadziei, że to super zabrzmi. Szkoda.
www.MetalSide.pl
A mi się podoba, Bruce porównywalnie do Flight 666 sprzed 11 lat! ... a na pewno lepiej niż z Live After Death xD
Oby video ukazało się chociaż na YT lub iTunes jak Live Chapter...Meta wydała SM2 na bluray i DVD i podobno sprzedaje się gorzej niż vinyl czy CD audio ale brak płyty z video w przypadku Maiden to przykra informacja.
Na pewno na świecie znalazłoby się z kilkanaście tysięcy odbiorców takiego wydania. Nakład mógł być limitowany....
Oby video ukazało się chociaż na YT lub iTunes jak Live Chapter...Meta wydała SM2 na bluray i DVD i podobno sprzedaje się gorzej niż vinyl czy CD audio ale brak płyty z video w przypadku Maiden to przykra informacja.
Na pewno na świecie znalazłoby się z kilkanaście tysięcy odbiorców takiego wydania. Nakład mógł być limitowany....
ja czekam jeszcze szczególnie na Orzełki
Swoją drogą dlaczego w orzełkach brakuje ostatniej zwrotki w A Real Live Dead One?
prodiża kabel wskazał mi drogę