Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Newsy muzyczne

Post autor: blackcocker »

geri92 pisze: czw paź 08, 2020 10:24 pm
pz pisze: czw paź 08, 2020 10:18 pm
Dzosef pisze: czw paź 08, 2020 9:40 pm

Eh kiedyś to było kurła dzisiaj to nie ma czasoq
Vorgel mógłby pisać w TR. A nie czekaj, on chyba nie lubi Metallicy, to jednak byłby problem :lol:
To niech załozy "Kiedyś Rock'n'roll". Pierwsza wkładka - Shakin Stevens
:lol: :lol: :lol: :lol:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Już teraz w nowym numerze Kiedyś Rock 'n' Roll: KISS na 12 stronach!

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ale niech we wkładce będą oceny przed i po przesłuchaniu płyt
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

I przed i po zlocie fanów :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

geri92 pisze: czw paź 08, 2020 10:24 pm
pz pisze: czw paź 08, 2020 10:18 pm
Dzosef pisze: czw paź 08, 2020 9:40 pm

Eh kiedyś to było kurła dzisiaj to nie ma czasoq
Vorgel mógłby pisać w TR. A nie czekaj, on chyba nie lubi Metallicy, to jednak byłby problem :lol:
To niech załozy "Kiedyś Rock'n'roll". Pierwsza wkładka - Shakin Stevens
"Kiedyś Rock'n'roll" :lol: :lol: :lol: :lol: Popłakałem się
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

To dobra nazwa dla czasopisma muzycznego, problem w tym, że nie jest to era czasopism muzycznych. Ale strona internetowa...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Vorgel pisze: pt paź 09, 2020 9:29 am To dobra nazwa dla czasopisma muzycznego, problem w tym, że nie jest to era czasopism muzycznych. Ale strona internetowa...
Ja tak szczerze, bez szydery, poczytalbym jakies posty na twoim blogu, o ile bys zalozyl.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Pisałem kiedyś recenzje do nieistniejących już hardrocka.pl i rockhard.pl (które kiedyś były jednym serwisem ale ze względu na jakieś sprawy personalne rozdzieliły się na dwa sajty) , na pewno napisałem ich ponad 100, zrobiłem też trzy wywiady z zagranicznymi muzykami. Z czasem oczywiście to musiało paść, nic nie trwa wiecznie oprócz forum Iron Maiden. Ewenement na skalę światową, bo fora nie są obecnie w modzie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Vorgel pisze: pt paź 09, 2020 9:59 am Z czasem oczywiście to musiało paść, nic nie trwa wiecznie oprócz forum Iron Maiden.
MetalSide ciśnie od 2000 roku i nie zamierza się zwijać w najbliższym czasie :P
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Tak, ale na forum tam praktycznie nikt nie pisze. My byśmy to dalej ciągnęli, ale admin odpowiedzialny na webmasterkę nie ma na to kompletnie czasu, a on był głównym motorem przedsięwzięcia. Nasz sajt działał od 1999 roku, ja tam przyszedłem w 2003.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Vorgel pisze: pt paź 09, 2020 10:31 am Tak, ale na forum tam praktycznie nikt nie pisze. My byśmy to dalej ciągnęli, ale admin odpowiedzialny na webmasterkę nie ma na to kompletnie czasu, a on był głównym motorem przedsięwzięcia. Nasz sajt działał od 1999 roku, ja tam przyszedłem w 2003.
Forum, czy teraz FB to tylko dodatek do serwisu. "Moda", która przemija... Ja do nich specjalnie się nie przywiązuje :)

Serwisów było kiedyś sporo (każdy miał oczywiście swoje forum :D), ale niestety niewiele ich przetrwało.
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Umarłem z postów tutaj panie ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Dzosef pisze: Nie wiem czy usłyszycie, dla mnie porównywanie ich jest irracjonalne bo są z dwóch epok, dwóch gatunków muzycznych i generalnie nie ma za bardzo pola do porównania ich. Na pewno na polu pisania riffów EVH nie ma startu do Dave'a, gdyby zrobić ranking top 50 riffów Megadeth i VH, pewnie 50 riffów byłoby Megaśmierciowych. Sprawniejszy technicznie na pewno był Eddie.
A to moim zdaniem bardzo trzeźwe spojrzenie na tę dwójkę. Co do sola w Beyond the Realms o którym wspomniałeś - moim zdaniem fajne solo, ale czy coś szczególnie wyróżniającego się? Dobre, klimatyczne, z feelingiem, ale takich solówek jest milion.

Efekciarstwo można zarzucić w sumie każdemu gitarzyście który gra shredderskie sola. Można to powiedzieć o Malmsteenie na przykład i o wielu innych. I w sumie jest to poniekąd prawda, ale to jest mniej więcej tak jakby krytykować bluesowych gitarzystów za to, że grają sobie tę pentatonikę powoli i robią bez przerwy mocne vibrato albo perkusistów death metalowych, za to że grają sporo blastów. Nie ma to sensu, bo to taki styl.

Kwestia EVH polega na tym, że on ten styl praktycznie stworzył, popchnął to granie do przodu. Coś jak Hendrix, Iommi, Blackmore itd. Takich gitarzystów nie jest dużo. Swoją drogą ciężko mi dzisiaj takich znaleźć. Moze Abasi, ale to już zupełnie inne granie.
Co do sola w Eruption, to też moim zdaniem nie jest jakieś mistrzostwo świata (oczywiście dobrze gra, ale traktuję to jako taki przerywnik pomiędzy utworami na płycie) ale nagrał wiele świetnych rzeczy, Kompozycyjnie - nie mój styl zdecydowanie, wiele utworów mi się nie podoba. Ale solosy grał fenomenalne - Beat It u Jacksona to dobry przykład.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dejavu pisze: sob paź 10, 2020 2:27 am
Dzosef pisze: Nie wiem czy usłyszycie, dla mnie porównywanie ich jest irracjonalne bo są z dwóch epok, dwóch gatunków muzycznych i generalnie nie ma za bardzo pola do porównania ich. Na pewno na polu pisania riffów EVH nie ma startu do Dave'a, gdyby zrobić ranking top 50 riffów Megadeth i VH, pewnie 50 riffów byłoby Megaśmierciowych. Sprawniejszy technicznie na pewno był Eddie.
A to moim zdaniem bardzo trzeźwe spojrzenie na tę dwójkę. Co do sola w Beyond the Realms o którym wspomniałeś - moim zdaniem fajne solo, ale czy coś szczególnie wyróżniającego się? Dobre, klimatyczne, z feelingiem, ale takich solówek jest milion.

Kwestia EVH polega na tym, że on ten styl praktycznie stworzył, popchnął to granie do przodu. Coś jak Hendrix, Iommi, Blackmore itd. Takich gitarzystów nie jest dużo.
W 1977 nie było dużo az tak klimatycznych, a jednocześnie już wpadajacych solówek według mnie.

A co do EVH - ja nie uważam, że do był nikt. Ma duże zasługi, po prostu uważam go za przecenianego i nie poatawiłbym go na półce "Bogowie Gitary".
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

To ja powiem odwrotnie - w jego przypadku nawet bym nie dyskutował z postawieniem go na tej półce. Jest kilku takich którzy muszą tam być i EVH jest jednym z nich.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

EVH wprowadzil granie na inny poziom - cala 80's szrederka ciagnela od niego, a to juz czyni faceta jednym z GOAT, co za tym idzie zdecydowanie byl/jest/bedzie jednym z "Bogow Gitary".
Deleted User 7916

Post autor: Deleted User 7916 »

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale bzdury. Zanim przeczytałem zastanawiałem się na którym miejscu będzie Smiths. Dobrze, że choć nie na pierwszym, chociaż to bez znaczenia. Lista głupia i mało istotna.
Deleted User 7916

Post autor: Deleted User 7916 »

Vorgel pisze: pn paź 12, 2020 9:29 pm Ale bzdury. Zanim przeczytałem zastanawiałem się na którym miejscu będzie Smiths. Dobrze, że choć nie na pierwszym, chociaż to bez znaczenia. Lista głupia i mało istotna.
Zgadzam się, pewnie robiona na szybko.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Zakazać The Smiths i solowego Morrisseya ;)
ODPOWIEDZ