Bitwa Artystów - komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Bitwa Artystów - komentarze

Post autor: Vorgel »

Ten przeciętniak w ogóle nie powinien znajdować się w rozgrywkach. Jeden pałker Judasów w zupełności wystarczy. Ale niestety, dać Invaderowi układać listę, to wpakuje kogoś takiego. Pewnie nie sprawdził nawet na jakich albumach JP grał.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Sininenpoika pisze: czw paź 15, 2020 12:45 am Barrie Barlow przegral ja pierd
przegrał z Buddym Richem, oczywiście słusznie ;)

Travis w rozgrywce być powinien, Hollanda nie. A to, że ten pierwszy wygrał z Palmerem to już osobna kwestia
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Holland grał na trzech ważnych płytach JP: British Steel, Screaming, Defenders. Travis na Painkillerze, a później to się już nie liczy, bo kolejne albumy nie mają znaczenia i nie wchodzą do klasyki.

Ciekaw jestem ile płyt Buddyego Richa znają ci, którzy oddali na niego głos. Czasem po prostu warto wstrzymać się od głosowania.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A perkusiści to muzycy sesyjni, czy na żywo też grają?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Jak ktoś widział Buddyego Richa na żywo to spoko. Ale facet umarł w 1987 roku, a ostatni koncert dał rok wcześniej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nawiązywałem do Travisa, który w JP gra dużo dłużej, niż Holland

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

I tylko odtwarza partie Hollanda z klasycznych płyt Judas Priest.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 12:30 pm I tylko odtwarza partie Hollanda z klasycznych płyt Judas Priest.
Które? Może intro Riding on the Wind, którego Holland nie potrafił zagrać w studio dlatego kombinowali z robieniem go komputerowo? A może werblówkę z Sentinela, do której rzekomo potrzebowali dodatkowego perkusisty za sceną?

Większość przynajmniej urozmaica, nie znam takiego numeru który Scott gra odtwarzając partie Dawida.
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Holland powinien być w pakiecie z perkusistą siedzącym za sceną, który ratował jego tyłek podczas koncertów ;)

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 12:07 pm bo kolejne albumy nie mają znaczenia i nie wchodzą do klasyki.
Mam nadzieję, że w wieku 50 lat nie będe takim januszem

A obecność obu pałkerów Priest to nieporozumienie, ten zespół pod tym kątem nigdy się nie wyróżniał.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Sardi pisze: czw paź 15, 2020 12:36 pm
Które? Może intro Riding on the Wind, którego Holland nie potrafił zagrać w studio dlatego kombinowali z robieniem go komputerowo? A może werblówkę z Sentinela, do której rzekomo potrzebowali dodatkowego perkusisty za sceną?

Większość przynajmniej urozmaica, nie znam takiego numeru który Scott gra odtwarzając partie Dawida.
Holland był w zespole przez 10 lat i jakoś go nie wywalili. Nie powtarzam niepotwierdzonych plotek o jego umiejętnościach. Taki zespół jak JP nie trzyma słabego perkusisty przez tak długi okres. Są wyjątki, np Pink Floyd, ale tam nie trzeba było wirtuoza na garach.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 12:44 pm
Sardi pisze: czw paź 15, 2020 12:36 pm

Holland był w zespole przez 10 lat i jakoś go nie wywalili. Nie powtarzam niepotwierdzonych plotek o jego umiejętnościach. Taki zespół jak JP nie trzyma słabego perkusisty przez tak długi okres. Są wyjątki, np Pink Floyd, ale tam nie trzeba było wirtuoza na garach.
Nicko jest w Maidenach 37 lat i też go nie wywalili, mimo że od 22 lat to jest równia pochyła.

W Priest też nie trzeba wirtuoza na garach, nie trzeba mówić o plotkach, wystarczy mieć jakiekolwiek pojęcie o bębnieniu, Holland był po prostu kiepski. Chociaż w okresie 80-82 mi pasował, to jedynym minusem takiego DotF jest właśnie Dave.
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Bo płyty Maiden od tamtego okresu też są słabe, albo po prostu przeciętne. Natomiast, że coś za Hollanda ktoś dogrywał to są plotki. Tak jak kiedyś były plotki, że na The Eye na bębnach grał komputer.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 12:54 pm Bo płyty Maiden od tamtego okresu też są słabe, albo po prostu przeciętne. Natomiast, że coś za Hollanda ktoś dogrywał to są plotki. Tak jak kiedyś były plotki, że na The Eye na bębnach grał komputer.
To w takim razie jak wytłumaczysz mi to, Holland nigdy nie zagrał RotW tak samo jak na albumie?
setlist.fm/user/matt01
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Jakby ktoś pytał to ja głosowałem na Richa i dobrze znam nagrania z nim ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Sardi pisze: czw paź 15, 2020 12:56 pm

To w takim razie jak wytłumaczysz mi to, Holland nigdy nie zagrał RotW tak samo jak na albumie?
Nie wiem, nie zwracałem na to nigdy uwagi. Natomiast ponoć wielką zaletą niejakiego Hendrixa było to, że nigdy nie zagrał dwa razy tak samo solówki. Ale też to się tyczy Page'a i paru innych, których wymienia się w gronie świetnych muzyków.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 1:12 pm
Sardi pisze: czw paź 15, 2020 12:56 pm

Nie wiem, nie zwracałem na to nigdy uwagi. Natomiast ponoć wielką zaletą niejakiego Hendrixa było to, że nigdy nie zagrał dwa razy tak samo solówki. Ale też to się tyczy Page'a i paru innych, których wymienia się w gronie świetnych muzyków.
Tylko, że to są zupełnie inne rzeczy. Improwizacja to nie to samo co brak umiejętności ;)
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Gdyby fikołki były dyscypliną olimpijska, to Vorgel byłby popularniejszy od Lewego
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Sardi pisze: czw paź 15, 2020 1:26 pm

Tylko, że to są zupełnie inne rzeczy. Improwizacja to nie to samo co brak umiejętności ;)
Holland miał umiejętności. 10 lat w JP i trzy klasyczne płyty, a wcześniej z Hughesem w Trapeze to dorobek większy niż u Travisa.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Vorgel pisze: czw paź 15, 2020 1:32 pm
Sardi pisze: czw paź 15, 2020 1:26 pm

Holland miał umiejętności. 10 lat w JP i trzy klasyczne płyty, a wcześniej z Hughesem w Trapeze to dorobek większy niż u Travisa.
A od kiedy dorobek to to samo co umiejętności?
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ