https://www.blabbermouth.net/news/glenn ... great-guy/
Bitwa Artystów - komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bitwa Artystów - komentarze
Wystarczy mi opinia Hughesa na temat Hollanda, który uważał go za niesamowitego perkusistę. Pozamiatane, można się rozejść 
Istna gra z gołębiem w szachy
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

KLAAAAAAASYCZNE PŁYTYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
Groteskowo to wygląda stwierdzenie, że dorobek = umiejętności
Ps. Rozumiem, że jak znajdę cytaty różnych muzyków chwalących Hendrixa jako geniusza to też nie będziesz polemizował?
Nie odwracaj kota ogonem, Hughes podważył to, co tutaj pisali. Nie chodzi o to, że wyszło na moje, tego byłem pewien, bo stawianie Travisa przed Hollandem, to tak jakby ktoś stawiał Steve'a Morse'a przed Blackmorem.
Nie odwracam bo to dokładnie ten sam casus.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jaki ty jesteś głupi ja pierdole
Na pewno był słaby, dlatego nagrał z nim kilka płyt, a po śmierci powiedział, że był znakomity. Weź ty Dzosef kup sobie blaszkę i yebnij się w czaszkę 
David Bowie nagrywał z Ray Vaughanem. Więc to z automatu oznacza, że był znakomitym gitarzystą i obala wszystkie Twoje tezy nt. jego niskich umiejętności
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Ray Vaughan był technicznie słabym gitarzystą, co nie oznacza, że w ogóle był słaby. Jeśli ktoś lubi takie niezdarne bluesy, to ok. Mnie to nie leży.
-
Deleted User 7916
BUDDY był wymiataczem oczywiście,ale do Barriego nie ma startu.Vorgel pisze: ↑czw paź 15, 2020 12:07 pm Holland grał na trzech ważnych płytach JP: British Steel, Screaming, Defenders. Travis na Painkillerze, a później to się już nie liczy, bo kolejne albumy nie mają znaczenia i nie wchodzą do klasyki.
Ciekaw jestem ile płyt Buddyego Richa znają ci, którzy oddali na niego głos. Czasem po prostu warto wstrzymać się od głosowania.
Tylko dlatego, że potrafił grać szybko? Peter Criss też potrafił, a żaden z niego wirtuoz bębnów.
Zależy którzy, B.B. King był na przykład bardzo dobry. Ale facet się bardzo przykładał do grania.
Ten sam B.B. King bardzo wysoko oceniał SRV 
Jest take nagranie, z jakiegoś festiwalu jazzowego, gdzie do SVR dołącza na scenie BB King. Od razu widać różnicę klas. SVR ogranicza się w zasadzie do akompaniowania BB Kingowi. Tak to już bywa, gorsi lubią się ogrzać w blasku lepszych, a lepsi lubią się popisać przed gorszymi swoimi umiejętnościami. Dalej nie wiem co to ma wspólnego z Davem Hollandem, zasłużonym perkusistą klasycznego hard rocka i heavy metalu. Któremu należy się szacunek jako muzykowi. Tymczasem porównujemy go z Travisem. To tak jakby Blackmore'a porównywać z Morsem. Ale i nawet to nie jest fair, bo Morse coś jednak wcześniej znaczył.
Idąc tym tropem to były koncerty Dire Straits, gdzie Clapton akompaniował Knopflerowi. Czy to o czymś świadczy?Vorgel pisze: ↑czw paź 15, 2020 6:30 pm Jest take nagranie, z jakiegoś festiwalu jazzowego, gdzie do SVR dołącza na scenie BB King. Od razu widać różnicę klas. SVR ogranicza się w zasadzie do akompaniowania BB Kingowi. Tak to już bywa, gorsi lubią się ogrzać w blasku lepszych, a lepsi lubią się popisać przed gorszymi swoimi umiejętnościami.
To, że Knopfler jest lepszy nie budzi żadnych wątpliwości 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Na nagraniach z Albertem Kingiem SRV też nie wysuwa się przed szereg. Ci goście to byli jego bogowie i idole i nie dziwię się, że nie chce tutaj się popisywać. Natomiast obaj wypowiadali się o nim absolutnie pozytywnie. I co? Mniejszą to wartość niż wypowiedzi na temat Hollanda?Vorgel pisze: ↑czw paź 15, 2020 6:30 pm Jest take nagranie, z jakiegoś festiwalu jazzowego, gdzie do SVR dołącza na scenie BB King. Od razu widać różnicę klas. SVR ogranicza się w zasadzie do akompaniowania BB Kingowi. Tak to już bywa, gorsi lubią się ogrzać w blasku lepszych, a lepsi lubią się popisać przed gorszymi swoimi umiejętnościami. Dalej nie wiem co to ma wspólnego z Davem Hollandem, zasłużonym perkusistą klasycznego hard rocka i heavy metalu. Któremu należy się szacunek jako muzykowi. Tymczasem porównujemy go z Travisem. To tak jakby Blackmore'a porównywać z Morsem. Ale i nawet to nie jest fair, bo Morse coś jednak wcześniej znaczył.