Bitwa Artystów - komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: Bitwa Artystów - komentarze

Post autor: Geri666 »

XD zloto
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

...ale... jak to?!

Dobre :D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

A tak ogólnie to chyba Peter Criss w starciu z Copelandem potężnie przegra ;)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

I oczywiście słusznie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ile ten Copenhagen ma platyn?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Grał w The Police więc sporo ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A The Police to nie działa na tych samych zasadach co Led Zeppelin i Metallica? W końcu Criss grywał fajne rockandrolle.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Z tego co kojarzę to strażnik jakości i platyn Policjantów lubi
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

No, ale z drugiej strony te rockandrolle w stylu Shakin Stevensa :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wazne, że nie w stylu KISS, bo to zespół, który od samego początku nastawiony był na komercję. Stworzono markę KI$$ i ona zarabia na wielu płaszczyznach. Muzycznie nie mieli nigdy zbyt wiele do powiedzenia, na każdy album z lat 70 przypada po 3 kawałki, które ujdą, reszta to durnowate rock and rolle jakich nie zaryzykowałby nawet Shakin' Stevens. W latach 80 grali to, co grali wtedy wszyscy, ale znacznie słabiej, bez pomysłu, po prostu dziady żyjące wciąż legendą KISS. Dwie ich płyty, których mogę słuchać to te, których ich fani akurat nie lubią, co by się zgadzało.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Lepiej bym tego nie ujął. Dobrze by było, że przedstawiciel takiego zespołu szybko pożegnał się z naszą zabawą.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Schizoid pisze: pt paź 16, 2020 12:48 pm Kompromitujesz to się Ty, Vorgel i to z godnym podziwu uparciem, bo w co drugim poście. To, że zatrzymałeś się gdzieś w 1994 roku, nie oznacza, że musisz pisać takie bzdury i uważać się za jakiegoś nieomylnego melomana. Masz ponad 40 lat, a te posty wyglądają na fantazje jakiegoś dzieciaka, który posłuchał w życiu kilku płyt i uznał, że to uprawnia go do wyrokowania w każdej sprawie.

Najpierw wyskakujesz z tezą, jakoby Travis miał powielać partie Hollanda, a gdy po chwili perkusista z długim stażem stwierdza, że to bzdura, stawiasz na wypowiedź muzyka, z którym Holland grał kilkadziesiąt lat temu. I to taką, która pojawiła się po śmierci Dave'a. No ciekawe, jaka miałaby być.

Dave Holland był pomyłką. Może nie od początku, bo British Steel miało być proste i przebojowe, ale chwilę potem widać było, że on do tego zespołu nie pasuje. Zaprogramowane intro do Riding On The Wind (porównywanie jego prób obejścia tej partii podczas koncertów do improwizacji to już wyższa szkoła jazdy. Stary Gillan to też wizjoner z uwagi na jego śpiew w Highway Star?), sztuczne bębny na Ram It Down, pomijanie utworów pokroju Exciter na żywo (ciekawe dlaczego) - to wszystko sprawiało, że Holland był błędem zespołu. Muzykiem gorszym, niż poprzednik i słabyszm, niż następca.
Twoje zdanie nic dla mnie nie znaczy. Wygłupiliście się i zamiast przyznać się do błędu, brniecie w coraz większe zacietrzewienie. Dla mnie miarodajna jest opinia Hughesa, a pytałem też kolegi, który pamięta Hollanda z Trapeze i też powiedział, że bardzo dobry. Mylisz się. A pomyłką to jest ten twój komentarz.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Największą wagę za to ma opinia Dzosefa, wybitnego specjalisty od klasyki rocka. Który najwięcej widział i najwięcej wie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kolegi z USA pytałeś?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja w klasyce rocka widziałem wiele, dlatego wiem że KISS to zespół, który od samego początku nastawiony był na komercję. Stworzono markę KI$$ i ona zarabia na wielu płaszczyznach. Muzycznie nie mieli nigdy zbyt wiele do powiedzenia, na każdy album z lat 70 przypada po 3 kawałki, które ujdą, reszta to durnowate rock and rolle jakich nie zaryzykowałby nawet Shakin' Stevens. W latach 80 grali to, co grali wtedy wszyscy, ale znacznie słabiej, bez pomysłu, po prostu dziady żyjące wciąż legendą KISS. Dwie ich płyty, których mogę słuchać to te, których ich fani akurat nie lubią, co by się zgadzało.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: pt paź 16, 2020 4:09 pm A tak ogólnie to chyba Peter Criss w starciu z Copelandem potężnie przegra ;)
No i co z tego? Szczerze mówiąc mam to w doopie. Jak ktoś woli Every Shit You Take zamiast Love Gun, to przecież jego sprawa.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: pt paź 16, 2020 9:23 pm Kolegi z USA pytałeś?
Tak. Napisałem mu też, że kolesie z forum IM piszą takie rzeczy, to nie chciał uwierzyć. Myślał, że go wkręcam.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: pt paź 16, 2020 9:24 pm
Zdan pisze: pt paź 16, 2020 4:09 pm A tak ogólnie to chyba Peter Criss w starciu z Copelandem potężnie przegra ;)
No i co z tego? Szczerze mówiąc mam to w doopie. Jak ktoś woli Every Shit You Take zamiast Love Gun, to przecież jego sprawa.
A może Copeland to po prostu dla większości lepszy bębniarz jest? Ja nie przepadam za The Police ale umiejętności Copelanda są dla mnie oczywiste.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Gdyby nie the Police nikt by o nim nie usłyszał, chociaż grał w całkiem dobrym zespole Curved Air. Lubię The Police, ale to nie byli żadni wirtuozi. Po prostu wiedzieli jakie dźwięki są niezbędnie potrzebne do tego co chcieli przekazać. I ponadto się nie wysilali.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Gdyby nie Kiss to nikt nie wiedziałby kto to Peter Criss. Tak zawsze można by powiedzieć. Umiejętność grania tego co potrzeba to ważna rzecz bo utwory też można zepsuć grając za dużo czy za gęsto.
Ostatnio zmieniony pt paź 16, 2020 9:56 pm przez Zdan, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ