Uważam, że ta w oryginalnej wersji z grabarzem złapanym za gardło jest świetna.
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Wywiady i newsy
-
Deleted User 5490
Uważam podobnie. Wszystkie jego pomysły są fajne. Mam tą książkę z jego pracami przez niego podpisaną. Lubię czasem pooglądać.
Riggs miał rację, co tu dużo mówić. Od kiedy Stefek zaczął bawić się w bieganie po scenie w stroju tej lame-ass drużyny futbolowej, w gry komputerowe z Eddiem, a w końcu w samolociki i piwo, muzyka Iron Maiden leciała w jakości na łeb na szyję. Po słabej sprzedaży Virtual XI Stefan doszedł najwyraźniej do wniosku, że muzyka już się sprzedawać nie będzie, trzeba iść w merch. I to już w ogóle nie było rock and rollowe. Nawet wykastrowali oryginalną okładkę NPFTD do remastera, żeby było grzeczniej. I takie od 20 lat z hakiem jest Iron Maiden.
Wasnie, dlaczego oni to ugrzecznili? Przeciez nie jest bardziej brutalna niz okladka TXF 
Okładkę z X-Factor też ugrzecznili. Są dwie wersje.
Wiem, ale w porownaniu do pierwotnej No Prayer obie sa "brutalniejsze".
Na tej drugiej Eddiego ledwie widać. Poza tym to był jeszcze rok 1995, czyli przed piłkarzykami, grą i samolotem.
Mnie bardziej intryguje sprawa z okładką debiutu, którą schrzanili ewidentnie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Bo mu się wydawało, że przypomina jego samego. True story.
jest zwiastun nowej koncertówki, poza duszeniem się Bruca na aces high są przebitki z innych kawałków i sign of the cross ma nawet ladne brzmienie, co nie zmienia faktu ze od zawsze sign of the cross z Brucem jest dla mnie za szybki jak na ten utwór.
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Wydaje mi się, że Bruce brzmi naprawdę świetnie. Przecież tak było na koncercie a bez obrazu za mocno się skupiamy na kilku gorzej zaśpiewanych słowach zwrotki.
Otwarcie gigu Aces High jest zawsze dobrym pomysłem bo niewiele openerów wywołuje tyle emocji i jak się jest na koncercie to zawsze to wyglada i brzmi świetnie.
Można dywagować, że zespół mógł zrobić coś a la Live Chapter i przemycić Aces czy Icarusa z 2018 roku gdy Bruce miażdżył w każdej linijce tekstu ale widocznie postawili na autentyczny zapis gigu z Meksyku z 2019 i to w sumie się chwali.
Braku zapisu video w odpowiednim formacie i jakość zaś wola o pomstę do nieba... każdy nakład by im się zwrócił.
Co ma być nagrane w historii Maiden w super jakości jak nie zapalenie się świateł przed Revelations...
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niestety, sprzedaż koncertów na BD/DVD spadła na łeb na szyję. Nie ma szans, żeby zwróciły się z nawiązką wysokie koszty produkcji takiego wydawnictwa. Dlatego tak mało zespołów wypuszcza ostatnio koncertówki video w wysokiej jakości - ostatnio tylko Roger Waters czy Metallica, ale oni zarobili przy okazji sporo na projekcjach w kinach.
-
longestday
- -#Wrathchild

Bez przesady. Koszty produkcji DVD/BD (rejestracja wizji i dźwięku, packaging...) są zbliżone, a jednak o wiele mniejsi komercyjnie wykonawcy jak Nightwish, Dream Theater, Accept, Judas Priest, Anthrax, Slayer wypuszczają świetne wydawnictwa i z pewnością nie robią tego charytatywnie. Tym bardziej - każdy koncert Maiden odbywa się w dużych halach lub na stadionach, gdzie bardzo łatwo umieścić kamery w fosie, przy spotlight'ach, soundboardzie... Oni już dawno nie graja w ciasnych klubach, gdzie rejestracja video to wielkie wyzwanie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Duża część zespołów, o których piszesz, wypuszcza "niskobudżetowe" wydawnictwa zarejestrowane na festiwalach np. Wacken. Gdzie i tak całość jest profesjonalnie filmowana na livestream więc mają praktycznie gotowy materiał od ręki. Natomiast profesjonalnych produkcji rejestrowanych w halach czy stadionach z użyciem kilkudziesięciu kamer jest już jak na lekarstwo... Koszt spory, ponoć znacznie wyższy niż dekadę temu, a sprzedaż poleciała w dół ze względu na dostępność koncertów na youtube i platformach streamingowych. Wielu muzyków, w tym Steve Harris, wspominało o tym w wywiadach. Prędzej doczekamy się ze strony Maiden wypuszczenia wcześniej nagranych koncertów, które mają w archiwach - mowa tu np. o Download Festival z 2007, 2013 czy nawet z 2016 r.
-
Deleted User 6661
^ Wszystko się zgadza. Youtube i pochodne zabijają rynek koncertów wydawanych na BD/DVD. Marzy mi się jakieś wydawnictwo - cacko z np. 10 dyskami BD. Mało tego, ja jeszcze mam nadzieję, że LaD czy ME doczekają się wydania na BD w wyższej rozdzielczości - nawet z dotychczasowymi proporcjami obrazu 4:3. Teoretycznie chyba jest to możliwe.
- Metalophil
- -#Moonchild

Rock in Rio! Rock in Rio!!!mad pisze: ↑czw paź 29, 2020 5:12 pm ^ Wszystko się zgadza. Youtube i pochodne zabijają rynek koncertów wydawanych na BD/DVD. Marzy mi się jakieś wydawnictwo - cacko z np. 10 dyskami BD. Mało tego, ja jeszcze mam nadzieję, że LaD czy ME doczekają się wydania na BD w wyższej rozdzielczości - nawet z dotychczasowymi proporcjami obrazu 4:3. Teoretycznie chyba jest to możliwe.
-
Deleted User 6661
RiR też, ale katowałem to w swoim czasie setki razy na moim ówczesnym nowym odtwarzaczu dvd, toteż ciśnienie zrobiło się nieco mniejsze.