Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Legacy of the Beast World Tour 2021 - trasa

Post autor: WICKER MAN »

Umówmy się - szansa, że koncerty halowe czy stadionowe powrócą w całej Europie późną wiosną/wczesnym latem jest w tym momencie bliska zeru... Jeszcze 2 msc temu byłem optymistą, ale póki co nie zanosi się na powrót do normalności w 2021... Prawdopodobnie ogłosili te koncerty, bo byli do tego zobligowani kontraktami z promotorami. Zauważcie, że nie sprzedają biletów na żadne z nowo ogłoszonych koncertów - nawet na nowe daty w Belgii i Holandii ogłoszone prawie pół roku temu. Uruchomią sprzedaż dopiero jak będą jasne przesłanki, że duże imprezy mogą się odbywać, na co szanse są w tym momencie niewielkie... Obstawiam anulowanie wszystkich dat LOTB, alternatywnie przeniesienie części z nich na lato 2022 pod szyldem trasy albumowej (o ile kontrakty z promotorami na to pozwalają). Najbardziej optymistycznym scenariuszem wydaje się jakaś krótka trasa halowa w okolicy sierpnia/września 2021 w krajach, które do tego czasu zniosą restrykcje. Ew. szereg mniejszych, bardziej kameralnych występów w salach do 5000 osób - np. Hammersmith, Zenith w Paryżu itp.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Antwerpia też już była ogłoszona parę miesięcy temu i nie ma sprzedaży biletów. Pewnie te koncerty od początku były planowane na 2021, bo w 2020 mieli być na Graspop.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jeden z członków Killer Krew napisał na swoim prywatnym Fb:
Here is something scary for Halloween, we ain't doing any tours until there is a vaccine that works.
Czyli optymistycznie zakładając wyszczepienie zachodniej Europy w III-IV kw. 2021, może uda im się zagrać jakąś mini-trasę na jesieni przyszłego roku, ale bardziej realne jest przełożenie trasy na przełom 2021/2022.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

A to ta LOTB part 3 musi się odbyć? Bez niej dalej nie pójdą?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

WICKER MAN pisze: pn lis 02, 2020 3:23 pm Jeden z członków Killer Krew napisał na swoim prywatnym Fb:
Here is something scary for Halloween, we ain't doing any tours until there is a vaccine that works.
Czyli optymistycznie zakładając wyszczepienie zachodniej Europy w III-IV kw. 2021, może uda im się zagrać jakąś mini-trasę na jesieni przyszłego roku, ale bardziej realne jest przełożenie trasy na przełom 2021/2022.
No chyba, że którykolwiek z innych zespołów AAA typu Metallica czy AC/DC zrobi krok do przodu w 2021 i przełamie "barierę głównie psychologiczną" wcześniej. Modele zakładają, że do marca 2021 może zakazić się już ponad połowa populacji.
Optymistycznie wierzę w wersję "stref COVIDowych na koncertach" dla osób "bojących się" latem 2021r.
Pesymistycznie - w trasy jesienią.
W brak koncertów AAA w 2021 (szczególnie w USA) nie wierzę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze: pn lis 02, 2020 3:23 pm Jeden z członków Killer Krew napisał na swoim prywatnym Fb:
Znajomy z produkcji AAA (który także pracuje przy IM) także pisze w podobnym tonie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

remi pisze: pn lis 02, 2020 7:39 pm
W brak koncertów AAA w 2021 (szczególnie w USA) nie wierzę.
Jeśli duże koncerty wrócą, to wcześniej w Europie, niż w USA. Ghost ma zaplanowaną trasę po Europie na jesień 2021 właśnie dlatego, że tam ogarnianie tego grajdołka zajmie dłużej (a od lat nowe trasy zaczynają w USA).

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Dokładnie. Nie wierzę w duże koncerty w USA przed 2022 roku. Koronopanika została tam rozdmuchana do niebotycznych rozmiarów, głównie w kontrze do (notabene często bardzo zdroworozsądkowych) wypowiedzi Trumpa.

Pamiętajcie, że duże zespoły czy festiwale nie podejmą decyzji o anulacji tras / eventów na ostatni moment. Wiele imprez chce podjąć decyzję odnośnie ich przyszłości latem 2021 w lutym/marcu, kiedy sytuacja epidemiczna będzie pewnie daleka od idealnej). Nic nie wskazuje też na powszechny dostęp do szczepionek na Covid przed końcem przyszłego roku. Wiadomo, że w pierwszej kolejności szczepionki trafią do pracowników służby zdrowia , a potem do grup wysokiego ryzyka. Niewykluczone, że niektórzy organizatorzy wymagać będą przy wejściu czy zakupie biletu certyfikatu szczepienia na Covid - jakkolwiek absurdalnie by to brzmiało.

Czytam sobie zapowiedzi np. Mystic Festival, że festiwal na pewno odbędzie się w 2021 roku z zachowaniem aktualnie obowiązujących wymogów sanitarnych, ale pytanie - co z tego, jeśli np. większe zespoły jak Judas Priest zdecydują się o przełożeniu trasy na 2022? Będziemy mieli mini-festiwal z zespołami z trzeciej ligi... Obawiam się, że właśnie zespoły pierwszoligowe wrócą na scenę najpóźniej, bo w ich przypadku ściąganie kilkudziesięcioosobowej ekipy i sprzętu na kilka występów będzie po prostu nieopłacalne. Kapele te muszą mieć gwarancje, że będą mogły zrealizować całość / zdecydowaną większość zaplanowanej trasy, a ich ekipa będzie mogła bezproblemowo (i bez kwarantanny) przemieszczać się między kolejnymi krajami. Mniejsze kapele będą chwytać się każdej chałtury, żeby zarobić jakąkolwiek kasę i mogą grywać incydentalne koncerty czy festiwale.

Zatem jak dla mnie optymistyczny wariant to powrót wybranych koncertów open air czy halowych w Europie, ale najwcześniej w sierpniu / wrześniu 2021. A na całe duże trasy poczekamy raczej do 2022...
Awatar użytkownika
fork
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: fork »

Czyli tak będą chcieli nas zmusić do szczepień... Niezły ruch. Za koncertami tęsknię - jak ich nie będzie zacznę pić:)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ruskie oddali mi pieniądze za niedoszły koncert w Piterze.

Od Niemców wciąż nie mogę wyrwać kasy, nawet za koncert Biffa odwołany przed koronapsychozą właściwą.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A ja się skusiłem i zamówiłem wydanie z tym „plakacikiem”. Kto wie może będzie proroczy ;)
Załączniki
0D100712-B2B0-4304-9D05-A0E491FFC4E8.jpeg
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

remi pisze: ndz lis 15, 2020 11:33 am A ja się skusiłem i zamówiłem wydanie z tym „plakacikiem”. Kto wie może będzie proroczy ;)
Albo będzie nawiązywał do nieodbytej trasy. Z każdej strony plus :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dobrze było jeździć na tyle koncertów na TBOS i Legacy. Trochę mniej boli, że będą trzy lata bez Maiden.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

remi pisze: ndz lis 15, 2020 11:33 am A ja się skusiłem i zamówiłem wydanie z tym „plakacikiem”. Kto wie może będzie proroczy ;)
Ten plakat ma drugą stronę?
Gdzie kupiłeś z takim gratisem? :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

zgo pisze: ndz lis 15, 2020 3:07 pm
Ten plakat ma drugą stronę?
Gdzie kupiłeś z takim gratisem? :)
To na razie ktoś inny wrzucił do neta. Plakacik jest w japońskiej wersji Nights of the Dead.
https://tower.jp/item/5113402/ナイツ・オブ・ザ・ ... ・オブ・ザ・ビースト:ライヴ・イン・メキシコシティ<初回限定仕様>?fbclid=IwAR3yXF7b_YhK_Iyz2Fq1KKrsrs3H9juGJUCO6SgYK5p9yyb4gHc_5UDeZuk
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Hmmm, ciekawe co to za napis na murze... WOTW.... :roll: :twisted:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Może skrót od tytułu nowego albumu?
Trasa przełożona, raczej w 2021 powinni wydać nową płytę skoro od dawna gotowa
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Ciekawe ukryte info z tym skrótem... Tytuł nowego albumu - może być! WOTW
Na pewno coś "of The", bo w przypadku Maiden jedna połowa utworów nazywa się "The cośtam", a druga "Coś of The cośtam" :P

Wrath of The World

M.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

beaviso pisze: pn lis 16, 2020 3:36 pm Ciekawe ukryte info z tym skrótem... Tytuł nowego albumu - może być! WOTW
Na pewno coś "of The", bo w przypadku Maiden jedna połowa utworów nazywa się "The cośtam", a druga "Coś of The cośtam" :P

Wrath of The World

M.
Może Wrathchild on the World.

Przy okazji poznaliśbymy na jaką zmianę w secie możemy liczyć :-)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

albo World of the Wrathchild :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ