TOP 50 płyt lata 90 - Vorgel
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: TOP 50 płyt lata 90 - Vorgel
Może Alice Cooper, innego wyjścia chyba nie ma.
Miałem napisać w komentarzu, że nie mam już na liście więcej Coopera, ale z lenistwa tego nie zrobiłem i teraz żałuję, bo muszę pisać dodatkowy komentarz, że nie Cooper.
Podtrzymuję, że to będzie "Human" by Death. Pasowałby do Twojego zestawienia.
Nie kojarzę Twoich opinii o X-Factor, ale chyba nie jesteś jakimś wielkim fanem tej płyty. Solowy Bruce też raczej odpada.
Nie kojarzę Twoich opinii o X-Factor, ale chyba nie jesteś jakimś wielkim fanem tej płyty. Solowy Bruce też raczej odpada.
Solowego Bruce'a krytykował, więc odpada.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Ok, jeden z typów to Human, są jeszcze jakieś?
Może The Ladder - chyba nie było go tutaj, a pamiętam, że przy okazji Yes się gdzieś pojawił w Twoich postach
Edit: Kiedyś pisałeś też pozytywnie o Psycho Circus, ale raczej nie aż tak pozytywnie.
Edit: Kiedyś pisałeś też pozytywnie o Psycho Circus, ale raczej nie aż tak pozytywnie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Bo "Voodoo" to byłaby już przeginka, tak samo jak MF, chyba "Time" jeszcze nie było. No nic, nie trzymaj nas w niepewności, dawak z tą jedynką.
"Zemsta" Kissów? Pamiętam, że ta płyta w 92', to było dość duże wydarzenie.
Jeśli nie Revenge, to chyba któryś Voivod. Angel Rat?
-
Deleted User 357
Dla mnie 50 to wydaje się dużo. Tzn. nie chodzi o problem z wybraniem samych płyt, ale z ich ułożeniem.
-
Deleted User 357
Właśnie dlatego myślę żeby 50-11 albo chociaż dziesiątkami dać alfabetycznie
To jest jakiś pomysł.
-
Deleted User 2259
Żelazny, wrzucaj taka lista jak potrafisz ułożyć.
Co do listy Vorgela, to może pokusi sie o jakieś top 20 z lat 2000-2020 tak pisał.
Co do listy Vorgela, to może pokusi sie o jakieś top 20 z lat 2000-2020 tak pisał.
Z tym też miałem problem. Ale podszedłem do tego w ten sposób, że układałem kolejność dziesiątkami. Dlatego poszczególne miejsca w konkretnych dziesiątkach, może poza top 10, mogą się zmieniać zależnie od nastroju. To jest mniej więcej tak.
"Empire"? Przecież tam jest Silent Lucidity, którego - jeśli dobrze pamiętam - Vorgel nie trawi. Jeśli to będzie Queensryche to bardziej obstawiłbym "Promised Land" - mimo że i tu są ballady, to w żaden sposób nie przesłodzone tak jak Silent...
Ja głosuję na Voivod.
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2020 10:19 pm przez Cold, łącznie zmieniany 1 raz.