Pierwsze śliwki robaczywki. Pierwsze koty za płoty. Za drugim razem się uda. Jak nie, jak tak?
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Ale... Po co?
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
A co będziemy hejtować? Potrzebujemy tej płyty. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jak tak sobie na to patrzę na chłodno, z perspektywy czasu, to ostatnią dobrą i pomysłową płytę nagrali w 2006 roku. Im się już nie chce.
Dokładnie - do AMOLAD często wracam, kolejne dwie leżą na półce i się kurzą tylko.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 1499
TFF zakurzył się bardzo , ale Book of Souls do Book of Souls chętnie wracam i pomimo swoich wad jest dla mnie ciekawym materiałem.
Co do nowego krążka to obawiam się że nie prędko się go doczekamy. Zwłaszcza że za wszelką cenę chcą dokończyć Legacy part 3.
Co do nowego krążka to obawiam się że nie prędko się go doczekamy. Zwłaszcza że za wszelką cenę chcą dokończyć Legacy part 3.
BoS jest przede wszystkim za długie. Ja czasem słucham, ale zawsze po jednej płycie. Do TFF rzadko wracam, za to ostatnio puściłem sobie AMOLAD, którego nie lubię.
Ale ogólnie rzadko ostatnio słucham Iron Maiden.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Każdy ma swoją granicę. Dla mnie AMOLAD to płyta bardzo odważna i jak na Maidenów pomysłowa. Ostatnia taka. Mało tego, byli z niej bardzo dumni, bo zagrali ją całą na żywo, To wymagało dużych jaj, bo koncertowi Janusze z piwkiem w ręku pewnie nie wiedzieli co się dzieje przez pierwszą godzinę setu.
Zresztą to było widać na Legacy of the beast - jak wjeżdzał FTGGOG to ludzie nie wiedzieli co się dzieje
Ostatnio zmieniony ndz gru 06, 2020 11:25 am przez Geri666, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja dzisiaj puściłem sobie TFF i chyba bym ją teraz postawił na 2. miejscu wśród płyt po reunion. Poza Mother of Mercy bardzo dobrze mi się jej słuchało.
Mnie dziwi trzymanie tej płyty jeśli jest nagrana. Idealny moment, wszyscy zamknięci, koncertów nie ma.
Artyści mają to do siebie, że z czasem każda nagrana płytę by poprawiali. A ta płyta zaczyna mieć rok? Dwa? Nie kusi Stefka popoprawiać w niej?
Artyści mają to do siebie, że z czasem każda nagrana płytę by poprawiali. A ta płyta zaczyna mieć rok? Dwa? Nie kusi Stefka popoprawiać w niej?
Czy Stefka nie kusi? Ja obstawiam, że oni po 1 ledwo i ostatkiem sił tam w ogóle cokolwiek nagrali i od tamtej pory nawet nikomu nie chciało się tego przesłuchać, a co dopiero poprawiać
Kolejnej już na pewno nie będzie, więc trzymają żeby wydać, odbębnić trasę i skończyć.
- Metalophil
- -#Moonchild

Ja tak myślałem już przy okazji trasy Give Me Ed 'till I'm Dead
Chociaż faktycznie, przy takiej częstotliwości to ew. następny album musiałby się ukazać w 2026-27, czyli gdy Nicko będzie miał 74-75 lat. Chyba, że się przerzucą na granie akustyczne
Tu chyba chodzi o ich model biznesowy ,który mają rozpisany na ileś lat do przodu.Dokończą zobowiązania (czytaj trasę) i następnym krokiem będzie wydanie nowej płyty według mnie (pytanie ,kiedy dokończą trasę ).
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Metalophil
- -#Moonchild

-
Deleted User 5490
Wtedy jak w każdej firmie z tradycją Nicko przekaże pałeczkę swojemu synowi, który zasiądzie za bębnami Iron Maiden.Metalophil pisze: ↑ndz gru 06, 2020 1:25 pmJa tak myślałem już przy okazji trasy Give Me Ed 'till I'm Dead![]()
Chociaż faktycznie, przy takiej częstotliwości to ew. następny album musiałby się ukazać w 2026-27, czyli gdy Nicko będzie miał 74-75 lat. Chyba, że się przerzucą na granie akustyczne![]()
- Metalophil
- -#Moonchild

To jeszcze jestem w stanie sobie wyobrazić, ale że 70-71 letni Harris zrobi podobnie to już jakoś niePierre Dolinski pisze: ↑ndz gru 06, 2020 8:19 pmWtedy jak w każdej firmie z tradycją Nicko przekaże pałeczkę swojemu synowi, który zasiądzie za bębnami Iron Maiden.Metalophil pisze: ↑ndz gru 06, 2020 1:25 pmJa tak myślałem już przy okazji trasy Give Me Ed 'till I'm Dead![]()
Chociaż faktycznie, przy takiej częstotliwości to ew. następny album musiałby się ukazać w 2026-27, czyli gdy Nicko będzie miał 74-75 lat. Chyba, że się przerzucą na granie akustyczne![]()
![]()
-
Deleted User 5490
Tu byłoby to niewykonalne. 
Podobno w Iron Savior nie gra już ani jeden człowiek z pierwszego składu, ale to już zupełnie inna historia.
Podobno w Iron Savior nie gra już ani jeden człowiek z pierwszego składu, ale to już zupełnie inna historia.
To nieprawda oczywiściePierre Dolinski pisze: ↑ndz gru 06, 2020 8:38 pm Podobno w Iron Savior nie gra już ani jeden człowiek z pierwszego składu, ale to już zupełnie inna historia.![]()
www.MetalSide.pl