25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Qde chyba jednak nie pojade do
Paris`a
...Pozostaje mi nadzieja na Poland .ew. na jakąś Prage może... 
witam!
czy juz wiadomo ile osob jedzie na koncercik do Paryza?
Z samolotem narazie nie ma sie co goraczkowac - jeszcze mamy czasuWICKER MAN pisze:Zobaczymy - jeśli wyjdzie taniej niż bezpośrednio na Orly to chyba bierzemy...Szymon pisze:Dojazd z i na lotnisko Beavuois kosztuje 10 Euro w jedna strone.
Ja wlasnie sie dowiedzialem ze bilet mam zakupiony, wiec na 99,9% jade!! :-)
Trzeba było kupić razem z nami - MaYeR będzie od tego tygodnia zbierał kasę na bilety.![]()
Teoretycznie możesz zawsze lecieć z Katów i spotkać się z nami już w Paryżu... Co do miejsca odlotu (tak samo jak co do przewoźnika, bo z to się z tym wiąże) to sprawa nadal pozostaje otwarta...
Mogłem kupic z Wami, no ale akurat sie tak zlozylo ze mialem 50 Euro na polce i kogos kto moze mi kupic ten bilet. Biletu jeszcze w rece nie mam, wiec zobaczymy co bedzie
Jakbysmy nie lecieli to i tak sie w Paryzu spotykamy i.... Sanktuarium rips up the Paris
Mysle ze okolo 40 tysmalldor pisze:witam!
Sorry, że kolejny raz to pisze, ale kiedy bedzie losowanie biletu ???
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Właśnie.Szymon pisze:Z samolotem narazie nie ma sie co goraczkowac - jeszcze mamy czasu
Mogłem kupic z Wami, no ale akurat sie tak zlozylo ze mialem 50 Euro na polce i kogos kto moze mi kupic ten bilet. Biletu jeszcze w rece nie mam, wiec zobaczymy co bedzie
Jakbysmy nie lecieli to i tak sie w Paryzu spotykamy i.... Sanktuarium rips up the Paris
Mam nadzieję, że uda nam się lecieć razem jednym samolotem - wtedy prawdopodobnie byłoby trochę taniej.
Szymon pisze:Mysle ze okolo 40 tysmalldor pisze:witam!
czy juz wiadomo ile osob jedzie na koncercik do Paryza?![]()
Swoją drogą to na Metallice w tym roku było ponoć 42-45.000 osób. Sądzę, że Maideni spokojnie zgromadzą od 30 do 40.000, a może nawet i więcej. Zapowiada się jeden z największych i najlepiej promowanych występów na tej trasie. Koncert, na którym po prostu wypada się pokazać.
Myślimy nad tym... Konkurs powinien ruszyć już niedlugo. W każdym razie chcemy to zorganizować tak, żeby ktoś kto weźmie w nim udział, bo chce jechać, a nie wygra, miał jeszcze czas, by wpłacić kasę za bilet na konto przed upływem terminu. Więcej informacji już wkrótce...S1MON pisze:Sorry, że kolejny raz to pisze, ale kiedy bedzie losowanie biletu ???
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Już teraz prosimy o wpisywanie się chętnych na wyjazd w specjalnym temacie.
Pierwsza strona tego tematu została uaktualizowana - tak, aby znalazły się na niej wszystkie podstawowe informacje odnośnie wyjazdu.
Pierwsza strona tego tematu została uaktualizowana - tak, aby znalazły się na niej wszystkie podstawowe informacje odnośnie wyjazdu.
Dzis moja nauczycielkaod francuskiego dala mi kilka dobrych inf tzn czym i za iel dojechac z loitniska ... w jakim rejonie szukac tanich hoteli.. ile mniej wiecej kosztuje jedzenie bilety itp itd..... gdyby ktos chcial to piszcie wtedy wrzuce to szybciutko < obenie mam mala awarie kompa wiec sami wiecie> 
Aby obniżyć koszty od 15 XI do 10 XII zbieramy pieniądze na bilety na koncert
Dlatego
Mam pytanie czy to ostateczna data zbierania kasy czy poźniej tez bedzie mozna a jesli tak to do kiedy :solo
Dlatego
Mam pytanie czy to ostateczna data zbierania kasy czy poźniej tez bedzie mozna a jesli tak to do kiedy :solo
Wrzuc, wrzuc - szczegolnie te ifno o hotelach. Moze jakis adres www?Michcio pisze:Dzis moja nauczycielkaod francuskiego dala mi kilka dobrych inf tzn czym i za iel dojechac z loitniska ... w jakim rejonie szukac tanich hoteli.. ile mniej wiecej kosztuje jedzenie bilety itp itd..... gdyby ktos chcial to piszcie wtedy wrzuce to szybciutko < obenie mam mala awarie kompa wiec sami wiecie>
Raczej 10 XII to data ostateczna ale jeszcze bede informowal.Premus pisze:Aby obniżyć koszty od 15 XI do 10 XII zbieramy pieniądze na bilety na koncert
Dlatego
Mam pytanie czy to ostateczna data zbierania kasy czy poźniej tez bedzie mozna a jesli tak to do kiedy :solo [/b]
Uwaga - losowanie wejsciowki juz za tydzien.
Jutro pojawi sie na ten cel specjalny konkurs
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Koniecznie podeślij!Michcio pisze:Dzis moja nauczycielkaod francuskiego dala mi kilka dobrych inf tzn czym i za ile dojechac z loitniska ... w jakim rejonie szukac tanich hoteli.. ile mniej wiecej kosztuje jedzenie bilety itp itd..... gdyby ktos chcial to piszcie wtedy wrzuce to szybciutko < obenie mam mala awarie kompa wiec sami wiecie>
Interesuje nas dojazd do centrum z lotnisk Beauvais i Orly. Czekamy na Twój raport na forum!
Być może ze względu na to, że konkurs ruszy dopiero teraz (dziś wieczorem) będziemy zmuszeni przesunąć termin o kilka dni, ale na pewno kończymy zbiórkę przed Świętami. Znając naszą pocztę oraz Żabojadów to bilety i tak dostaniemy pewnie po Nowym Roku.Premus pisze:Aby obniżyć koszty od 15 XI do 10 XII zbieramy pieniądze na bilety na koncert
Dlatego
O ewentualnej zmianie terminów natychmiast Was poinformujemy.
Witajcie wszyscy.. Jak ja dawno nie zaglądałem na forum, a widze że sporo się dzieje.. w sumie to też jestem zainteresowany tym wyjazdem do Paryża.. ale jeszcze się nie zdecydowałem. Jestem obecnie w Gandawie w Belgii do 15ego grudnia.. moge popytać w lokalnych sklepach czy mają bilety na koncert w Paryżu. Pozdrawiam..
hej!!!
<mam jak juz pisalem> male klopoty z netem.. wiec napisze to co pamietam.... apropos cen
dojazd z Lotniska Orly do centrum paryza kosztuje 4 euro < w jedna strone> szybka koleja < podrooz kolo 15 -20 minut>
metro kosztuje 1.8 za pojedynczy przejazd lub karnet na 10 przejazdow 10 euro
autobus kosztuje bodajrze < z tego co pamietam> 1- 1.5 euro < wszyscy nauczyciele polecaja mi metro,szybciej ale troszke drozej>
mam tez namiar na dzielnice < polnocny paryz> gdzie znajduja sie arabskie, tanie hotelu w granicach minimum 18-19 euro za pokooj < wielo osobowy ilu to dokaldniej napisze jak bede mial kompa>
poozniej.. dojazd na stadion to bedzie kwestia jednej przesiadki .. tzn okolo 3.6 uro w jedna strone!!
jedzenie z tego co slyszalem nei nalezy do super drogich i do super tanich np. winko < bardzo dobre > kosztuje okolo 3 uero za 0.75 l
bagietka .08 euro...
ale jedzenia zawsze mozna zabrac ze soba
to by bylo na tyle z tego co pamietam.... jak cos zobacze jescze na ofercie to podam..
<mam jak juz pisalem> male klopoty z netem.. wiec napisze to co pamietam.... apropos cen
dojazd z Lotniska Orly do centrum paryza kosztuje 4 euro < w jedna strone> szybka koleja < podrooz kolo 15 -20 minut>
autobus kosztuje bodajrze < z tego co pamietam> 1- 1.5 euro < wszyscy nauczyciele polecaja mi metro,szybciej ale troszke drozej>
mam tez namiar na dzielnice < polnocny paryz> gdzie znajduja sie arabskie, tanie hotelu w granicach minimum 18-19 euro za pokooj < wielo osobowy ilu to dokaldniej napisze jak bede mial kompa>
poozniej.. dojazd na stadion to bedzie kwestia jednej przesiadki .. tzn okolo 3.6 uro w jedna strone!!
jedzenie z tego co slyszalem nei nalezy do super drogich i do super tanich np. winko < bardzo dobre > kosztuje okolo 3 uero za 0.75 l
bagietka .08 euro...
ale jedzenia zawsze mozna zabrac ze soba
to by bylo na tyle z tego co pamietam.... jak cos zobacze jescze na ofercie to podam..
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dzięki za info! :beer
Masz może jeszcze jakieś informacje odnośnie dojazdu z lotniska Beauvais?
Znany jest już pierwszy support w Paryżu. Będzie nim Within Temptation. Fajna kapela! :rocx
Masz może jeszcze jakieś informacje odnośnie dojazdu z lotniska Beauvais?
Znany jest już pierwszy support w Paryżu. Będzie nim Within Temptation. Fajna kapela! :rocx
Bilet jednorazowy na metro kosztuje 1.4 euro(tak bylo w lipcu) i jak trzeba zrobic przesiadke to wcale nie trzeba kasowac drugi raz biletu, trzeba poprostu sie przesiasc na stacji na ktorej krzyzuja sie odpowiednie linie metraMichcio pisze:hej!!!
utobus kosztuje bodajrze < z tego co pamietam> 1- 1.5 euro < wszyscy nauczyciele polecaja mi metro,szybciej ale troszke drozej>
jedzenie z tego co slyszalem nei nalezy do super drogich i do super tanich np. winko < bardzo dobre > kosztuje okolo 3 uero za 0.75 l![]()
bagietka .08 euro...
ale jedzenia zawsze mozna zabrac ze soba![]()
Odnosnie winka to wiem jak mozna zorganizowac je za darmo
z lotniska Beauvais dojazd kosztuje 10 Euro - sa podstawiane autobusy do kazdego lotu - Autobus dojezdza do Paryza, niestety nie wiem dokladnie w ktore miejsce, ale podobno w zasiegu metra, wiec problemu nie ma.
Odnosnie jeszcze lini lotniczych to wizzair robi jakies przekrety ostatnio. Strasznie duzo lotow odwoluja - wiec trzeba bedzie tez uwaznie wybierac linie...
ewentualnei mozemy wziasc karnet!! tzn dostajemy 10 biletoow za 1 euro kazdy!!!! czyli wychodzi jescze taniej!!
w niedziele postaram sie wzucic mapke metra na ktoorej zaznaczone sa linie oraz miejsce gdzie sa tanie hotele!!! pzdr
w niedziele postaram sie wzucic mapke metra na ktoorej zaznaczone sa linie oraz miejsce gdzie sa tanie hotele!!! pzdr
glupie pytanie
Mayer jedziesz ??? bo na lisci echetnych nie widizalem Twojego wpisu :d
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dzięki za info.Szymon pisze:Odnosnie jeszcze lini lotniczych to wizzair robi jakies przekrety ostatnio. Strasznie duzo lotow odwoluja - wiec trzeba bedzie tez uwaznie wybierac linie...
Nie tylko Wizzair - taka Air Polonia też.
Między innymi dlatego chcemy lecieć w piątek - żeby uniknąć "niespodzianki" w ostatniej chwili.
Z góry thx!Michcio pisze:ewentualnei mozemy wziasc karnet!! tzn dostajemy 10 biletoow za 1 euro kazdy!!!! czyli wychodzi jescze taniej!!
Tak sobie teraz wstepnie badałem sprawe z lotami do Paryza
Wizzair: Katowce-Paryz Paryz-Katowice wylot 24 przylot 26 czerwca juz teraz kosztuje 450 zlotych. Z Wawy pewnie porownywalnie. Byc moze beda jakies promocje ale kto wie...
Airpolonia: Wawa-Paryz-Wawa te same terminy 600 zlotych. Na Airpolonii jest opcja rezerwacji grupowych - tego jeszcze nie sprawdzalem, moze bylo by cos taniej.
SkyEurope: Lata z Krakowa i z Wawy na Orly Sud. Niestety wyswietla sie informacja ze lot jest wyprzedany. Cos mi sie w to wierzyc nie chce bo z tego co pisza na stronie to maja wszystkie loty wyprzedane na czerwiec maj i kwiecien, wiec podejrzewam ze poprostu narazie sie nie da zamowic na tak odlegla date biletu.
I to chyba by bylo na tyle jesli chodzi o linie latajace do Paryza od nas. Majas ie pojawic wkrotce jakie snowe linie moze cos z tego bedzie.....
Jest jeszcze opcja samochod: wychodzi ok 900 zeta za paliwo w dwie strony. Przy 4 osobach zadna linia lonicza z tym nie moze konkurowac. Zawsze tez jest gdzie zostawic rzeczy czy nawet sie przespac - no i jest to napewno ogrona swoboda. Oczywiscie problem jest w tym zeby ktos ten samochod mial :/ No i jak wiadomo auto zawsze moze sie zepsuc, no ale to samo sie dotyczy samolotow czy autobusow itp.
Wizzair: Katowce-Paryz Paryz-Katowice wylot 24 przylot 26 czerwca juz teraz kosztuje 450 zlotych. Z Wawy pewnie porownywalnie. Byc moze beda jakies promocje ale kto wie...
Airpolonia: Wawa-Paryz-Wawa te same terminy 600 zlotych. Na Airpolonii jest opcja rezerwacji grupowych - tego jeszcze nie sprawdzalem, moze bylo by cos taniej.
SkyEurope: Lata z Krakowa i z Wawy na Orly Sud. Niestety wyswietla sie informacja ze lot jest wyprzedany. Cos mi sie w to wierzyc nie chce bo z tego co pisza na stronie to maja wszystkie loty wyprzedane na czerwiec maj i kwiecien, wiec podejrzewam ze poprostu narazie sie nie da zamowic na tak odlegla date biletu.
I to chyba by bylo na tyle jesli chodzi o linie latajace do Paryza od nas. Majas ie pojawic wkrotce jakie snowe linie moze cos z tego bedzie.....
Jest jeszcze opcja samochod: wychodzi ok 900 zeta za paliwo w dwie strony. Przy 4 osobach zadna linia lonicza z tym nie moze konkurowac. Zawsze tez jest gdzie zostawic rzeczy czy nawet sie przespac - no i jest to napewno ogrona swoboda. Oczywiscie problem jest w tym zeby ktos ten samochod mial :/ No i jak wiadomo auto zawsze moze sie zepsuc, no ale to samo sie dotyczy samolotow czy autobusow itp.