Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Ależ odloty w tym temacie 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Skoro wsrod nominowanych jest JayZ to jest to niepowazna nagroda i nie warto się tym przejmować
Wręcz nie należy jej przyjmować. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie uwzględniono Blaze'a ani Douga Sampsona, np. pod tym linkiem można o tym przeczytać, jak i o innych "pominięciach" słynnych muzyków na przestrzeni lat:
https://ultimateclassicrock.com/iron-ma ... exclusions
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mr Stratton interesująco się wypowiedział:
https://loudwire.com/iron-maiden-dennis ... nomination
https://loudwire.com/iron-maiden-dennis ... nomination
Doug o.k., nie brał udziału w nagrywaniu żadnej płyty, ale że Blaze'a pominęli?Zakkahletz pisze: ↑czw lut 11, 2021 4:09 pmNie uwzględniono Blaze'a ani Douga Sampsona, np. pod tym linkiem można o tym przeczytać, jak i o innych "pominięciach" słynnych muzyków na przestrzeni lat:
https://ultimateclassicrock.com/iron-ma ... exclusions
- Metalophil
- -#Moonchild

Nie zdziwiło by mnie, gdyby okazało się że najzwyczajniej w świecie go przeoczyli 
-
longestday
- -#Wrathchild

Tak samo jak "przeoczyli" podać Blaze'a jako współtwórcę kilku utworów z "Brave New World" i pewnie też tego megaknota "When The Wild Wind Blows". podobna sytuacja miała miejsce przy wprowadzeniu Deep Purple do RNR Hall of Fame - przeoczyli Joe Lynn Turner'a, a nie zapomnieli o Coverdale'u i Hughes'u...
Skąd masz to info? Ja gdzieś czytałem, że to kawałek jeszcze z czasów No Prayer...
-
longestday
- -#Wrathchild

To moje przypuszczenie (graniczące z pewnością
)). Może riff/ linia melodyczna pochodzą z czasów 'No Prayer", ale zwłaszcza ten nieszczęsny, długi wstęp to ewidentnie material "pod Blaze'a" lub napisany z jego udziałem.
-
Deleted User 5490
Jak nie lubię śpiewu Blaze'a to jednak nagrał z nimi dwie płyty tak jak Paul i uważam, że krzywda mu się dzieje. Zwłaszcza, że jedną z tych płyt wielu uważa za doskonałą.
-
longestday
- -#Wrathchild

Ja też uważam, że pominięcie Blaze'a to megapodłość. Powiedzmy sobie szczerze: to Harris jest odpowiedzialny za kierunek jaki obrali na The X Factor. Po cholerę było kazać Blaze'owi śpiewać utwory uwypuklające Jego słabe strony (mam na myśli te wszystkie spokojne fragmenty 2 AM, Fortunes of War...). Siłowy styl śpiewania Bayley'a sprawdza się w Man On The Edge, The Unbeliever, Sign Of The Cross, Futureal itd. (nadal uważam, że to zajebiste kawałki). Nie zrekompensowałoby to braku Bruce'a, ale efekt byłby znacznie lepszy.
-
Deleted User 5490
Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. Dla mnie to najgorszy utwór Iron Maiden. Dobrze, że nie wydali go na No Prayer, bo skaszaniliby kompletnie tą świetną płytę.
No ale co kto lubi. Ja wolę pulpety od nosorożca-kobiety.
No ale co kto lubi. Ja wolę pulpety od nosorożca-kobiety.
No u mnie Top5 epików
A to nie przez The Walking Dead?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dla mnie kicha, która pod szyldem IM nie powinna zostać wydana. Nawet bym tego epikiem nie nazwał, tylko sam nie wiem czym. Na pewno nie heavy metalem.
-
Deleted User 5490
Empire Of The Clouds jest taką samą kichą, na wskroś kiczowatą, banalną i najdłuższą w historii zespołu. Totalna grafomania. Polukrowany akustycznie, mega długi bzdet. Zupełnie niesłuchalny.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie mieści mi się w głowie, że można tak pisać o Empire, a jednocześnie uważać coś tak miałkiego jak No Prayer za świetny album