Lando pisze: ↑wt mar 02, 2021 10:50 pmCzyli tylko tak naprawdę Scream Maker podbił ChinyPierre Dolinski pisze: ↑wt mar 02, 2021 10:35 pm https://www.onet.pl/muzyka/onetmuzyka/k ... JpLEzY1ex8![]()
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
A odkładając śmiechy na bok, wiadomo coś o nowej płycie Scream Maker? Bo wydawało mi się, że coś było na rzeczy jeszcze przed pierwszą falą pandemii... Ten pierwszy singiel "When Our Fight Is Over" mi się nawet podobał 
Bo chyba tworzą ją tak długo jak The Sixpounder...
Bo chyba tworzą ją tak długo jak The Sixpounder...
Night Mistress Fan Club Łódź
Na płycie SM to mu nie bardzo zależy, ale jest kilka innych polskich zespołów, które "nagrywają" płytę od kilku lat i końca nie widać. Wyjątek to Monstrum, które od czasu jak zdecydowało się zakończyć działalność wypuściło nowy numer. Nie jest może jakiś super, ale przynajmniej widać, że coś dłubią. na innych pewnie poczekamy, aż będzie można konwertować.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Dokładnie, poczekamy jak już będzie można przekonwertować bilety NBP na bilety koncertowe

Nie wiem czy było na forum, bo raczej miłośników muzyki w stylu Nightwisha nie ma tu za wielu, ale Delain się "rozszedł", tzn. został w nim tylko założyciel.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Eee, myślę, że się zejdą za jakiś czas i cieszy mnie, że Szarlotka sobie radzi:
www.patreon.com/charlottewessels
Chciałeś napisać, że zbiera kasę.
A co ciekawe na informację trafiłem przypadkiem, pod jakimś wideo na yt z udziałem Marko H. No i potem sprawdziłem na ich stronie.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Przypominam, że to Zeppelin jest zespołem który ma więcej platyn i wyprzedawał większe obiekty więc z założenia lepszym 
Platyny mają bo nagrywali cudze, znane utwory
A jeśli zespołom nie dawano grać na dużych obiektach bo LZ nie chcieli mieć konkurencji, to jest wstyd na całą branżę. Przyznam szczerze nie słyszałem o drugim takim przypadku, żeby zespół został wywalony ze sceny w trakcie koncertu, bo headliner uznał, że są za dobrzy. W przypadku LZ jest tyle dziwacznych kwiatków w całej ich karierze, że doprawdy nie rozumiem jak to możliwe, że tylu ludzi kupiło te ich płyty z plagiatami. Keith Richards też się dziwi.
Po pierwsze te utwory jednak nie były specjalnie znane bo większość to stare, zapomniane bluesy
Poza tym branża muzyczna to taki sam kapitalizm jak cała reszta gospodarki
Najwidoczniej łatwo było się pozbyć konkurencji - pewnie wystarczyło powiedzieć, że w danym obiekcie więcej LZ nie zagra i właściciel sam się kajał w pokłonach. W końcu mówimy tu o biznesie a LZ zapełniało stadiony i wielkie hale. Publika w latach 70 (i później też w sumie) musiała być naprawdę durna bo kupowano te płyty masowo i na koncerty chodzono także
Dobrze, że teraz przynajmniej jesteśmy oświeceni i mądrzy 
Teraz mamy bardziej trzeźwe podejście. Pamiętam, że sukces Hendrixa Marty Friedman tłumaczył w następujący sposób: "Gdyby publiczność nie była na haju to Hendrix i reszta tych hipisowskich zespołów niczego by nie osiągnęli". Na pewno coś w tym jest, mimo, że lubię kilka tych hipisowskich zespołów 
A Richardsa nie sposób nie lubić. Nie chodzi już nawet o to kogo i jak krytykuje. Ale w przeciwieństwie do innych "dyplomatów", którzy muszą lubić Lady Gagę bo jest fanką ich twórczości, ten się nie szczypie.
https://faroutmagazine.co.uk/keith-rich ... in-prince/
A Richardsa nie sposób nie lubić. Nie chodzi już nawet o to kogo i jak krytykuje. Ale w przeciwieństwie do innych "dyplomatów", którzy muszą lubić Lady Gagę bo jest fanką ich twórczości, ten się nie szczypie.
https://faroutmagazine.co.uk/keith-rich ... in-prince/
Czyli co? Zespoły z przełomu lat 60/70 na śmietnik historii bo publika lubiła się wspomagać różnymi rzeczami? Trochę to absurdalne i zakłamywanie historii
Ktoś może nie lubić Jimiego i LZ ale ich wpływ na muzykę rockową jest absolutnie i totalnie niepodważalny
A! Ta lista Richardsa bardzo ładnie pokazuje kim on jest
Jak ją czytam to śmiać mi się chce 
A! Ta lista Richardsa bardzo ładnie pokazuje kim on jest
Jak widać Richards to idealny przykład tego jak dragi i wóda niszczą mózg
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wpływ mieli, chociaż więcej w metalu słyszę Black Sabbath (wiadomo), Deep Purple czy Rainbow.
A Richards wiadomo kim jest, żywą legendą, uosobieniem rock and rolla i uprzedzę już ewentualną kwestię platyn, tak ma ich więcej niż LZ i Hendrix razem wzięci
A Richards wiadomo kim jest, żywą legendą, uosobieniem rock and rolla i uprzedzę już ewentualną kwestię platyn, tak ma ich więcej niż LZ i Hendrix razem wzięci
Oraz ćpunem, nie zapominaj o byciu ćpunem
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Patrz a Bowie i Prince jak żyli też byli żywymi legendami muzyki
PS. Dlatego napisałem o wpływie na muzykę rockową a nie metalową. Choć wielu metalowych grajków przyznawało się do słuchania LZ.
“Rap—so many words, so little said.” Keith Richards. Piękne podsumowanie pseudo muzyki 
"Jimmy is a brilliant player. But I always felt there was something a little hollow about it, you know?”
Tutaj mam pewną podpowiedź, tak, jego gra jest pusta, bo gra cudze kawałki i ich odpowiednio nie czuje
"I don’t know where Metallica’s inspiration comes from, but if it’s from me, then I fucked up” To też ładne.
"Jimmy is a brilliant player. But I always felt there was something a little hollow about it, you know?”
Tutaj mam pewną podpowiedź, tak, jego gra jest pusta, bo gra cudze kawałki i ich odpowiednio nie czuje
"I don’t know where Metallica’s inspiration comes from, but if it’s from me, then I fucked up” To też ładne.