AC/DC

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: AC/DC

Postautor: Schizoid » pt lis 13, 2020 7:22 pm

Jest dobrze. Chyba najlepiej od wielu lat. Johnson brzmi tu kapitalnie jak na swój wiek.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: mic7 » pt lis 13, 2020 9:02 pm

Przesłuchałem 2 razy płytkę (na razie Spotify) ,nie ma tu hiciorów typu choćby Rock or Bust ale Panowie nie zeszli z dotychczasowego poziomu,to jest ciągle to samo dobre AC/DC i dalej jest mocny kop ,kto się do nich nie przekonał do tej pory to już się nie przekona ,respekt dla nich !
Orgasmatron 5.01;Soul Asylum 3.02;Turbo 14.02;Purple Day 22.02 ;NK 29.03; Memoriał Dio 16.05 ; GN'R 12.07 ; D.R.I. 22.07 ;Kult 15.08 ;Acid Drinkers 4.10 ;Candlemass 22.11

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » pt lis 13, 2020 9:12 pm

Płyta przesłuchana i jest nadspodziewanie dobra. Gwiazdą jest tu Brian na całej linii - jego forma wokalna jest na tip-top.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » pt lis 13, 2020 9:46 pm

nie ma tu hiciorów typu choćby Rock or Bust
Według mnie ROB to żaden hit, generyczny i bezpłciowy numer już owszem. Przez takiego dadrocka nie miałem zbyt wygórowanych oczekiwań co do Power Up, a tutaj miłe zaskoczenie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: mic7 » pt lis 13, 2020 10:20 pm

Rock or Bust był pierwszym singlem czyli miał zachęcić słuchaczy do kupienia tej płyty a co za tym idzie miał to być numer "który, łatwo wchodzi", jest łatwy do zapamiętania /nadaje się do radia/hit itd. Ja go po 6 latach od wydania albumu pamiętam, jest łatwy i przyjemny a nie wszystkie kawałki jestem w stanie odtworzyć w myśli z ROB.
Na nowej płycie nie widzę tego typu kawałka(a może za mało odsłuchów zrobiłem) co Rock Or Bust co nie zmienia sprawy, że album jest w pytę.
Orgasmatron 5.01;Soul Asylum 3.02;Turbo 14.02;Purple Day 22.02 ;NK 29.03; Memoriał Dio 16.05 ; GN'R 12.07 ; D.R.I. 22.07 ;Kult 15.08 ;Acid Drinkers 4.10 ;Candlemass 22.11

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » pt lis 13, 2020 10:34 pm

Wydaje mi się, że pierwszym singlem było Play Ball, czyli jeszcze gorszy twór.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt lis 13, 2020 10:46 pm

Kurcze, tak chwalicie ten nowy album, że będę musiał posłuchać.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: Saimon1995 » sob lis 14, 2020 9:14 am

Ulubione utwory? "Shot in the Dark", "Kick You When You're Down" oraz "Demon Fire".

Mocna "siódemka" ode mnie.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » sob lis 14, 2020 12:07 pm

Wytrzymałem dwa kawałki. To brzmi dokładnie tak samo jak wszystkie ich ostatnie płyty. Szkoda czasu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: zgo » sob lis 14, 2020 7:30 pm

Ulubione utwory? "Shot in the Dark", "Kick You When You're Down" oraz "Demon Fire".

Mocna "siódemka" ode mnie.
Jeszcze "Through the mists of time".

To jest tak "świeże", że nawet ja jestem pozytywnie zaskoczony :D
Po ostatniej lipie jaką było RoB (ostatnie miejsce u mnie, razem ze Stiff) to jest zajebiście miłe zaskoczenie.
"Kick You When You're Down" i "Through the mists of time" po pierwszym odsłuchaniu to największe perełki z utworów, które nie były jeszcze publikowane.
Ta płyta ma moc, nie mogę się doczekać trasy :)

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » sob lis 14, 2020 7:40 pm

Through The Mists Of Time zdecydowanie wyróżnia się na plus. Jeden z najlepszych utworów AC/DC po TRE. Swoją drogą to chyba najbardziej przeobojowy numer od Moneytalks.
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2020 2:57 am przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: zgo » ndz lis 15, 2020 12:54 am

Through The Mists Of Time zdecydowanie wyróżnia się na plus. Jeden z najlepszych utworów AC/DC po TRA. Swoją drogą to chyba najbardziej przeobojowy numer od Moneytalks.
Zmiana rytmu perkusji podczas utworu, to "nietypowe" intro.
Kurde, od czasu "Rnr train" niczego tak nie katowałem :D

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Postautor: LukaSieka » wt lis 17, 2020 3:34 pm

Ja jestem pozytywnie zaskoczony. Na pewno lepiej się słucha "Power Up" niż dwóch poprzednich płyt.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » wt lis 17, 2020 5:10 pm

Ja jestem pozytywnie zaskoczony. Na pewno lepiej się słucha "Power Up" niż dwóch poprzednich płyt.
W sumie to się w pełni zgadzam. Bryan robi tu super robotę i podnosi jakość całej płyty.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » wt lis 17, 2020 6:05 pm

W sumie to się w pełni zgadzam. Bryan robi tu super robotę i podnosi jakość całej płyty.
Po przesłuchu całej płyty zgadzam się z tym, ALE z zastrzeżeniem, że tak bym określił wszystkich Panów, którzy wzięli udział w nagraniu, są jak jedna pięść. :pijak:

Brianowi (a więc i jego zespołowi) ewidentnie wyszło na dobre posłuchanie napomnień lekarza, żeby na dłużej usunął się ze sceny. :)

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » pt gru 11, 2020 2:37 pm

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Vorgel » pt gru 11, 2020 4:07 pm

Ja nie dałem rady wysłuchać do końca i poddałem się po pięciu utworach. Ileż razy jeszcze powtórzą te same zagrywki i patenty? Jak brak dobrych melodii, to one nie dodają żadnej wartości. Poza tym, w ogóle nie interesują ich takie kwestie jak dramaturgia utworu, budowanie nastroju, czy jakiekolwiek ciekawe rozwiązania aranżacyjne. Cały czas na jedno kopyto w oparciu o jeden schemat.

Awatar użytkownika
johnny_o
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: johnny_o » ndz gru 13, 2020 7:24 pm

Dziś mija miesiąc od premiery Power Up. Niezmiennie od samego początku jestem pod olbrzymim wrażeniem tej płyty. Jest lepsza od dwóch poprzednich razem wziętych, a ostatni album AC/DC słuchany przeze mnie jako całość z równie wielką przyjemnością to The Razor's Edge. Nie spodziewałem się czegoś tak dobrego na tym etapie, nie ma tu bowiem ani jednego słabszego numeru. Jeśli miałbym wyróżnić jeden utwór to Money Shot, bo z miejsca trafił do mojego top 10 AC/DC. Oczywiście jeśli ktoś nie trawi zespołu to tylko utwierdzi się w tym przekonaniu, haters gonna hate.

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Zakkahletz » wt mar 23, 2021 2:25 pm

Brian Johnson TV, parę ciekawych rzeczy tutaj jest:
www.youtube.com/channel/UCtP-rTQtwB-mcO1LUXIQmnQ/videos

Deleted User 2259

Postautor: Deleted User 2259 » czw kwie 08, 2021 11:25 am

Zespół AC/DC przygotował dla fanów coś specjalnego z okazji Record Store Day:

https://www.terazmuzyka.pl/ac-dc-ze-spe ... 5Z2_CIFpaA