Wolf's Lair Abyss?? Strasznie komercyjny materiał
Zapewne dla innych "fachowców" "podziemia" i fanów Bon Jovi pokroju Vorgel to klarownie brzmiący rock z miłymi dla ucha melodiami
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Wolf's Lair Abyss?? Strasznie komercyjny materiał
Na pewno bardziej ekstremalny od De Mysteriis i z pewnością był to szczyt ekstremy jak na ówczesny black metal
Necrobutcher który zakładał Mayhem mówi często że są cały czas podziemnym zespołem. Nawet kilka ich ostatnich płyt w zasadzie brzmi jak niemal zaprzeczenie powszechnie dzisiaj znanych zespołów metalowych także nie wiem skąd takie założenia

To samo można powiedzieć o jakichś tworach pokroju Britny Fox, Cinderella i Pretty Boy Floyd które nagrywały płyty zaznaczam. Przepadły po chwilowej modzie w Ameryce i nie zdały próby czasu. I to jest dopiero wstyd nagrywać płyty z tak przecież modną i przystępną muzyka i przepaść po paru latachVorgel pisze: ↑wt kwie 20, 2021 10:13 am W roku 1991 na fali mojego zainteresowania death metalem poznałem masę mniej znanych, czasem właśnie undergroundowych zespołów, czyli takich, które nie miały płyty na koncie tylko jakieś demówki. Z perspektywy lat można na to spojrzeć jako na ówczesne hobby, bo nie miało to prawa zdać próby czasu.
Na tym polegał undergroundVorgel pisze: ↑wt kwie 20, 2021 10:53 am Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground

Emperor to KOMERCHA?! Padłem. Gdzie materiały Emperor są komercyjnie? W którym miejscu?Vorgel pisze: ↑wt kwie 20, 2021 10:53 am Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground. Jak być konsekwentnym to być konsekwentnym.
Emperor to była komercha do podbicia rynku w USA i zresztą tam się najlepiej sprzedali.
Cinderella:Adrian S.O.S. pisze: ↑wt kwie 20, 2021 10:48 am To samo można powiedzieć o jakichś tworach pokroju Britny Fox, Cinderella i Pretty Boy Floyd które nagrywały płyty zaznaczam. Przepadły po chwilowej modzie w Ameryce i nie zdały próby czasu. I to jest dopiero wstyd nagrywać płyty z tak przecież modną i przystępną muzyka i przepaść po paru latach

Dlatego pisze że ta głupia rozmowa nie ma sensu. Mayhem na Wolf's Lair Abyss dla Vorgela to jest komercja, Emperor to komercha. Grunt że dla niego Pretty Boy Floyd, Poison i Motley Crue to mega true metalowe załogi które nigdy nie grały dla kasyZdan pisze: ↑wt kwie 20, 2021 11:00 amEmperor to KOMERCHA?! Padłem. Gdzie materiały Emperor są komercyjnie? W którym miejscu?Vorgel pisze: ↑wt kwie 20, 2021 10:53 am Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground. Jak być konsekwentnym to być konsekwentnym.
Emperor to była komercha do podbicia rynku w USA i zresztą tam się najlepiej sprzedali.

I co z tego skoro nikt tego po paru latach nie słuchałVorgel pisze: ↑wt kwie 20, 2021 11:04 amCinderella:Adrian S.O.S. pisze: ↑wt kwie 20, 2021 10:48 am To samo można powiedzieć o jakichś tworach pokroju Britny Fox, Cinderella i Pretty Boy Floyd które nagrywały płyty zaznaczam. Przepadły po chwilowej modzie w Ameryce i nie zdały próby czasu. I to jest dopiero wstyd nagrywać płyty z tak przecież modną i przystępną muzyka i przepaść po paru latach
Night Songs 3x platyna
Long Cold Winter 3x platyna
Heartbreak Station platyna
Śmiali się z nich fani grunge. Myśmy się śmiali z fanów grunge. Oczywiście te albumy są do dzisiaj dostępne i wydawane są remastery, więc ktoś to jeszcze kupuje. Przecież to jasne, że np niektórzy fani thrashu śmiali się z Cinderelli od samego początku, choć niektórzy inni fani metalu nic do nich nie mieli. Kto się zaczął śmiać z Cinderelli dopiero po 1991 roku ten był po prostu trendsem i to par excellenceAdrian S.O.S. pisze: ↑wt kwie 20, 2021 11:08 am I co z tego skoro nikt tego po paru latach nie słuchałMogli mieć osiemnaście platyn a chwile później w latach dziewięćdziesiątych i tak sie z nich wszyscy śmiali
Śmiali się z nich fani grunge i fani każdego metalu. Chyba nikt mi nie powie że dla kapel takich jak Morbid Angel, Cannibal Corpse, Unleashed, Entombed, Immortal czy Cathedral ten cały glam to nie był obciach. Nawet Dickinson śmiał się z tej mody na przebieranie się mężczyzn za laskiVorgel pisze: ↑wt kwie 20, 2021 11:13 amŚmiali się z nich fani grunge. Myśmy się śmiali z fanów grunge. Oczywiście te albumy są do dzisiaj dostępne i wydawane są remastery, więc ktoś to jeszcze kupuje. Przecież to jasne, że np niektórzy fani thrashu śmiali się z Cinderelli od samego początku, choć niektórzy inni fani metalu nic do nich nie mieli. Kto się zaczął śmiać z Cinderelli dopiero po 1991 roku ten był po prostu trendsem i to par excellenceAdrian S.O.S. pisze: ↑wt kwie 20, 2021 11:08 am I co z tego skoro nikt tego po paru latach nie słuchałMogli mieć osiemnaście platyn a chwile później w latach dziewięćdziesiątych i tak sie z nich wszyscy śmiali
![]()
I uważasz, że te klawisze, w tej muzyce która była na płytach Emperor czynią tą muzykę KOMERCYJNĄ?! Może nie pamiętasz co było na tych albumach bo innej opcji tu nie widzę.
Dickinson miał swoje powody związane jednak z pewnym przykrym dla niego zdarzeniem. Śmiał się jednak głównie z Motley Crue. Ironi kumplowali się z Bon Jovi, Dickinson wystąpił na scenie z Bon Jovim na Monsters of Rock, więc wątpię, że gardził całym gatunkiem.Felcio pisze: ↑wt kwie 20, 2021 11:20 am Śmiali się z nich fani grunge i fani każdego metalu. Chyba nikt mi nie powie że dla kapel takich jak Morbid Angel, Cannibal Corpse, Unleashed, Entombed, Immortal czy Cathedral ten cały glam to nie był obciach. Nawet Dickinson śmiał się z tej mody na przebieranie się mężczyzn za laski