Przetrwają najsilniejsi - Propozycje

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Przetrwają najsilniejsi - Propozycje

Post autor: Adrian S.O.S. »

Felcio pisze: wt kwie 20, 2021 9:49 am nie uważam żeby Wolf's Lair Abyss był przejawem jakiegokolwiek sprzedania się ani też np. nie uważam że powiedzmy Vader się sprzedał w jakikolwiek sposób sprzedając mnóstwo płyt skoro nagrywali muzykę taką jak na demówkach
Wolf's Lair Abyss?? Strasznie komercyjny materiał :lol: :lol: :lol:
Zapewne dla innych "fachowców" "podziemia" i fanów Bon Jovi pokroju Vorgel to klarownie brzmiący rock z miłymi dla ucha melodiami :D :D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Rzekłbym wręcz, że "Wolf's Lair Abyss" to bardziej ekstremalny materiał od "De Mystriis...". Niezłe sprzedanie się.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

W roku 1991 na fali mojego zainteresowania death metalem poznałem masę mniej znanych, czasem właśnie undergroundowych zespołów, czyli takich, które nie miały płyty na koncie tylko jakieś demówki. Z perspektywy lat można na to spojrzeć jako na ówczesne hobby, bo nie miało to prawa zdać próby czasu. A Mayhem w końcu stali się profesjonalnym zespołem, co w ich kategorii automatycznie robi z nich pozerów ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Emperor to arcy-pozerzy w takim razie a underground wielbi po dziś - ot paradoks ;)
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Zdan pisze: wt kwie 20, 2021 10:04 am Rzekłbym wręcz, że "Wolf's Lair Abyss" to bardziej ekstremalny materiał od "De Mystriis...". Niezłe sprzedanie się.
Na pewno bardziej ekstremalny od De Mysteriis i z pewnością był to szczyt ekstremy jak na ówczesny black metal
Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 10:13 am Mayhem w końcu stali się profesjonalnym zespołem, co w ich kategorii automatycznie robi z nich pozerów ;)
Necrobutcher który zakładał Mayhem mówi często że są cały czas podziemnym zespołem. Nawet kilka ich ostatnich płyt w zasadzie brzmi jak niemal zaprzeczenie powszechnie dzisiaj znanych zespołów metalowych także nie wiem skąd takie założenia
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 10:13 am W roku 1991 na fali mojego zainteresowania death metalem poznałem masę mniej znanych, czasem właśnie undergroundowych zespołów, czyli takich, które nie miały płyty na koncie tylko jakieś demówki. Z perspektywy lat można na to spojrzeć jako na ówczesne hobby, bo nie miało to prawa zdać próby czasu.
To samo można powiedzieć o jakichś tworach pokroju Britny Fox, Cinderella i Pretty Boy Floyd które nagrywały płyty zaznaczam. Przepadły po chwilowej modzie w Ameryce i nie zdały próby czasu. I to jest dopiero wstyd nagrywać płyty z tak przecież modną i przystępną muzyka i przepaść po paru latach
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground. Jak być konsekwentnym to być konsekwentnym.

Emperor to była komercha do podbicia rynku w USA i zresztą tam się najlepiej sprzedali.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 10:53 am Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground
Na tym polegał underground :D ? W takim razie ja się nie znam
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Szkoda czasu na te kulawe gadki bo dla Vorgela nawet Witchmaster jest mainstreamowym zespołem bo nagrywają płyty pod publike dla wielkich wytwórni takich jak Pagan Records i Agonia Records :D :D
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 10:53 am Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground. Jak być konsekwentnym to być konsekwentnym.

Emperor to była komercha do podbicia rynku w USA i zresztą tam się najlepiej sprzedali.
Emperor to KOMERCHA?! Padłem. Gdzie materiały Emperor są komercyjnie? W którym miejscu?
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Adrian S.O.S. pisze: wt kwie 20, 2021 10:48 am To samo można powiedzieć o jakichś tworach pokroju Britny Fox, Cinderella i Pretty Boy Floyd które nagrywały płyty zaznaczam. Przepadły po chwilowej modzie w Ameryce i nie zdały próby czasu. I to jest dopiero wstyd nagrywać płyty z tak przecież modną i przystępną muzyka i przepaść po paru latach
Cinderella:
Night Songs 3x platyna
Long Cold Winter 3x platyna
Heartbreak Station platyna

To był duży zespół wówczas. Britny Fox mieli złotą płytę, ale nie o to nawet chodzi.

Swoje te płyty zrobiły, nie ma żadnego wstydu. Zmieniła się moda, a te zespoły grały swoje albo nie chciały już grać i to dobrze, że nie zaczęły naśladować Nirvany. Jak dla mnie taki Tom Keifer to jest zwycięzca tego nurtu, nie dość, że zarobił sporo na muzyce jaką chciał grać, to jeszcze nie musi się przejmować opiniami tych, którzy lekceważą jego twórczość. Tymczasem taki undergroundowy zespół może być w tym undergroundzie i 20, ba 30 lat, ale w pewnym momencie przyjdzie ten moment, kiedy przestaną grać i tak naprawdę nic po nich nie zostaje, ani nawet nie zarobili na tym jakiejkolwiek kasy.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Felcio pisze: wt kwie 20, 2021 10:55 am Na tym polegał underground :D ? W takim razie ja się nie znam
No to na czym polega underground?
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zdan pisze: wt kwie 20, 2021 11:00 am
Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 10:53 am Nie są podziemnym zespołem, skoro są zespołem profesjonalnym, nagrywającym płyty dla dużej wytwórni Century Media, mającym szeroką dystrybucję, gdzie każdy pozer może nabyć taki materiał. A kiedyś to się trzeba było postarać. Znali tylko wtajemniczeni. Na tym polegał underground. Jak być konsekwentnym to być konsekwentnym.

Emperor to KOMERCHA?! Padłem. Gdzie materiały Emperor są komercyjnie? W którym miejscu?
Dlatego pisze że ta głupia rozmowa nie ma sensu. Mayhem na Wolf's Lair Abyss dla Vorgela to jest komercja, Emperor to komercha. Grunt że dla niego Pretty Boy Floyd, Poison i Motley Crue to mega true metalowe załogi które nigdy nie grały dla kasy
Ostatnio zmieniony wt kwie 20, 2021 11:09 am przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 11:04 am
Adrian S.O.S. pisze: wt kwie 20, 2021 10:48 am To samo można powiedzieć o jakichś tworach pokroju Britny Fox, Cinderella i Pretty Boy Floyd które nagrywały płyty zaznaczam. Przepadły po chwilowej modzie w Ameryce i nie zdały próby czasu. I to jest dopiero wstyd nagrywać płyty z tak przecież modną i przystępną muzyka i przepaść po paru latach
Cinderella:
Night Songs 3x platyna
Long Cold Winter 3x platyna
Heartbreak Station platyna
I co z tego skoro nikt tego po paru latach nie słuchał :lol: Mogli mieć osiemnaście platyn a chwile później w latach dziewięćdziesiątych i tak sie z nich wszyscy śmiali
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dodali klimatyczne klawisze, żeby się zrobiło symfonicznie. Amerykanie to uwielbiają. Motley Crue i tym podobne załogi były skonstruowane by podbijać rynek. Nikt tam niczego nie udawał.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Adrian S.O.S. pisze: wt kwie 20, 2021 11:08 am I co z tego skoro nikt tego po paru latach nie słuchał :lol: Mogli mieć osiemnaście platyn a chwile później w latach dziewięćdziesiątych i tak sie z nich wszyscy śmiali
Śmiali się z nich fani grunge. Myśmy się śmiali z fanów grunge. Oczywiście te albumy są do dzisiaj dostępne i wydawane są remastery, więc ktoś to jeszcze kupuje. Przecież to jasne, że np niektórzy fani thrashu śmiali się z Cinderelli od samego początku, choć niektórzy inni fani metalu nic do nich nie mieli. Kto się zaczął śmiać z Cinderelli dopiero po 1991 roku ten był po prostu trendsem i to par excellence :D
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 11:13 am
Adrian S.O.S. pisze: wt kwie 20, 2021 11:08 am I co z tego skoro nikt tego po paru latach nie słuchał :lol: Mogli mieć osiemnaście platyn a chwile później w latach dziewięćdziesiątych i tak sie z nich wszyscy śmiali
Śmiali się z nich fani grunge. Myśmy się śmiali z fanów grunge. Oczywiście te albumy są do dzisiaj dostępne i wydawane są remastery, więc ktoś to jeszcze kupuje. Przecież to jasne, że np niektórzy fani thrashu śmiali się z Cinderelli od samego początku, choć niektórzy inni fani metalu nic do nich nie mieli. Kto się zaczął śmiać z Cinderelli dopiero po 1991 roku ten był po prostu trendsem i to par excellence :D
Śmiali się z nich fani grunge i fani każdego metalu. Chyba nikt mi nie powie że dla kapel takich jak Morbid Angel, Cannibal Corpse, Unleashed, Entombed, Immortal czy Cathedral ten cały glam to nie był obciach. Nawet Dickinson śmiał się z tej mody na przebieranie się mężczyzn za laski
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Vorgel pisze: wt kwie 20, 2021 11:10 am Dodali klimatyczne klawisze, żeby się zrobiło symfonicznie. Amerykanie to uwielbiają. Motley Crue i tym podobne załogi były skonstruowane by podbijać rynek. Nikt tam niczego nie udawał.
I uważasz, że te klawisze, w tej muzyce która była na płytach Emperor czynią tą muzykę KOMERCYJNĄ?! Może nie pamiętasz co było na tych albumach bo innej opcji tu nie widzę.

Notabene ciekawi mnie ta cała potęga sceny hair/glam/cokolwiek. Przyszedł ten cały pogardzany przez wszystkich grunge i jednym ruchem wywalił w kosmos praktycznie wszystkich z tej niszy. Taka ciekawostka do myślenia.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Vorgel idź na grzyby lepiej :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Felcio pisze: wt kwie 20, 2021 11:20 am Śmiali się z nich fani grunge i fani każdego metalu. Chyba nikt mi nie powie że dla kapel takich jak Morbid Angel, Cannibal Corpse, Unleashed, Entombed, Immortal czy Cathedral ten cały glam to nie był obciach. Nawet Dickinson śmiał się z tej mody na przebieranie się mężczyzn za laski
Dickinson miał swoje powody związane jednak z pewnym przykrym dla niego zdarzeniem. Śmiał się jednak głównie z Motley Crue. Ironi kumplowali się z Bon Jovi, Dickinson wystąpił na scenie z Bon Jovim na Monsters of Rock, więc wątpię, że gardził całym gatunkiem.

Morbid Angel w latach 80 nie wyglądali znacząco inaczej niż ci muzycy z glamowych zespołów.

Obrazek
ODPOWIEDZ