Po tym tekście ja sobie te gadkę odpuściłem, bo jak ktoś nie ma pojęcia o czym pisze, to też o czym tutaj mamy dyskutować ?
Bon Jovi
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Bon Jovi
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- AncientMariner
- -#Clansman

Ja wymiękam heheheh
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No tez właśnie. Podobnie uważam że Screaming for Vengeance to rasowy heavy metal czy jak tam wolicie modelowy. Tak samo jak Iron Maiden czy Ozzy Osbourne (i ten z czasów Blizzard, i Ultimate czy No More Tears)Schizoid pisze: ↑śr maja 05, 2021 2:22 pmO takich płytach powinno się rozmawiać z perspektywy czasu ich wydania, bo przez ocenianie ich przez pryzmat 2021 dochodzi do takich rzeczy, że masa rednecków za modelowy metal uznaje Panterę i Machine Head. Z drugą częścią się nie zgadzam, ale to nie miejsce na takie rozważania.Dzosef pisze: No bo nie jest to modelowe heavy xD zwłaszcza rozmawiając w 2021 roku. Modelowe heavy to jest ewentualnie na DoTF, chociaż generalnie Maideni ten gatunek definiują dużo lepiej.
Poza tym pewnie dla kilku osób tutaj poza Iron Maiden nie ma już modelowego heavy metalu i np. takie Accept, Running Wild, Dio czy Manilla Road nimi nie są
- AncientMariner
- -#Clansman

ACCEPT to nie jest modelowy heavy metal bo mają takie ballady jak Amamos la Vida, Winter Dreams, It's Hard to Find a Way, The Curse, No Time to LoseAdrian S.O.S. pisze: ↑śr maja 05, 2021 3:36 pm Poza tym pewnie dla kilku osób tutaj poza Iron Maiden nie ma już modelowego heavy metalu i np. takie Accept, Running Wild, Dio czy Manilla Road nimi nie są![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No Manilla to heavy od trzeciej płyty. Maideni grali heavy metal od pierwszej sekundy Prowlera i są idealną esencją tego gatunku.Adrian S.O.S. pisze: ↑śr maja 05, 2021 3:36 pmNo tez właśnie. Podobnie uważam że Screaming for Vengeance to rasowy heavy metal czy jak tam wolicie modelowy. Tak samo jak Iron Maiden czy Ozzy Osbourne (i ten z czasów Blizzard, i Ultimate czy No More Tears)Schizoid pisze: ↑śr maja 05, 2021 2:22 pmO takich płytach powinno się rozmawiać z perspektywy czasu ich wydania, bo przez ocenianie ich przez pryzmat 2021 dochodzi do takich rzeczy, że masa rednecków za modelowy metal uznaje Panterę i Machine Head. Z drugą częścią się nie zgadzam, ale to nie miejsce na takie rozważania.Dzosef pisze: No bo nie jest to modelowe heavy xD zwłaszcza rozmawiając w 2021 roku. Modelowe heavy to jest ewentualnie na DoTF, chociaż generalnie Maideni ten gatunek definiują dużo lepiej.
Poza tym pewnie dla kilku osób tutaj poza Iron Maiden nie ma już modelowego heavy metalu i np. takie Accept, Running Wild, Dio czy Manilla Road nimi nie są![]()
Running Wild grali heavy metal od pierwszej sekundy pierwszej płyty. Też w sumie idealna esencja gatunku 
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Dla Bon Dzosefa to A Matter to pewnie esencja heavy metalu a Screaming for Vengeance to nawet nie jest modelowy heavy metal 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale to ty dzwoniszoctavarium pisze: ↑śr maja 05, 2021 5:41 pmNie nazwałbym esencją gatunku czy modelowym heavy metalem raczej The Final Frontier, A Matter of Life And Death czy Dance of Death
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Take These Chains i Another Thing Coming to metalowe numery? Połowa SfV mogłaby trafić na Lick It Up Kiss, chyba że nagle KISS tez grało heavy metalwidman pisze: ↑śr maja 05, 2021 6:20 pmA czym jest ten krążek? Ja jebie coraz to lepsze asy widzę wyciągane z rękawa u co poniektórych![]()
Co Ty chłopie bierzesz?Dzosef pisze: ↑śr maja 05, 2021 7:02 pmTake These Chains i Another Thing Coming to metalowe numery? Połowa SfV mogłaby trafić na Lick It Up Kiss, chyba że nagle KISS tez grało heavy metal
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no pewnie, w 1982 nie dało się grać ostrzej niż na SfV 
To, że dało się i się grało (Venom) nie zmienia tego jaką płytą jest SfV.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Lekka i przyjemna poza dwoma numerami. Równie lekką co KISS, Motley Crue i parę innych nazywanych popem i pedalstwem 
Pozwolisz, że ja i myślę, że większość użytkowników forum (choć nie chcę tu mówić za nikogo ale powyżej są odpowiednie wypowiedzi) to potężnie się z Tobą nie zgodzimy. Choć oczywiście SfV to nie Venom ani Discharge.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To przesluchaj Take These Chains, a potem Live Wire Motleyów, albo Exciter Kiss
Dwa pierwsze Motleje to są heavy metalowe płyty i nigdzie nie pisałem inaczej. U nich zjazd w miękkie rzeczy zaczyna się później. To raz. Dwa - czekam aż kiss nagra Electric Eye albo Riding on the Wind.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No spoko, tylko że w każdym poscie o SfV podkreślam, że dwa numery są metalowe. Dlatego nazywam płytę mało metalową.
A co do Motley to odpowiadałem Widmanowi. Czytaj uwazniej
specjalnie ułatwiam zadanie robiac osobne posty
A co do Motley to odpowiadałem Widmanowi. Czytaj uwazniej
To jeszcze tytułowy i Bloodstone. To pół płyty tak mniej więcej. Sam dodaję do tego Devil's Child a nawet Another Thing Coming bo jakbym tego nie zrobił to bym musiał Accept z metalu wywalić