Ostatnio odkryłem/polecam
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Ostatnio odkryłem/polecam
Czeka u mnie na liście już od jakiegoś czasu 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
Justin wydał nowy album, polecam serdecznie, zawiera rewelacyjny wałeczek - Peaches 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Płytę Black Swan "Shake The World" uważam za jedno z objawień ubiegłego roku, a McAuleya za doskonałego wokalistę, dlatego bardzo się ucieszyłem z tej piosenki i z wiadomości, że za miesiąc z okładem odpali swój nowy solowy album:
www.youtube.com/watch?v=8KqwVXmWFu8
www.youtube.com/watch?v=8KqwVXmWFu8
A teraz coś ode mnie - bo nie pasuje w sumie do żadnego innego metalu.
Chciałem wam polecić ostatnią studyjną płytę heavy metalowego zespołu Marshall Law - "Razorhead". Zespół to nie młodzicy bo startowali znakomitym krążkiem "Marshall Law" (polecam też ten album - pełen potężnego Judas Priestowskiego heavy metalu) w 1989 roku. Ich ostatni album to 2008 rok i mam wrażenie, że przeszedł trochę bez echa a szkoda.
Mamy tu do czynienia z agresywnym, wręcz czasami thrashowym heavy metalem z współczesną produkcją. Jedynym minusem jest długość albumu - numerów jest po prostu za dużo. Z drugiej strony - jest w czym wybierać - speed metalowe killery, grooviaste numery w średnim tempie, nawet bardziej rozbudowane kawałki. Tu jednak rządzi bezpośrednie uderzenie w łeb - sprawdźcie tytułowy "Razorhead" i powiedzcie co o tym myślicie:
https://www.youtube.com/watch?v=i7LIKSoGXD8
Mnie numer kupił od razu a potem nie jest gorzej - są takie strzały jak "Premonition", "Blood And Pain" czy "Hell On Earth".
Chciałem wam polecić ostatnią studyjną płytę heavy metalowego zespołu Marshall Law - "Razorhead". Zespół to nie młodzicy bo startowali znakomitym krążkiem "Marshall Law" (polecam też ten album - pełen potężnego Judas Priestowskiego heavy metalu) w 1989 roku. Ich ostatni album to 2008 rok i mam wrażenie, że przeszedł trochę bez echa a szkoda.
Mamy tu do czynienia z agresywnym, wręcz czasami thrashowym heavy metalem z współczesną produkcją. Jedynym minusem jest długość albumu - numerów jest po prostu za dużo. Z drugiej strony - jest w czym wybierać - speed metalowe killery, grooviaste numery w średnim tempie, nawet bardziej rozbudowane kawałki. Tu jednak rządzi bezpośrednie uderzenie w łeb - sprawdźcie tytułowy "Razorhead" i powiedzcie co o tym myślicie:
https://www.youtube.com/watch?v=i7LIKSoGXD8
Mnie numer kupił od razu a potem nie jest gorzej - są takie strzały jak "Premonition", "Blood And Pain" czy "Hell On Earth".
Nie znam kapeli. Numer całkiem, całkiem daje radę. A co powiesz o płycie "Power Game"?
www.MetalSide.pl
Ta płyta jest ciekawa bo to rzecz o cięższym brzmieniu niż debiut ale kawałki miejscami są bardziej współczesne (mogą przypominać trochę "Slave To The Grind" Skid Row). To w sumie próba połączenia klasycznego heavy metalu z melodyjnymi refrenami i dość ciężkim brzmieniem. Fajna rzecz choć moje ulubione numery na niej to dwa ostatnie - "Dead Zone" i "Leviathan" - najszybsze.
Polecam za to płytę "Warning From History" - absolutnie czaderski i intensywny heavy metal. W sumie pełen oldskul.
Dzięki. "STTG" mega lubię, więc to zachętaZdan pisze: ↑sob kwie 17, 2021 3:02 pmTa płyta jest ciekawa bo to rzecz o cięższym brzmieniu niż debiut ale kawałki miejscami są bardziej współczesne (mogą przypominać trochę "Slave To The Grind" Skid Row). To w sumie próba połączenia klasycznego heavy metalu z melodyjnymi refrenami i dość ciężkim brzmieniem. Fajna rzecz choć moje ulubione numery na niej to dwa ostatnie - "Dead Zone" i "Leviathan" - najszybsze.
Polecam za to płytę "Warning From History" - absolutnie czaderski i intensywny heavy metal. W sumie pełen oldskul.
www.MetalSide.pl
Trzeba dodać, że to też płyta trochę bardziej stonowana jeśli chodzi o tempo w porównaniu do "Razorhead" i debiutu i mniej rock'n'rollowa niż Skid Row. Odpal, zobacz - może się spokojnie podobać 
Jasna sprawa, będzie grane. Widzę, że wszystkie płyty mają przyzwoite oceny
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

Nie takie odkrycie, bo Ascension w tamtym roku bardzo mi się podobał, ale zagrane "na żywo" w przyjemnej jakości i scenerii, polecam!
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 7919
Moje ostatnie odkrycie to The Manhattan Transfer. Jakoś wcześniej nie miałem okazji ich usłyszeć.
Może nie ostatnio odkryłem ale przypomniałem sobie coś o czym wspomniałem w innym temacie - zespół Wasted Youth. Kapela zaczynała jako klasyczny kalifornijski hardcore punk - w tym stylu wydała dwie bardzo zacne EP-ki ala Circle Jerks. Potem przyszedł pełen album czyli "Black Daze". I tutaj nastąpił strzał w pysk - mamy to crossover thrash i to bardzo ale to bardzo zacny. Mnóstwo luzu w graniu, rockerskich riffów ale podane w thrash metalowym sosie. Jest wspaniały cover Van Halen "On Fire" i do tego thrashowe strzały w japę. Na bębnach znany z wielu zespołów Joey Castillo.
Tutaj teledysk do numeru "Good Day for a Hanging" - daje dobre pojęcie o albumie:
https://www.youtube.com/watch?v=rKwdbZXlXfU
Tutaj teledysk do numeru "Good Day for a Hanging" - daje dobre pojęcie o albumie:
https://www.youtube.com/watch?v=rKwdbZXlXfU
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dla mnie jedyny strawny "element" w tym jazgocie.
To ja stawiam na jazgot. Dużo jazgotu - więcej jazgotu! Ale fakt - Joey Castillo świetnie tu bębni.
Pewnie jest to dosyć znany utwór, ale odkryłem go przed chwilą
Normalny utwór rockowy, ale później wchodzi jodłowanie xD
10/10 zajebiste
Focus - Hocus Pocus
https://youtu.be/MV0F_XiR48Q
10/10 zajebiste
Focus - Hocus Pocus
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ale wiesz, że Helloween zrobiło cover na składance "Metal Jukebox"?Michał pisze: ↑wt lip 20, 2021 9:05 am Pewnie jest to dosyć znany utwór, ale odkryłem go przed chwilą
10/10 zajebiste
Focus - Hocus Pocus
https://www.youtube.com/watch?v=libSTHaE80A
www.MetalSide.pl
Nie znalem
Wyjątkowy utwór
Wyjątkowy utwór
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM