Nie, jak zawsze klasycznie w E
Edit:
Moj bład, faktycznie jest drop D, sorry za pomyłkę
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Nie, jak zawsze klasycznie w E
No ale ten kawałek jest specyficzny nawet jak na nowoczesne Maiden i podejrzewam, że nie wszyscy zwolennicy ostatnich płyt są z niego zadowoleni.
Nie biję w twoją stronę. My już skończyliśmy.
Ja się szczerze zastanawiam na ile jest to narzekanie na brzmienie, a na ile jest to narzekanie na kompozycję
Tylko tych, którzy uważają, że jedynie oni mają prawo do autorytatywnego wypowiadania treści, zaś ci którzy mają inne zdanie, są nic nie warci, gadają od rzeczy i trzeba ich programowo gnoić dokąd się nie zamkną, bo mojsza racja jest bardziej mojsza niż twojsza i liczy się morda szerzej otwarta, bo głośniejszy w domyśle zawsze ma rację.
No bardzo Cię polubłiem za ten komentarz kurła.IgorW pisze: ↑pt lip 16, 2021 8:42 am Posłuchałem już z pięć razy, raz na yt a reszta ze Spotify. Podoba mi się ten numer, zwłaszcza ta nienachalna motoryka i "pustynny" klimat (co fajnie współgra z bardzo dobrze zrealizowanym klipem). Jest tam kilka dźwięków, których w rym zespole jeszcze nie słyszałem, choć oczywiście żadne to odkrycie Ameryki. Świetne solówki, fajne melodie. Bruce brzmi okej, nie jest to wycie jak czasami na poprzednich płytach, z drugiej strony, mógłby zejść trochę niżej, bo w niższych dla niego rejestrach brzmi dziś najlepiej. Śmieszą niezmiernie utyskiwania tutejszych ekspertów od produkcji muzycznej na brzmienieWybierzcie się do laryngologa albo zainwestujcie w coś bardziej adekwatnego od PCtowych brzęczków, zamiast rozpisywać się na 1000 znaków o tym, że to "najgorszy numer jaki słyszałem" (serio? to pogratulować szczęścia albo współczuć, że słyszałeś w życiu dopiero dwie płyty
czy też lamentów, że "znowu ten Shirley". No jakoś kurła, nie patrząc na rozpacz trolii, tacy artyści jak Bonamassa czy IM wybierają tego producenta. Pewnie nie wiedzą co robią i powinni przyjść na konsultacje do Sanktuarium
![]()
Dokładnie na tym się najbardziej przejechałem. Spodziewałem się zupełnie innego klimatu i nawet przez pierwsze dziesięć sekund z gitarą akustyczną tak się wydawało, później wjechał ten riff i byłem zaskoczony, ale niekoniecznie pozytywnie.Geri666 pisze: ↑pt lip 16, 2021 12:15 pmJa się szczerze zastanawiam na ile jest to narzekanie na brzmienie, a na ile jest to narzekanie na kompozycję
Spojrzałem z ciekawości na maidenfans i też ktoś ciekawą opinię wyraził, że raczej oczekiwał mrocznej, biblijnej opowieści, a nie western-bluesowo-celtyckiego kawałka. Mi akurat przypadł do gustu, ale jakby nagrali mroczne, biblijne opowieśći w stylu TXF czy TBOS, to też bym nie narzekał![]()
heh najszybszy cover everwydra77 pisze: ↑pt lip 16, 2021 10:41 am Nie zajelo chłopakom dużo czasu![]()
https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR ... e=youtu.be
Nie znasz się, nie masz słuchu, nie masz gustu i nie kochasz zespołu...sajki pisze: ↑pt lip 16, 2021 12:36 pm No te kurna teksty o słuchaniu na odpowiednim sprzęcie są najlepsze. Normalnie Maiden niczym muzyka klasyczna musi być grane na sprzęcie za minimum 10 tysi żeby wszystkie niuanse wyłapać. Nie ważne, że mogę podać dziesiątki płyt, które i na głośniczkach z laptopa brzmią kilka razy lepiej niż te ostatnie Maideny.